maanantai 31. toukokuuta 2010

Mietteitä ja pihaa

Tänään oli kaunis aurinkoinen päivä.Kävin ostamassa pihalle kesäkukat.Etsin monesta kaupasta vaaleanpunaisia pelakuita ja löysin niitä viimein rautiasta.Siellä olikin todella kauniita värejä mutta vaaleanpunaista vain kolme kappaletta jäljellä.
Istutuspöytäni on edelleenkin aika laaja käsite.Paikkaa voin vaihtaa kun haluan.


Siinä istutellessani mietin tätä minun tulevaa ylioppilasta.Voi miten tämä aika menee niin nopeasti.Tuntuu että vastahan oli aika jolloin pieni poika juoksi sisälle tohkeissaan "Aavaa mitä äiti,ni aavaa mitä".Isoja asioita oli kerrottavana,vaan kun oli niin tohkeissaan että toisteli vaan aavaa mitä..
Jotenkin tuntuu niin haikealta kun lapset kasvavat ja muuttavat pois kotoa.Kun tyttömme muutti pois kotoa toiseen kaupunkiin,tuntui kuin olisin menettänyt jotain todella tärkeätä.Lapseni ja ystävän.Onneksi kuitenkin näemme usein ja soitellaan myös usein.Ja onhan elämän mentava eteenpäin ja lasten itsenäistyttävä.

Tällä viikolla varmaan monessa kodissa järjestellään valmistujaisjuhlia.Stressataankin kenties.Haluan toivottaa onnea kaikille valmistuneille ja heidän vanhemmilleen.

Isäntä pesi töistä tullessaan terassin ja laatat painepesurilla ja mäntysuovalla.Ihana raikas tuoksu jäi leijumaan etupihalle.


Ja pihakin näyttää siistille.



Jotakin kukkivaa löytyy penkistäkin.


Ihana kuulla että on muitakin ressaajia.Sellaista se taitaa olla aika monessa kodissa.On kuitenkin ihana tavata sukulaisia,tahtoo olla niin että sitä tavataan vain juhlissa.
Kiitokset taas kaikille kommenteista.

Skannasin kuvaa näistä meidän lapsista,jo aikuisista.
Mukavaa tiistaita kaikille.

Terkuin Jaana

19 kommenttia:

  1. On teillä todella kaunis ja siisti piha ,kyllä kelpaa juhlia!!:)
    Niin ne vuodet vierii..meilläkin taitaa syksyllä asua enää nuorimmainen kotona, kaksi vanhinta lähtee maailmalle ;( mutta niinhän se elämä menee ja pitääkin mennä vaikka se tuottaakin tuskaa.
    Oikein kaunista lakkiaispäivää sinne ja mukavia juhlahetkiä!!:)

    VastaaPoista
  2. Niin se aika kuluu...ja jokaisen lapsen kotoa lähtö tekee kipeää, mutta kuitenkin mielenpohjalla on ilo siitä, että lapset pärjäävät ja lähtevät rohkeasti kohti omaa tulevaisuuttaan...
    Piha on kaunis! Katsellessani sitä huomaa, kuinka erilaisia pihat voivat ollakkaan..maalla erilaisia, kaupungissa taas omanlaisiaan. Oikein paljon onnea ylioppilaan äidillekin ja mukavia juhlia :)
    tuksu

    VastaaPoista
  3. Paljon onnea uudelle ylioppilaalle ja äidille myös :) Ihanat nuo tikkaat, sopii hyvin tuohon!

    VastaaPoista
  4. Kaunista on teidän pihalla. Nuo tikkaat seinän vieressä on ihanat kukkineen. Sopii niin täydellisesti tuohon juuri.

    Voi niin se aika vaan rientää..jos ei muusta huomaa ajan kulua, niin lapsista sen huomaa, ne kasvavat niin nopeasti,e ttei me äidit pysytä perässä, huomaa vaan kun ovat jo isoja ja aikuisia ja aina tietyt virstanpylväät on takanapäin. Monesti tulee hirvenä haikea mieli.

    Onnea juhliin teille sinne paljon!

    VastaaPoista
  5. Suloinen herkkä kuva siun pikkusista!<3 :)
    Miun toinen pikkuveljistä nyt valmistuu - onkin meidän sisaruskatraan ainoa lukionvalinnut ja valkolakin saaja. ;)

    VastaaPoista
  6. Niin se aika kuluu ja ihanat muistot säilyy :) Uskon, että on varmasti tosi haikeaa kun lapset lähtevät pois kotoa. Kyllä muistan miten äiti silloin ikävöi kun muutin pois kotoa ja toki itelläkin oli kova ikävä äitiä vaikka välimatka ei ollut kuin 20km :) Ihana teidän piha, niin sievä ja siisti! Ihania nuo vaaleanpunaiset pelargoniat, i love it! Mukavia juhlan valmisteluita! Itestä oon sen huomannu, että vaikka kuinka ressaan juhlien järkkäämistä on se myös niin kivaa puuhaa ja pienen stressin alla toimii muka paremmin :D

    VastaaPoista
  7. Teillä on tosi kaunis piha! Pidän kovasti noista tikapuista seinää vasten. Ne on herkät ja tuo piristystä seinälle.

    Aika kuluu ihan siivillä, pian sitä huomaa, että lapset on jo isoja ja ite on vanha :)

    Mukavaa viikkoa!

    Maria

    VastaaPoista
  8. Teidän piha on kyllä kaunis ja siisti! :) Ihastelen noita kukkapenkkien reunoja,kun ovat niin hyvin hoidetut.Kyllä tuonne kelpaa vieraat vastaan ottaa!!:)

    Onnea ylioppilaalle ja vanhemille! :) Niin se aika rientää..Meillä tytär 5 vuotta ja tuntuu että vastahan se syntyi!Nyt kun ajattelee että joskus muuttaa kotoa pois, niin koko ajatus tuntuu niin kauhealta,että en taida laskea lähtemään! :))Mutta joskushan sekin on edessä..

    Aurinkoista tiistaita!:)

    VastaaPoista
  9. Niin se aika vaan rientää.Lapset kasvaa ja aikuistuu.Mihinkä se aika on hävinnyt niin nopiaan?
    Mutta on teillä niin viimmoisen päälle kauniisti laitettu piha:)Kelpaa siellä juhlia pidellä.Toivottavasti sää suosii lauantaina juhlijoita!
    Iloa tiistaille!

    VastaaPoista
  10. Kaunis ja siisti pihapiiri teillä, kesällä on mukavaa pitää juhlia, kun saa ulkotilatkin käyttöön! Vaaleanpunaiset pelargonit on ihania ja varsinkin harmaissa ruukuissa.
    Tuntuu, että lapset kasvaa hurjan nopeasti isoiksi, haikeaa niiden lähteminen maailmalle kyllä varmasti on.. en halua vielä ajatellakaan :)
    Onnea ja mukavia juhlia teille toivottelen!!

    VastaaPoista
  11. Sinulla on niin kaunis pihapiiri.
    Tuo lasten kuva on ihana niin se aika kuluu. Minulla on kaikki neljä tytärtä jo muuttaneet pois kotoa joskus jää oikein miettimään että miten nopeasti aika on kulunut.

    Aurinkoa ja iloa!

    VastaaPoista
  12. Onnea uudelle ylioppilaan äidille! :) Ihanat ovat nuo tikkaat ja niin kauniit kukat! Söpö on tuo kuva lapsistasi. Aika tuntuu menevän liian nopeaan varsinkin kun lasten kasvamista seuraa. Minä puolestani mietin kaiholla elokuussa tapahtuvaa muutosta, kun palaan töihin ja 1,5 v. lapseni aloittaa päiväkodissa.

    VastaaPoista
  13. Kauniita kuvia pihastanne ja suloinen kuva lapsista!
    Kyllä tuollaiset juhlat varmasti tekevät mielen paitsi onnelliseksi, myös haikeaksi. Meidän esikoinen menee vasta ekalle, mutta sekin saa mut tirauttamaan pienen itku..mun vauvani on jo noin iso...
    Elämäähän se on, ja lasten pitää pikku hiljaa kokeilla siipiään. Isompien enemmän, mutta pientenkin jo vähän. <3

    Ihania juhlia teille!

    VastaaPoista
  14. Muih!

    Jos sinä stressaat nyt, niin minä sitten vuoden päästä, kun vanhin on ripari-iässä!! Eli jokainen mamma varmaan toivoo, että juhlapäivä olis täydellinen, syötävää ois riittävästi jne. Odota vain, KAIKKI MENEE HYVIN!! :DD
    Niin, se tilkkupeiton ohje on uusimmassa Novita-lehdessä, kesä-kuvasto. Siinä ohjeessa keskusta on tehty violetin sävyisellä ja reunat valkoisella, mä päädyin kokovalkoiseen. :))
    Ihanaa, lapsilla enää huomenna todistusten hakeminen ja sitten pääseevät mussukat kesälaitumille!!
    Aurinkoa viikonloppuusi!

    VastaaPoista
  15. Piha näyttää oikein ihanalta vastaanottamaan ylppärivieraat. Onnellista ja onnistunutta juhapäivää teille, johan se on huomenna juhla-aamu edessä :) Sen jälkeenhän se alkoi sitten sinullakin rentouttava loma.

    VastaaPoista
  16. JaanaElina kiitos kauniista kommentista blogissani. Miten juhlat meni? toivottavasti oli ilon ja onnen päivä!!

    Noista teinin puutöistä ei ole tarvinnut maksaa edes tarvikkeista, ihan koulun puolesta ovat tulleet, joka on ollut niin ihana juttu, harmi vaan etten saa maalata kaappia-ainakaan vielä-ehkä sitten ajan kanssa kun suostuttelen:)

    Mukavia kesäpäiviä.

    VastaaPoista
  17. Nätti ja siisti piha teillä :)

    Kummityttö päätti ala-asteen lauantaina ja kävin viemässä tytölle ruusun. Aivan alkasi itkettämään, kun muistelin, että eihän siitä ole kuin pieni hetki, kun tämä nuori naisen alku opetteli kävelemään!

    Ihana kuva lapsista :)

    VastaaPoista
  18. Kiitos kaikille kommenteista.Luin ne kaikki juuri läpi ja kaikki olivat aivan ihania viestejä.

    Juhlat menivät hyvin.Ilma oli kylmä mutta onneksi ei ihan suoranaisesti satanut.Voitiin edes vähän käydä ulkona.

    Niin on ollut kiireistä ettei ole oikein joutanut täällä käymään kuin pikaiseen.

    Kaikille mukavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  19. Kaunsi piha, kaunis talo.
    Lopuksi ihastuttava kuva lapsista :)

    VastaaPoista