maanantai 26. marraskuuta 2012

Aito

Meille kotiutui viikonloppuna Aito kiuas.Entinen kiuas oli jo niin puhki palanut tulipesän yläpuolelta,ettei sitä kannattanut enään korjata.Pariin kertaan se olikin jo hitsattu.Kauan ei tarvinnut Aitoa etsiä,sillä täällä meidän kylällä ei ole kuin Rautia,josta kiukaita löytyy.Joskus se on kyllä ärsyttävää ja joskus,kuten nyt ihan kiva ettei tarvitse kovin monesta paikasta etsiä sopivaa.Otetaan vaan se joka on tarjolla ja siinä se.Ollaan tyytyväisiä.

Ihan yksinkertainen ei kiukaan vaihtaminen ollut.Piti piikata piippuun isompi reikä savuputkelle.On määräykset sen suhteen muuttuneet viime kerrasta.Laattoja sitten rikkoutui isolta alalta.Onneksi Rautiasta löytyi suojapelti putken ympärille.Monenlaista mutkaa sai putkeenkin laitella.

Entisestä kiukaasta pelastin savesta tekemäni kukkaset kivien joukkoon.
Ja tontut.

Yritin ottaa kuvia koko saunasta,mutta oli liian pimeää ja kuvat eivät onnistuneet.Joten kiuas on nyt pääosassa.Ja laitetaan kuva Ikean tuliaisestakin.Ostin viisi kerralla.
Yllättävän monikäyttöisiä kasseja.Oletteko nähneet Ikean mainoksen telkkarissa.Tuli mieleen että olisi pitänyt ostaa kymmenen kassia tuliaiseksi.

Minulla alkoi kaksi viikkoa vapaata.Sain sovittua töissä osa-aikaisen niin että olen kaksi viikkoa töissä ja kaksi vapaalla.Nyt kun on aikaa,ajattelin laitella jotain joulua jo esille.Varastosta löytyi vanhat tonttuset.
Taitaavat olla vielä kuitenkin vähän liian jouluiset.Pääsivät kuvauksen jälkeen varastoon odottamaan että joulu on vähän enemmän lähellä.Suloiset ovat kuitenkin.

Oikein mukavaa marraskuun viimeistä viikkoa kaikille ja kiitokset kommenteista edelliseen postaukseen.
Terkuin Jaana


10 kommenttia:

 1. Onnea uudelle Aidolle:) Meillä on menossa myös kius uusintaan, just äsken siitä postasin. Tosi hauska sattuma, kun kirjoitit kiukaasta sinäkin. Kyselin hintoja ja todella ärsyttävää on, kun eivät tarjouksia laita lupauksistaan huolimatta tulemaan. Joten puolensa siinä yhden kaupan tilanteessakin on ;)
  Työkuviosi on ihana, kahdessa väliviikossa pääsee jo mukaviin fiiliksiin.

  VastaaPoista
 2. voih osa-aikainen työ ! mukavaa:)
  Kiva kun saitte jouluksi uuden kiukaan , hienot kukkaset siinä :)

  VastaaPoista
 3. Ikean kassit meilläkin on maalla halkokasseina. Ovat tosi näppäriä eikä roskat karise ympäri saunaa. Mukavaa lomaviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Nyt ei voi muuta kuin toivottaa makoisia löylyjä :)
  Upeita kukkia teidän kivien seassa.

  ps. kiitos hurjasti ihanasta kommentistasi ♥

  VastaaPoista
 5. Saunahulluksi tunnustautuneena sanon, että komea on kiuas. Nuo savikukat ovat ihania samoin tontut ! Ne tuovat mukanaan muiston vanhan kiukaan löylyistä :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita kukkasia kiukaalla. Ja kiuaskin on hyvän näköinen, toivottavasti antaa makoisat löylyt:) Mukavia vapaaviikkoja!

  VastaaPoista
 7. Kivat savikukat kiukaalla. Meillä on saunamummo, jonka olen joskus tehnyt savipajalla. Mukavia lomaviikkoja.

  VastaaPoista
 8. Mökkisaunassani kiuas vetelee viimeisiään, tuollaisen hankin sinne kyllä piakkoin!
  Nuo Ikean kassit kyllä toimittavat vaikka minkälaista virkaa, vaikka halkokasseina tai viimeksi auttoivat kirpputoritavaroiden völjäämisessä kirpputorille...ja ikävä kyllä jonkin verran takaisin :). Kohta tontut kaivetaan naftaliinista, onhan pian jo joulukuu.

  VastaaPoista
 9. Kylläpä onkin kauniit nuo kukkaset kiukaalla. Simmoisiin en ole ennen törmännyt. Juu ja ikea-kassien hyödyllisyys on huomattu täälläkin. Oiva kapistus esim. paperin/lehtien keräykseen, kestää kasassa vaikka ei olisi ihan heti muistettu tyhjentää :D

  VastaaPoista
 10. Antoisia saunahetkiä ja pehmeitä löylyjä uuden kiukaan parissa.
  Kivoja nuo kiuaskukat.

  Ei täälläkään rautakauppavaihtoehdoilla nautiskella. Huono puoli siinä on se, että hinnat ovat korkeahkot vähän joka tuotteessa. Pitäis olla kilpailua!

  Rentouttavia vapaapäiviä sekä mukavaa adventin aikaa!

  VastaaPoista