torstai 31. tammikuuta 2013

8 tosiasiaa minusta eli tunnustus


Kiitos Helena tunnustuksesta jonka sain.Aikaa meni hetki ennenkuin ehdin vastata,mutta nyt näitä tunnustuksia sitten tulee.Ja hei kaikki,Helenalla on menossa mukava arvonta blogissa,käyppäs kurkkaamassa linkin kautta.Arvontaan pääsee myös tuolta vasemmalta  arvonta-kuvan kautta klikkaamalla.
Tunnustuksessa on tarkoitus kertoa 8 asiaa itsestään ja jakaa se sitten eteenpäin kahdeksalle blogille.
Tässäpä näitä tunnustuksia sitten

1.Olen keräilijä.Kerään monia juttuja mm.Mary Oljen käsityökirjoja ja muitakin vanhoja käsityökirjoja,pupumukeja,muumimukeja puhalluskoristeisia kuppeja.
2.Olen keräillyt aina jotain.Lapsena keräilin mm.postimerkkejä,kiiltokuvia sekä purkkakuvia ja koirakortteja.Harmittaa kun purkkakuvat ovat vuosien saatossa kadonneet,muut keräilyt on onneksi tallessa.
3.Vaikka kerään monia asioita,kerääminen ei ole sitä että ostan puuttuvan tavaran hinnalla millä hyvänsä.
Esim.mukeista tai kupeista en suostu maksamaan kolminumeroista hintaa.Olen yhtä onnellinen vaikken saisi kokoelmaa täydeksi.

4.Teen tällä hetkellä puolikasta työtä ainakin huhtikuun loppuun.Minulla on siis puolet enemmän aikaa kaikkeen,puolet enemmän aikaa tehdä käsitöitä,harrastaa liikuntaa,nukkua kunnon unet jne.
Kaikki tämä on plussaa,ainoa miinus on se että saan vain puolet palkkaa.Kun pitäisi miettiä jatkoa huhtikuun jälkeen,jotenkin miinusmerkkinen vaakakuppi alkaa painaa enemmän.Valittettavasti laskut ei ole puolittuneet,vaikka paljosta olenkin luopunut.

5.Rakastan hiihtämistä.Olenkin tänä talvena hiihtänyt paljon.Meillä latu lähtee ihan tuosta metsän kulmalta,joten hiihtämään lähteminen on helppoa.(Kuvassa olevat sukset löytyi kierrätyskeskuksesta vitosella.)

6.Rakastan myös uimista.Pari kolme kertaa viikossa käyn uimahallissa uimassa n.tunnin kerrallaan.

7.Pitkästä aikaa olen innostunut neulomisesta.Olen ostellut lankoja kirpparilta aina sopivien osuessa kohdalle.Olenkin neulonut tänä talvena torkkupeiton ja nyt teen huivia.
8.Osallistuin viime viikonloppuna pihabongaus tapahtumaan.Meidän lintulaudalla käy paljon lintuja ruokailemassa,niitä on tullut seurattua pitkin talvea.Ensimmäisen kerran bongasin harmaaselkätikankin.
Valitettavasti myös haukka tai vastaava käy myös ruokailemassa meidän lintulaudalla.Pari kertaa olen nyt nähnyt sen nappaavan pikkulinnun kynsiinsä.Kyllä suututtaa.Linnulla on vaaleat beessin väriset siipien aluset,en saa selville että mikä haukka se on.
Teen nyt poikkeuksen sääntöihin ja annan tämän tunnustuksen kaikille täällä vierailijoille.Nappaa haaste mukaasi ja kerro itsestäsi ne kahdeksan asiaa.

Ja iso kiitos taas edellisen postauksen kommenteista.

terkuin Jaana


9 kommenttia:

 1. Minä olen hiihtänyt samanlaisilla suksilla kuin tuossa kuvassa. Olivatkin hyvät. Voiteista ei tarvinnut välittää, kulkivat hyvin joka kelillä. Monta tuttua kiiltokuvaa! Mulla on vihkot tallessa täynnä kiiltokuvia ja värssyjä. Kerran meidän lintulaudalla asuessamme Sipoossa kävi myös harmaaselkätikka. On luonnossa upea ilmestys!

  VastaaPoista
 2. Heissan. Kivat vastaukset.
  Tuo lintu ei ole mielestäni haukka vaan harmaapäätikka, jos kuvasta oikein näen. Sellaisesta on kuva toisesta suunnasta blogissani pihabongaus-postauksessa. Se saattaa ryöstää pikkulintujen pesiä, joten en ihmettelisi, jos nälkäänsä nappaisi myös pikkulintuja.

  VastaaPoista
 3. Kivoja tosiasioita/tunnustuksia! Mullakin on tallessa vanhanaikainen ystäväkirja noin v.1969. Se on vihko johon on liimattu kiiltokuvia ja viereen sai ystävä kirjoittaa jotakin yleensä jonkin lorun. Pitäisi ihan kaivaa se jostain laatikosta esiin.

  VastaaPoista
 4. Minäkin tykkään hiihtää! Tosin innostus nousi vasta tässä puolen vuoden sisällä. Ja mukavaahan se on.
  Huippua että olet saanut säilytettyä miltei kaiken keräilemäsi noin pitkältä ajalta! Noilla on jo tunnearvoa :)

  VastaaPoista
 5. Oi, esittelelisitkö sen torkkupeiton meillekin?? Ihan kihisen uteliaisuudesta, haluaisin niiiiiin nähdä...

  VastaaPoista
 6. Juu mäkin tahdon peiton esittelyyn ;)Mä oon miettiny vuorotteluvapaata että sais elämään aikaa ja laatua, harmi kun raha on niin merkitsevä tekijä noinkin tärkeäässä päätöksessä. Mukavaa viikonloppua sinulle ♥

  VastaaPoista
 7. Oli kiva lukea tunnustuksiasi. Minäkin olen tunnustanut asioitani joskus tässä syksyllä blogissani. Minäkin olen ns.keräilijäluonne, tykkään hiihtää ja uida myös, eli samoja harrastuksia löytyy :)

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus!
  On kiva lukea noita "avauksia"
  Sinä olet niin ahkera ja kekseliäs!
  Keräilyä täälläkin harrastetaan.
  tuksu

  VastaaPoista
 9. Olipas kiva lukea näitä juttuja sinusta! Aina oppii jotain uuttakin kanssabloggaajista :)
  Mullakin on vielä kaikki lapsena keräillyt kiiltsikat tallessa, kiitos äidin "säästeliäisyyden" ;)
  Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista