sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Kesän kuulumisia






Heippa vaan täältä lomalta.Tänään tultiin yöksi kotosalle tänne kaupunkiin,kun isäntä meni kaverinsa synttäreitä juhlimaan.Itse jäin suosiolla pois sieltä juhlista,sillä kotihommat suorastaan huusivat tekijäänsä.Loman aikana pyykkiä on kertynyt niin,että tänään pesin sitä useamman koneellisen.Myös pihalla hommia riittää.Onneksi kuopus sentään on nurmikkoa ajanut,mutta rikkaruohot kyllä rehottaa.

Loma mökillä on kulunut tosi nopeasti.Juhannuskin tuli vietettyä ja kokkoa poltettiin mökin pihalla.Meitä oli noin parikymmentä sukulaista ja ystävää juhannusta juhlistamassa .
Lomalla ollaan kalastettu,saunottu,uitu,käyty kesäteatterissa,tavattu sukulaisia ja ystäviä,pyöräilty,pesty mattoja ja ihan vaan oltukin.Ym.ym.Paljon on ehtinyt tekemään.

Laiturikin saatiin valmiiksi,sitä ollaan tehty viime syksystä asti,jolloin vesi oli alhaalla ja veteen tehtiin kivillä täytetyt laatikot,joiden päälle laituri on tehty.Meillä kun on matala ranta niin kelluvaa laituria ei voi tehdä.Ja laiturin on tarkoitus jäädä paikoilleen talveksi.


Siiri oli meillä viikon hoidossa,kun tyttäremme kävi poikaystävänsä kanssa lomalla.Siirillä riittikin ihmettelemistä kun saatiin verkolla kuhaa ja siikaa.Tytär vielä järjesti yllärin menemällä kihloihin reissussa.Äitiä kyllä meinasi alkaa itkettämään,oli se niin iloinen uutinen.
Laitoin mökille kokeeksi pienen kasvilavan,kun saatiin lavan reunat käyttöön.Istutin hernettä ja salaattia.Pieniä alkuja herneestä jo nouseekin ja jännäänkin ennätääkö se tekemään palkoja.Jäi aika myöhäiseksi laittaminen.
Innostuin virkkaamaan trikookuteesta mattoa,johon sain talviselta käsityökeskuksen virkaten-kurssilta ohjeen.Maton malli on nimeltään juhannusruusu.Oli tosi nopea virkata. Ohje löytyy täältä
Naapuripitäjässä järjestetiin markkinat,jonka yhteydessä oli pieni muotoinen rompetori ja antiikkitori.Ostin sieltä sarjan arabian kulhoja mökille.Olivat niin sopivasti eri kokoisia moneen käyttöön.Ja ovat näppärä säilyttää sisäkkäin.
Vanhat kansituolit saivat uuden ilmeen,kun maalasin ne spray-maalilla ja laitoin niihin uuden kankaan.Löysin kirpparilta kappaverhon,josta sain kankaan tuoleihin.Sopivasti oli markiisikangasta ja vain pientä kavennusta  vaille.

Blogggailu on jäänyt vähemmälle,koska mökkimme sijaitsee sellaisella alueella,että netti on tosi hidas.Blogien aukaisuun meni tosi paljon aikaa ja välillä tulee vastaan koneen aikakatkaisu,kun lataaminen kestää liian kauan.Olenkin päättänyt jättää bloggailun tänne kotiin.Mökillä lomaillaan.

Oikein paljon kiitoksia kaikille edellisen postauksen monista kommenteista.Kommentteja on mukava saada ja yritän itsekin käydä moikkaamassa jokaista.Huomenna taas lähdemme mökille päin ja palaamme luultavasti vasta parin viikon kuluttua,kun miehellä alkaa työt.Varsinkin jos ilmat pysyvät näin kauniina.
Jokaiselle lukijalle toivottelen ihanaa kesän jatkoa.

Lopuksi haluan vielä kiittää Taikkua coctails and dreams-blogista ihanasta palkinnosta,jonka voitin gallup-kyselystä.Anteeksi,että nämä kiitokset tulevat näin myöhässä.

31 kommenttia:

  1. Ihana kuulla sinusta Jaana Elina. Mulla on ollut ikävä iloisia juttujasi ja ihania kommenttejasi :)
    Oikein mukavia lomapäiviä mökillä!!!
    tuksu

    VastaaPoista
  2. Kaunis tuo matto minkä virkkasit!! Osaisinkohan virkata meidän mökkiin tuollaisen maton?

    Ja ihana uudistus noilla tuoleilla, tuli niin raikkaan näköisiä.

    Kiva pitkästä aikaa kuulla susta :) Mukavaa lomailua!

    VastaaPoista
  3. Onpa kiva kuulla sinusta!:) Ja kiitos kun kerkesit vierailemaankin kammarissa!! Sinä jätät niin ihania kommentteja ja postauksia, että on kyllä ollut ihan ikävä niitä! Paljon olet lomalla saanut aikaiseksi, tuo virkattu matto on niin kaunis! Mullakin on mietinnässä maton virkkaaminen, testaan ensin muulla työllä että kestääkö käsi ;)
    Oiekin mukavaa loman jatkoa! :)

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla sinustakin, mukava että tulit kaupunkikäynnilläsi blogiakin päivittämään kesäkuvapläjäyksen kera. Kaunis virkattu matto sinulla, itse olen juuri viimeistelemässä omaani, joka on tehty pyöreistä ppiparkakkureunaisista lapuista - näitkin ehkä keittiöpostauksessani.

    Ihanaista loman jatkoa, pysytään tutkalla! Niin, ja onnittelut tyttären kihlautumisen johdosta äipällekin.

    VastaaPoista
  5. Kauniita kesäisiä kuvia! Ihanaa lomaa teille!

    VastaaPoista
  6. Piti tulla vielä takasin:Onnea kihlaparille ja vanhemmille!! Meinasin vallan unohtaa onnitella ;)

    VastaaPoista
  7. Kaikkea kivaa olet ehtinyt touhuamaan :)

    Aivan ihana tuo matto, löytyykö ohjetta mistään netistä? Jotain tuollaista olen itsekin ajatellut virkata...

    VastaaPoista
  8. Kaikenlaista ihanaa olet ehtinyt tekemään, ja laituri näyttää upealle samoin kansituolien uuet ilmeet. :)
    Mukava kuulla sinusta ja mukavia lomailua!! ♥

    VastaaPoista
  9. Voi suuret kiitokset kaikille teille.Tuntuu mukavalle,että olette edes vähän kaivanneet.
    Olen myös kaivannut teitä kaikkia.Ja varmaan sata kertaa hiljaisina iltoina yrittänyt avata konetta.Kyllä välillä aukaiseekin mutta tosi hitaasti.Tahtoo akku loppua koneesta ja kun ladata voi vain aurinkopaneelilla,niin ei onnistu kunnolla.Virtaa tarvitaan niin paljon muuhunkin.
    Matto on tosi helppo tekoinen.Pylvästä etupäässä virkataan.En ole varma löytyykö netistä ohjetta.Itse sain sen kurssilta.Voin kyllä laittaa ohjeen tänne seuraavalla käynnillä.Juhannusruusu on kuitenkin maton nimi ohjeessa,löytyisikö sillä nimellä googlettamalla.Kudetta meni noin kolme kiloa,ohjeen mukaan ontelokudetta menisi noin kaksi kiloa.
    Oikein ihanaa helleviikkoa kaikille.Käyn täällä aina kun on mahdollista.Yritän laittaa kuvia myös mökistä paremmin kunhan ehdin.Sielläkin ollaan touhuttu monenmoista.

    VastaaPoista
  10. No jopas olet tehnyt paljon kaikkea. Malttanut istua paikallaan ja virkata tuollaisen matonkin. Kaunis.

    Ranta ja laituri näyttävät houkuttelevilta. Kuulostaa fiksulta pitää mökkielämä ihan vaan mökkielämänä, kyllä sitä ehtii terästäytyä bloggaamaan sitten taas syksyn tullen. Taitaa tällä hetkellä olla kaikilla pieni kesätauko :)

    VastaaPoista
  11. mukavaa kuulla sinusta!
    ihana tuo virkkaamasi matto, kaunis ja raikas... osaisikohan ?
    mukavia helepäiviä sinulle,
    lämpimin aamuterkuin
    päivi

    VastaaPoista
  12. Paljon ihania kesäjuttuja teillä tapahtunut! :) Onnea myös äidille tyttären kihlauksen johdosta. Tosi söpö tuo matto!!

    VastaaPoista
  13. Onpas sinulla ollut paljon kaikkea ihanaa touhua :)
    Ja tuo matto on niiiin kaunis ♥
    Mukavaa mökkeilyä sinulle!

    VastaaPoista
  14. Voi JaanaElina, ihana kuulla sinusta,minulla on ollut sinua jo niin ikävä!! Mutta kyllä minä tiesin että nettiyhdeydet takkuaa mökiltänne,e ttet pääse niin vaan käymään täällä, saati kommentoimaan/postaamaan!

    Mukava kuulla kesäkuulumisiasi ja kuvia niistä.

    Onnea paljon tyttären kihlauksen johdosta!!

    Kiitos ihanasta kommentista blogissani! Palaillaan taas ja mukavaa mökkeilyn jatkoa teille kaikille!!

    VastaaPoista
  15. Piti vielä lisäämäni, että matto on tosi kaunis, osaisinkohan minäkin tehdä samanlaisen?!

    VastaaPoista
  16. Mukava kuulla sinusta :) Ihanalta kesänne kuullostaa..Matto on todella kaunis ja voi miten nuo tuolit muuttuivat ja tuli tosi kivat! Kivaa mökkeilyn jatkoa teille :)

    VastaaPoista
  17. Hei! Kivaa oli lukea kesäkuulumisiasi ja katsella kesäisiä kuvia. Ja kiitos, kun olit ehtinyt Laurilassakin käymään. :)
    Kansituoleistahan tuli kuin uudet ja aivan ihastuttava tuo matto.
    Nauti lomapäivistä, hellettä ja aurinkoa!

    VastaaPoista
  18. En löytänyt Juhannusruusu-maton ohjetta mistään, enkä mitään vastaavaakaan... ehkä tuon osaisi tehdä ilman ohjettakin, mutta olisi kiva jos sen joskus ehtisit lähettämään, tai laittaisit tänne :)

    VastaaPoista
  19. Ihana kun olette käyneet täällä jättämässä kommenttia.Kiitokset kaikille kovasti.
    Matto on helppotekoinen,ohjekin on kerros kerrokselta.Osaa varmasti jokainen tehdä.
    Jos joku haluaa ohjetta,vinkatkaa niin laitan sen mökiltä vaikka sähköpostilla.Vaikka kun käymme kirkonkylässä kauppareissulla,otan koneen mukaan.

    VastaaPoista
  20. Te olette oikein päässeet nauttimaan kesästä ja kesäisitä puuhista siellä mökillä, se on ihana juttu! Matto on tosi kaunis ja minäkin haluaisin kovasti sen ohjeen saada. Jos viitsit lähettää sen minulle s-postiin mammankammari@luukku.com.

    Ihania kesäisiä päiviä teille :)

    VastaaPoista
  21. Laitan Virpi sinulle ohjeen tulemaan sähköostiin.Kiitos kommentista ja ihanaista kesää teillekin.

    VastaaPoista
  22. Ihanaa, ilman muuta laita minullekin maton ohjetta tulemaan!! birlittan@luukku.com

    Kiitän jo etukäteen.

    Näkyillään taas!

    VastaaPoista
  23. Minäkin jo kaipailin sinun postauksia!! :) Kyllä nyt on niin KESÄISTÄ ja LÄMMINTÄ,että varmasti mökilläkin aikaa kuluu kuin siivillä.Mukavia puuhasteluja sinulla on ollutkin!:)

    Toivotan sinulle oikein ihania päiviä sinne mökille ja palailehan taas kun kerkeät!:)

    VastaaPoista
  24. Laitan Liisa sähköpostia tulemaan.

    Ja Sarppa kiitos ihanasta kommentista.Ihana kun joku kaipaa.

    VastaaPoista
  25. Moikkelis taas, kiitos kun vieläkin kerkesit käydä kommentilla ilahduttamassa! Laittasitko minullekin sen maton ohjeen, s-posti osoite on varmaan sulla tiedossa! Kiitos etukäteen!:)
    Mukavaa mökkeilyä!

    VastaaPoista
  26. Oletpas jaksanut touhuta lomallakin! Ja ihana ranta teillä. Kiitos vain itsellesi!

    VastaaPoista
  27. Kiva kun olet ehtinyt postaileen.
    Onnea tyttäresi kihlauksen johdosta, ne ovat ihania tapahtumia ihmisen elämässä.
    Olet ollut tosi ahkera lomallasi ja aivan ihanan maton olet virkannut. Voisin yrittää tehdä samanlaisen jos jaksat joskus lähetellä sähköpostia; herakivi@hotmail.com, olisin ikionnellinen. Leikkelitkö kuteet itse vai ostitko valmiina?
    Mökkinne ranta näyttää houkuttelevalta, me täällä kuivanmaan mökillä hikoillaan, kun ei edes rantaan jaksa kävellä.
    Helteistä viikonjatkoa:)

    VastaaPoista
  28. Eksyin blogiisi, ja hyvältä näyttää :)
    Ihana pitsiliina!!

    VastaaPoista
  29. Ihana ranta ja laituri!! Tuo matto on myös todella kaunis ja näkee että taidolla olet sen tehnyt! Paljonko maton halkaisija muuten on?Mukavaa lomailua sinulle!!

    VastaaPoista
  30. Kiitos taas ihanista kommenteista.Sähköpostilla laitoinkin ohjetta sitä pyytäneille.
    Hilda maton halkaisija on noin 110 cm ohjeen mukaan ontelokuteesta.Itse tein trikookuteesta.On varmaan ainakin samoja mittoja jos ei isompi.

    Mukavaa viikkoa.Ja lämmintä.

    VastaaPoista
  31. Hei! Ihanalta kuulostava kesä teillä :) Laittaisitko maton ohjeen joskus blogiisi? Hyvää kesän jatkoa!
    Kaisa

    VastaaPoista