tiistai 23. heinäkuuta 2013

Tomaatti ja kurkku amppelissa

Alkukesästä käytiin naapurikunnassa sijaitsevalla puutarhalla.Tarkoitus oli vaan ostaa mansikan taimia ja muuutama kukka mökille vietäväksi.Loppujen lopuksi pois lähtiessä pakettiauto oli täynnä kukkaa ja monenlaista taimea.Taimitarha oli täynnä toinen toistaan upeampia kukkia,joten ahneushan se siellä iski.Mukaan lähti mm.kurkku-ja tomaattiamppeli.


Nämä kaksi osoittautuikin aikamoisiksi kesälapsiksi,joita ei voi pitkäksi aikaa jättää yksin.Nimittäin näitä pitää kastella joka päivä ja hellepäivänä useampaan kertaan.Me kun kesäaikaan ollaan välillä mökillä ja välillä kotona,ei auta muu kuin kuljettaa näitä kesälapsia mukana.Tästä syystä kumpaakaan ei ole pidetty amppelina vaan molemmille on keksitty keino miten ne on helppo siirtää paikasta toiseen.
Tomaatti kasvaa ja matkustaa vanhalla parvekepöydällä.On todella kätevä nostaa se pakettiauton kyytiin tuollaisenaan.Pöytä on siinäkin hyvä että kun tomaattia kypsyy valtava määrä,pöytä tukee painavia oksia.Puutarhan täti kertoi saaneensa viime vuonna omasta tomaatistaan yli viisi sataa tomaattia.No meille ei ehkä ihan niin paljoa tule,mutta paljon kuitenkin.Ovat todella hyviä maultaan.

Kurkku meillä kuljetetaan kukkatasolla.Taso onkin haastavampi kuljetuksessa ja se täytyy sitoa todella hyvin autoon kiinni,että pysyy pystyssä matkan ajan.
Kurkkuja tulee myös reilusti.Olen jo tehnyt maustekurkkujakin ja paljon ollaan syöty niitä sellaisenaan.
Se että satoa tulee hyvin korvaa kaiken sen työn mikä näistä kesähoidokeista aiheutuu.Ensi kesänä ehkä varmaan harkitsen tarkemmin otanko enään hoitolapsia,vaikka tuskinpa muistan enään koko vaivaa ensi kesänä kun mennään puutarhalle ja ahneus iskee.On pitänyt isännälle monta kertaa kehua hänen pakettiautoa kuinka se onkaan kätevä.Kurkut ja tomaatitkin nousee kyytiin kehujen voimalla.=)

Paljon kiitoksia taas kaikille kommenteista.Hellettä lupailee taas loppuviikoksi,mukava että on vielä kesää jäljellä.Mukavia lämpöisiä päiviä kaikille.Terkuin Jaana

15 kommenttia:

 1. Tuo sama ongelma on meillä. Minulla on tomaatit ja kurkut kasvihuoneessa. Alkuvuosina naapuri auko ja sulki ovea ja kastelikin, mutta eihän vanhaa miestä voi joka vuosi vaivata.
  Tänä vuonna aitakasvit ovat kasvaneet niin korkeiksi (liian), että kasvihuoneeseen paistaa vain ilta-aurinko ja kasvit menestyvät niukemmalla vesimäärällä. Olen toivonut, että joku keksisi kasvihuoneen peräkärryyn, jota vois vetää aina mukanaan. Ainoa ongelma on se tärinä, sillä raakileita täynnä olevat varret painavat melkoisesti:)
  Mahtavasti saat satoa!

  VastaaPoista
 2. Minulla on tuollainen amppelitomaatti myös ja hyvin satoisaa sorttia tuntuu olevan. On se niin mukavaa napsia omasta tomaattipensaasta tomskuja salaattiin :)

  VastaaPoista
 3. Oi onpa valtavan satoisat pensaat, ja hienosti olette ideoineet kuljetukset mökille ja takaisin:)
  Itselläni kasvaa nyt uudessa kasvihuoneessa tomaatit ja kurkut sun muut herkut, mikä onkaan kivempaa kuin seurata niiden kasvua ja nauttia sadosta !
  Nautitaan ihanista kesän ilmoista :)

  VastaaPoista
 4. aika hyvä kun kasvit kulkee mukana :) ei kyllä passaa jättää noita herkkuja pitkään yksikseen :)

  VastaaPoista
 5. Justiisa samat juopot kasvatit täällä minullakin, vaan niin ovat kyllä satosat :)

  VastaaPoista
 6. Onneksi teillä on paku! Noin usein käy, kun menee puutarhamyymälään, hurahdus iskee ja mukaan lähtee läjäpäin herätteitä.

  VastaaPoista
 7. Mukava kuulla sinusta. Olit pitkään blogitauolla, mietin jo että mitä kuuluu :)

  VastaaPoista
 8. Enpä ole tiennytkään, että kurkkuakin on amppellissa...mahtavaa satoa tuottavat...:)

  VastaaPoista
 9. Omat kurkut ja tomaatit, nam! Ihanaa, että palasit!

  VastaaPoista
 10. Kylläpä tutti satoa.
  Ovat niin herkullisen näköisiä ja varmasti kyviä.

  VastaaPoista
 11. Sulla on kivoja kesälapsia=)Autoajellullekin pääsevät,tuskin kovin monikaan tomaatin-ja kurkun taimi saa sellaista kyytiä;)Tomaatit on paljon,paljon parempia kuin itse kasvattaa.Kurkku en ole ennen kokeillut.Varmasti hyvää sekin.
  Mulle käy aina kanssa samoin olin sitten missä kaupassa tahansa.Sitä yhtä vaan lähin hakemaan ja kotiin tullaan kassien kanssa.Outoa.
  Mutta kesäistä viikonloppua sulle=)

  VastaaPoista
 12. Ihana kuulla pitkästä aikaa sinusta ♥ Tuo amppelikurkku alkoi kovasti kiinnostamaan. Täytyykin muistaa ensi keväänä etsiskellä ! Tomaateista tykkään ja iso sato on tulossa, jos vain ehtivät punastua. Mulla on vaan ilmenny allergia niiden suhteen, eli se herkku jää jatkossa väliin. Aurinkoisia päiviä sinulle ♥

  VastaaPoista
 13. Mikään ei maistu niin hyvälle kuin itse kasvatetut vihannekset. Itse laitoin mökille lavallisen lehti-ja jääsalaattia sekä rucolaa, niistä kun tekee salaattia niin nam..on kyllä rapsakkaa ja tuoretta. Vähän hankalaa on ollut tomaatin kanssa, ensinnäkin kun ei olla koko aika mökillä, niin niiden kasteleminen on haasteellista, nehän ei saisi yhtään kuivua...nytkin oli pakko vaan jättää oman onnensa nojaan. Hyvä keksintö teillä kuljettaa niitä mukana.
  Ihanaa kesän jatkoa sinulle JaanaElina.

  VastaaPoista
 14. Moikka, laitan blogin näkymään vain kutsutuille lukijoille. Jos haluat pysyä kyydissä mukana, niin laitathan sp-osoitteesi minulle, kiitos! hymytytti@luukku.com

  VastaaPoista