keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Eka postaus mökiltäTäällä sitä vaan postaillaan mökiltä.Aivan uskomattomalta tuntuu,että tämä onnistui.Ai mitenkö.
No,me käytiin maanantaina kysymässä matkapuhelin asennusliikkeessä,onko mitenkään mahdollista saada tänne kunnon yhteyttä.Liikkeen myyjä katseli netistä kartalta meidän sijaintia ja se näytti yhteydeksi gsm-yhteyttä.Mutta pelastuksena oli että noin kymmenen kilsan päässä oli 3 g yhteys.Joten saimme kokeiltavaksi antennin,jonka pitäisi hakea yhteyttä jopa 20 kilsan päästä.Niin me sitten kokeiltiin täällä mökillä virittää antennia jos moneen suuntaan ja kyllähän se 3 g löytyi.
Toivottavasti edes osa tästä sanastosta meni oikein.Monesti on niin hienoa sanastoa myyjillä,että meikäläinen yrittää vaan ymmärtää.

Päätimme sijoittaa antenniin,koska olemme täällä mökillä aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn,niin paljon kuin vapaa-aikaa on.Mies käy täältä vielä hirvimetälläkin.Ja mietittiin,että on mukava syksy pimeinä päästä netissä käymään.
Meillä on kyllä edelleen virran saanti ongelma,sillä meillä ei ole täällä sähköjä.Aurinkopaneelit on,ja kyllähän tällä ilmalla virtaa niissä riittää.Oikeastaan nyt pauhaa virtaa agregaatti,koska mies tekee sirkkelihommia ulkona.Se lataa samalla tätä konetta.Ja pumppaa vettä kukkapenkkeihin ja lataa akkua.On kyllä pakko laittaa kuva tästä uskomattomasta työmyyrästä.Piuhaa lähtee moneen suuntaan.

 Laitan vielä kuvia meidän rantasaunasta.Sauna me remointoitiin pari vuotta sitten täysin.
Laatta tehtiin aikoinaan liian matalaksi,joten varsinkin keväällä pesuvedet eivät menneet pois,koska vesi oli niin ylhäällä.Myös alimmat hirret rupesivat mustumaan.Ja talvisin kun saunoimme,löyly karkasi katon kautta sivuilta ulos.Lisäksi sauna ei toiminut sisätilojen osalta.Kaivattiin mm. pesupaikkaa.Entisessä saunassa oli isompi pukuhuone heti saunaan tultua ja lauteet oli heti saunan oven avattua.Joten pesupaikka oli lauteiden edessä ja vain yksi pystyi kerralla peseytymään,toiset odottelivat lauteilla tai pukuhuoneessa tai ulkona.
 Niimpä me purettiin sauna niin että siihen jäi vain hirret ja peltikatto.Lattia valettiin korkemmaksi ja kattoon laitettiin kunnon eristeet ja alumiinipaperit,että lämpö ei karkaa.Samalla laitoimme ledi-valot kattoon.Nekin ovat hyvät,sillä syksyisin saunottiin aina öljylampun valossa.Aina ei jaksa edes tunnelmoida pimeällä mökillä.

Pesupaikalle muurattiin seinät suojaamaan hirsiä kastumiselta.Ja lattia ja pesupaikan seinät laatoitettiin.Ennen meillä oli betonilattia,joka oli jalan alla kaikkea muuta kuin kiva.Tai puhtaana pidon kannalta.Laatat ovat naapurin isännän rakennusfirman ylijäämä varastoa,joten värikkyyttä riittää.Yritettiin kyllä valita edes sinisävyä ja valkeaa.Mutta pieniä eriä oli jokaista sävyä,joten haastetta riitti miten saada laatat edes jotenkin sopimaan toisiinsa.Itse asiassa olen kyllä ihan tyytyväinen lopputulokseen.Suunnitelmaa tehtiin nurmikolla kauhean laatta kasan kanssa.
Pukuhuone jäi tosi pieneksi,mutta kyllä siinä mahtuu,kun laittaa mahtumaan.Pyykkikorikin saatiin mahtumaan ja naulakko ja penkki.
Viime kesänä tehtiin saunan eteen terassi ja siitä kulkusilta ja raput rantaan.Jottei kauheasti hiekkaa kantautuisi sisälle.

Olen kyllä iloinen tästä pienestä ylellisyydestä täällä mökillä,mitä uusittu sauna toi tullessaan.

Oikein paljon kiitoksia taas kaikille edelliseen postaukseen kommentoinneille.Laitoinkin sähköpostilla maton ohjetta sitä haluaville.Voisin koettaa laittaa Kaisan toiveeen mukaan  sen tänne blogiin,mutta osaatteko neuvoa, miten se laitetaan tuohon sivuun Mulla on se kirjoitettuna koneella muistissa.

Oikein hyvää keskiviikkoiltaa.Nyt katkeaa virtalähde ja pitää lähteä saunan lämmitykseen.Akku jääkin täyteen, jos vielä jossain vaiheessa piipahtaa täällä.

Terkuin Jaana

14 kommenttia:

 1. Ihanaa saada terkkuja sieltä mökiltänne!
  KIITOS!
  Ihania kuvia ja tunnelmia, tuo sauna on kaunis! kekseliäästi olette osanneet yhdistellä laattoja.
  Oikein mukavaa lomaa sinne mökille!
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Kiva kun saitte homman toimimaan!! Kyllä ootte upeaksi saunan remontoineet ja laatatkin on sulassa sovussa kauniisti.
  Ja noi terassi, kulkusilta ja raput on myös upeat ja kauniisti on tehty reunoille kivetyksiä. Ai että kyllä tuolla kelpaa saunoa ja oleskella!! Nautinnollista saunailtaa!!

  VastaaPoista
 3. No hyvinhän tuo on sitten onnistunut jos netti toimii. Joo,minullekin on hieman vierasta tuo elektroniikka/tietokonekieli. :P

  Saunakuvat ovat upeita.Ihana on tuo siniharmaa(?) värisävy ja sauna on kutsuva niin ulkoa kuin sisältä. Passaa löylyjä heitellä.

  VastaaPoista
 4. Nyt on kyllä ihanaa kun teillä siellä mökillä toimii nettiyhteys kunnolla. Me käymme myös kyselemässä samaa meille, katotaan saadaanko kunnon yhteys meillekin.

  Saunakuvat on upeita. Kulkusilta terasseineen näyttää niin kauniilta, ja sauna kutsuvalta. kyllä teillä on ihana lomanviettopaikka rannalla, ei varmasi niin kuumakaan siellä ole veden äärellä.

  Lomaillaan!

  VastaaPoista
 5. Ai niin se ohje tuonne sivuun. menepä sinne hallintapaneeliin ja ulkoasut sivulle, siellä lisää gadget--> siellä teksti kohtaan liität ja tallennat,niin pitäisi tulla tuonne sivulle.

  VastaaPoista
 6. teillä on kyllä ihana ja viihtyisä kesäpaikka, huomaan miten sitä on laitettu rakkaudella ja vaivalla:)
  ei ihme että viihdytte siellä...
  uusi sauna ja pesuhuone varsinkin on kuin sisustuslehdestä konsanaan, kauniisti sommiteltu nuo laatatkin:)
  nautinnollisia kesäpäiviä teille molemmille, lämpimin terkuin
  päivi

  VastaaPoista
 7. Kiva että saitte yhteydet kuntoon mökillekkin!

  Aivan ihana tuo teidän mökki :) Onko se talviasuttava? Tai siis käytössä teillä talvisin?

  Mukavia lomapäiviä!

  VastaaPoista
 8. Kyllä näyttää tosi kivalta kaikki, kelpaa siellä saunoa :) Aurinkoisia mökkipäiviä!

  VastaaPoista
 9. Kiitokset ihanista kommenteista.

  Mirka,ollaan paljon oltu mökillä kevättalvella, kun alkaa valosuutta olemaan.
  Riippuu tietysti talvesta,kovilla pakkasilla ei kehtaa tulla.On niin työlästä.Varaava takka kyllä antaa hyvin lämpöä.Ja paksut hirret on mökissä.Ja villat laitettu kattoon ja ikkunaväleihin.
  Tie ei aina ole talvella auki mutta kun ollaan tulossa,silloin täällä käydään linkoamassa.

  Koetan laittaa Liisan ohjeilla maton ohjeen blogiin.

  Mukavaa torstaipäivää kaikille.

  VastaaPoista
 10. Onpa kiva juttu, että saitte netin toimimaan mökilläkin! Postauksiasi on mukava lueskella ja kurkkia kuvia. :)
  Tosi kaunis sauna teillä on, ja muutenkin pihapiiri ja mökki näyttävät niin kutsuvilta ja viihtyisiltä että ei mikään ihme että siellä viihdytte!

  Ihania mökkeily- ja bloggailupäiviä!
  Toivotteleepi Sumi

  VastaaPoista
 11. Ihana kerrassaan teidän mökki,sauna sekä laituri!:) Tuolla tosiaan viihtyy!

  Mukavia hellepäiviä toivottelen!

  VastaaPoista
 12. Kiva että saitte yhteydet pelaamaan! Niin, ja älä välitä, tuo it-sanasto menee meikäläiselläkin sekaisin ;). Vaikka mies on alalla töissä. No, taitaa se vanha sananparsi päteä, että suutarin lapsella ei ole kenkiä :)

  Ihanan leppoisia ja lokoisia päiviä teille sinne!

  VastaaPoista
 13. Hienosti rempattu sauna. Sopivasti mökkitunnelmaa ja kuitenkin väriä ja mukavuutta. Myös terassi on kaunis ja polku rantaan.

  VastaaPoista