torstai 19. heinäkuuta 2012

Sinivalko astiat



Minä olen hurahtanut Arabian sinivalko-sarjan astioihin.Jos vaan kirpparilla on tullut vastaan sopivan hintainen sarjan astia niin meille se on muuttanut.Ensimmäinen ostos oli kulho parin vuoden takaa.Sitten löytyi kermakko ja sokeriastia,joista kerroinkin täällä.Nyt kesän mittaan olen löytänyt sarjaan useita lautasia sekä kannellisen soppakulhon.


Viikonloppuna löytyi nämä kolme aivan ihanaa kannellista purkkia.Sain ne tingittyä sopivaan hintaan,vaikka ensi ajattelin niitä liian kalliiksi.Yritin etsiä netistä tietoa noista purkeista,mutten löytänyt.Sen sijaan itse sarjasta löysin tietoa täältä ja täältä.
Astiat ovat meillä ihan jokapäiväisessä käytössä mökillä ja kotonakin.

Onko teillä jotain tiettyä sarjaa jota etsitte esim.kirppareilta.

Kiitokset vierailusta täällä ja kommenteista.Oikein hyvää loppuviikkoa.

Jaana

62 kommenttia:

  1. Kivannäköistä sarjaa ja sopii mainiosti moneen muuhunkin yhdoistellen, esim pupumukejasi tuosta hyllystä tiirailin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko.Sarjaa voi tosiaan yhdistellä uudempienkin astioiden kanssa.Pupumukeja keräilin jossain vaiheessa,niitä käytetään mökillä ihan jokapäiväisinä mukeina.

      Poista
  2. Sulla onkin paljon ihania,vanhoja astioita!
    Niissä on tunnelmaa!
    En keräile mitään astiastoa,vaikkakin mieli tekis.Kaapit on niin täynnä entisiä ettei uutta mahdu.Pitäis raaskia luopua niistä mutten osaa kun ovat kuitenni ihan käyttökelpoisia.Vaikkeivat mitään kummosta sarjaa ookkaan...
    Taidampa kulkea jatkossa silmät auki kirpalla.Ruusukaffekuppeja mulla on pieni sarja kirpalta kerättynä :)
    Mukavaa loppuviikkoa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika.Meilläkin kaapit pursuaa.Onneksi sain aika paljon niitä tyhjemmiksi kun poika muutti omaan asuntoon ja keräilin hänelle astiat kotoa.Mitään ei tarvinnut ostaa.Ruusukupit on myös ihania ja edullisina usein myös löytävät paikkansa meillä.Kivaa viikkoa sinullekin.

      Poista
  3. Ihastuttavia astioita kauniissa kuvissa!

    VastaaPoista
  4. Appivanhempien mökiltä löytyy tuota samaa sarjaa,noissa on just se oikea sinisen sävy mun mielestä,semmonen lempeä lemmikinsininen:)
    Mitään sarjaa en varsinaisesti kirppareilta enää keräile,astioita ostan muuten kyllä kirppiksiltä,liikaakin,mun suurin heikkous on lasikuvut,peltipurkit ja kaikenlaiset leipomiseen liittyvät jutut joita onkin kertynyt,no kiitettävä määrä;)
    Aiemmin keräilin sellaista sinivalkoista Dickens series-sarjaa ihan vaan siksi kun meillä oli sellaiset kun olin lapsi,keräilyn lopetin siinä vaiheessa kun sain ruoka-ja leipälautasia kuuden kappaleen setit kasaan,kahvikuppejakin harkitsin mutta kun meillä käytetään melkein aina mukeja niin se olis ollut aika turhaa,lautaset on kyllä viikottaisessa käytössä..
    Mukavaa loppuviikkoa sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi kommentista.Kirppareilta on kiva tehdä löytöjä,eikä kaiken tarvitse välttämättä olla samaa sarjaa.

      Poista
  5. Ihanat siniset, mulla vaaleanpunaisella raidalla muutamia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija.Vaaleanpunainen on aivan ihana myös.Sitä harvemmin tulee vastaan.

      Poista
  6. Ihanaa, että olet jälleen löytänyt sarjaan lisää!

    Minä metsästän Arabian Myrtti-sarjan astioita. Mummon perintönä on kaapissa lautasia, jälkiruoka-astioita, vuokia ja kannu. Kovin vain tuntuvat olevan kiven alla näillä leveyksillä, vaikka onkon 60-luvun tuotantoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu.Piti ihan googlettaa millainen sarja Myrtti on.Se onkin hyvin samantyylinen siniraitainen kuin tämä sinivalko.Välillä nämä vähän jo udemmatkin sarjat on kiven alla,onneksi joskus tekee löytöjä.

      Poista
  7. Ihnat ovn!
    Tykkään sini-valkoisesta, mutta tuota sarjaa en omista, vaikka kaunis onkin yksinkertaisuudessaan.

    VastaaPoista
  8. Voi taivahan tähen, miten kaunista on mökilläsi! Valkoinen lattia, ylisöpö vessanmatto ja sitten nuo astiat. Kateus iski kyntensä nyt tänne, mutta kyllä tästä selvitään...hommiin :)

    VastaaPoista
  9. Kauniita astioita, kelpaisi minullekin.

    VastaaPoista
  10. Ihana tuo vanha lasikupu!

    VastaaPoista
  11. Kauniita ja ihanan nostalgisia, noista on kyllä kiva nauttia kesän herkkuja. Kelpaisivat kyllä miullekin. Sinivalkoinen ja 50-60-luvun astiat miellyttää tällä hetkellä kovasti ja omaa silmää. Itse olen tällä hetkellä ihastunut Rörstrandin Mon Amie -sarjaan, mutta se on kyllä uustuotantoa. Nyt Stokka tosin lopetti sen myynnin (ehdin onneksi alesta hamstrata lisää osia) ja enää ei taida sarjaa saada mistään Suomessa, vaan täytyy sitten hankkia lisäosia Tukholmassa käydessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo.Googlettelin Mon Amie sarjan ja se onkin erityisen kaunis.Harmillista kun niiden myynti lopetetaan.Onneksi ehdit ostaa sitä lisää.Ja onneksi ruotsi on lähellä.

      Poista
  12. Valtavan kaunis sarja tämä! Sinulla on silmää kauneudelle;) Minulla on muutamia sarjoja joita seurailen ja jos hinnaltaan huokeana tulee vastaan, otan heti!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hyvä Mieli.Täytyy tunnustaa että minäkin aina sopivan hintaisen astian löytäessäni ostan sen.Vanhat arabian astiat on kauniita.

      Poista
  13. Todella valtavan kaunis kalusto.
    en usko että olen koskaan nähnytkään tuota sarjaa.
    On kyllä niin kauniin sininen.

    VastaaPoista
  14. Astiasto on tosi kaunis! Muistelen nähneeni tuommoisia joskus lapsena jossain maalaistalossa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milukka.Varmaan sinivalko aikansa edullisena astiastona oli paljon käytössä.Ja ihan arkiastiastona.

      Poista
  15. Mummolta on jäänyt mulle yksi ainoa sinivalkoinen Arabian sinivalkoinen syvä lautanen.Lautanen on valkoinen ja kukat reunalla siniset.Lemmmikkejä=)Laitoin sen just yks päivä keittiön seinähyllylle loistamaan.Mummolla oli aikoinaan koko sarja matalia ja syviä lautasia.Ties mihin on joutunut se.Mutta onneksi yksi on jäljellä.Oikea aarre.
    Kaunis on tuo sinunkin astiasto.Kirpparilla onkin mukava suunnistaa,kun etsiskelee jotain tietty sarjaa.Ja se tunne sitten ,kun löytö osuu kohille=)Minä kallistun enemmän ruusuastiaston puolelle.Mulla ei olekkaan käytössä vanhoja lautasia arkikäytössä.Taijanpa ruveta niitä metsästämään. Mukavaa viikonloppua sulle=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pitsienkeli.Jos vaan on tallella mummolan vanha astia,niin se on aarre.Minullakin on muutama mummolta jäänyt astia ja ne ovat saaneet paikan vitriinistä.Ruusuastiat on myös ihania.

      Poista
  16. Kauniita astioita! Sopivat hyvin kesämökille. En varsinaisesti kerää mitään astiasarjaa, mutta kotiin on etsitty viime aikoina saviastioita. Ne sopivat hyvin keskiaikaharrastukseen, meillä kun joskus laitetaan ystävien iloksi keskiaika-aterioita. Ja onhan ruskea savi muutenkin kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käsityöperhonen.Oi,saviastiat on hienoja myös.Ja keski-aikaateriat kuulostaa hienolta.Itselläni on kermansaven heinä-sarjaa paljon,keräsin sitä meille ensimmäiseksi astiastoksi.Tykkään siitä vieläkin.

      Poista
  17. Kauniita astioita!!

    Minä käyn niin harvoin kirpparilla, että harvemmin tulee mitään mielenkiintoista vastaan. Astioita on kaapit pullollaan, joten uusiakaan en ole ostanut enää pitkään aikaan. Itse olen kerännyt 25 vuotta Arabian Päivi-sarjaa, jota ei ole valmistettu 23 vuoteen. Arkikäytössä olevat mukit ovat Pentikin Omena-sarjaa, jotka varmaan kestävät minun eliniän!! Haluaisin kyllä muuttaa astiastomme, mutta mies ei ymmärrä ollenkaan, että miksi! Ja kun yhteisillä rahoilla ollaan, niin en viitsi tapella asian takia! Entiset kelpaa kyllä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pami.Astiat onkin aika arvokkaita ostella ja siksi onkin mukava kun löytää kirpparilta sopivalla hinnalla uutta sarjaa.Vaikka hidasta se keräily on.Pitää googletaa tuo päivi-sarja,arabialla on niin monia sarjoja ja kaikki kauniita.

      Poista
  18. Kaunis sarja! Minä kerään siskolleni Arabian Tuuli sarjaa valkoisena ja osittain vaaleanpunaisenakin, mutta sitä on niin hankala löytää mistään ja jos löytyy niin hinnat on kyllä sitä luokkaa, että hirvittää. Mutta siskokin on vielä niin pieni, että onhan tätä aikaa kerätä.

    Lisäksi tykkäisin itse Lumi- ja Runo-sarjasta, mutta niiden keräily on nyt vähän jäänyt ja olen tyytynyt Teemaan valkoisena. Kaikki Teeman tummansiniset astiat joita ennen keräsin, ole ajatellut kiikuttaa kirpparille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika.Lumi ja runo-sarjat on kauniita.Mieheni siskon tyttö halusi ylioppilaslahjaksi runo-sarjaa ja silloin tutustuin siihen.Valkoinen temma on hyvä arkiastiana ja käy kyllä juhlaakin.

      Poista
  19. astiasto on kaunis, tulee mieleen heti meidän siniristimmme, oma maamme!! oikein juhla-astiasto parhaimmillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa.Sini-valkoinen onkin suomen värit,kaunis ja raikas.

      Poista
  20. Tosi kaunis ja ajaton astiasto ja nuo ovat niitä parhaita löytöjä, kun löytää sarjaan lisää osia. Meillä on kerätty paratiisia ja lumisarjaa ja löytyy myös jotain vanhoja kahvikuppeja, sinivalkoinen on myös minun suosikkini ja sitä on myös arabian maisemalautasissa, joista tykkään erityisesti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu.Paratiisi on upea astiasto.Ja maisema on myös.Minulla on yksi punaisen maisema-sarjan lautanen,mummon perintöä.Tykkään siitä kovasti.

      Poista
  21. Tosi kaunis astiasto <3

    Mie en keräile mitään tiettyä. Kaikkea kaunista kun vastaan tulee niin mukaan lähtee, jos halvalla saa. Mulla on arabian pilkullisia kannuja kaks (onko se joku ping pong?), punapilkullisena ja keltapilkullisena. Ois mukava saada ne muutkin värit. Noi kannut sain ihan tosi halvalla, toisesta pulitin 3 euroa ja toisesta kympin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanne.Nuo ping pong kannut tai pallo kannut on ihania.Tuo meidän on miehen mummolasta saatu.Sie olet saanut kyllä halvalla kannut,melkein ilmaiseksi.

      Poista
  22. Nuot on nättiä sinistä, sellasta lempeää, mikä sopii mihin vaan yhdistettäväksi. Mä en varsinaisesti kerää mitään sarjaa, kaikkea on vaan kertynyt. Osasta pitäs luopua ihan raakasti, kun kaapeihin ei mahdu. Mutta Arabia on kyllä (varsinkin vanhempi tuotanto) sitä mitä ostan aina vaan jos hinta natsaa. Ovat kestäviä ja kummasti käyvät toinen toistensa kanssa yksiin. Uutena saadut myrna kupit (sain 20 v lahjaksi) on kyllä tullut pidettyä ns. parempina kuppeina, että vaan ristiäiset, synttärit on niiden kanssa menty, mutta kirppikseltä ostettuja selma lautasia on pidetty ihan arkikäytössä, vaikka niissä kultaus onkin, kestää muuten konepesunkin, vaikka muuta aina puhutaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoja arbian astioita onkin kiva yhdistellä.Ja tahtoo olla että kaappeihin kertyy paljon kaikenlaisia astioita.Itse annoin pojalle paljon astioita kun hän muutti omaan asuntoon ja sain tilaa kaappeihin.Kiva tietää että kultaus kestää koneessa,en ole oikein uskaltanut pestä niitä koneessa.

      Poista
  23. Onpa kauniita astioita ja kuvia ja muutenkin ihastuttava blogi:)
    ♥-terkkuja SisustEllenistä

    VastaaPoista
  24. Tuo sinivalkosarja on minulle ihanan nostalginen, kun lapsuudenkodissani oli jokapäiväisessä käytössä nuo sinivalkosarjan lautaset. Kirpparilta olen ostanut itsekin muutaman lautasen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula kommentista ja kiva kun vierailit täällä.Sinivalko tuntuu olleen aika monelle tuttu lapsuudesta.

      Poista
  25. Hei JaanaElina pitkästä aikaa! Minä kerään kirpparilta Kustavin keramiikkaa, joka on suunnilleen saman väristä. Mutta nuo ruokalautaset saivat minut liikuttumaan, sellaisia oli meillä kotona kun olin lapsi. Mihin lie joutuneet ajan myrskyissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ilona.Kustavin keramiikka on uusi tuttavuus,pitääkin googlrtella sekin.Monelle tuntuu tuo sinivalko sarja tuovan muistoja mieleen.Onneksi niitä vielä tulee kirppareillakin vastaan.

      Poista
  26. Kauniita astioita ja hulppea kokoelma. Olet tehnyt upeita löytöjä! Ihanaa että vanhat astiat ovat käytössä, siksihän ne on tehty! Minä kerään Riihimäen Ludvigeja. Siis lasiastioita, joiden keräilyyn alkusysäyksen antoivat mummulasta perityt lautaset. Lautasia onkin jo aika satsit, eri kokoisia.Nyt on isojen kulhojen metsästys menossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mainamummu.Monesti mummulasta perityt astiat antaa alkusysäyksen keräilylle.Toivottavasti löytyy kulhot.Taidan googletella tuon sinunkin keräämäsi sarjan,entuudestaan en sitä tunne.Vanhat astiat tosiaan on tehty käyttöön.

      Poista
  27. Ompas kaunis ja kesänen sarja! Tulee mummula mieleen...vaikkei meijän mummulassa ollukkaan tota sarjaa :)
    Mää en mitään sarjoja keräile, sekalaista rojua vaan ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna-Mari.Sinivalko taitaa olla aika nostalginen astiasto.

      Poista
  28. AIVAN IHANIA ASTIOITA.KANNATTAA MYÖS KÄYTTÄÄ-EIHÄN NE KAAPISSA KETÄÄN ILAHDUTA .Itselläni on jonkinverran arabiaa ja noita sinisiä juomalaseja joita kuvassa näkyi, iittalaa.Vanhat astiat on arvokkaita ja kauniita.

    VastaaPoista
  29. Tulipa nostalginen fiilis!
    Mummulassa oli noita samaisia kulhoja, taitavat nyt olla Äidillä...

    VastaaPoista
  30. Aivan ihana sarja, sopii mielestäni sinun tyylisi loistavasti. Hyvä kun olet noita löytänyt kirpparilta. Mulla ei ole varsinaisesti mitään wanhaa sarjaa, mitä kerään, mutta Pentikin Aino-sarjaa olen kerännyt ja saanut lahjaksi ja sitä alkaakin olla jo melkoisesti. Mun mielestä se on juurikin noin, että käyttöön ne on tarkoitettu!
    JaanaElina, mukavaa ja aurinkoista viikon jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
  31. Ihanat astiat, noista tulee lapsuus mieleen. Itse ostelen satunnaisesti vanhaa Arabiaa kuppeja ja kippoja, en niinkään yhtä sarjaa.
    Mukava blogi sinulla, jään oitis lukijaksi!

    VastaaPoista
  32. kauniita... minä niin tykkään sini-valkoisesta :)

    VastaaPoista
  33. Minulla samannäköinen kermakko vihreällä raidalla. Kirppislöytö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarjaa onkin tehty useammalla värillä.Vihreäkin kaunis.

      Poista
  34. Hei JaanaElina. Multa löytyy muutama Arabian siniraitainen lautanen, oletko vielä kiinnostunut?

    VastaaPoista