torstai 5. toukokuuta 2011

Touhuilut

                                          Lintuset tilasin Pikku-Iidan puodista     
No tulihan se tänne,oon jo vähän miettinyt että mites se ei meille tule ollenkaan.Onneksi kuitenkin tuli ja meni.Ai mikäkö,no mahatauti.Loman jälkeen ehdin olla vain päivän töissä,kunnes jatkoin sairaslomalla pari päivää.Nyt olisi ollut tää torstai ja perjantai vapaata ja sit lauantaina iltaan,mutta pomo soitteli äsken,että menisinkö huomenna töihin,kun nyt mahatauti vierailee muillakin.No,lupasin.
Vappu meillä vieteltiin ihan kotosalla,isäntä tallissa autoa korjaamassa ja minä ompelin,rapsutin pihaa ja tein mitä lystäsin.Sain vihdoin talvella tekemäni tilkkupeitot valmiiksi.Kahteen peittoon kokeilin ohjetta jonka löysin uudesta Katja Rinkisen kirjasta Vintagen viemää -50 sisustusprojektia Parolan asemalta.Eli tein pussin,jonka sisälle pujotin täkin.Läpipistelin peiton sitten käsin ja tikkasin vielä reunakaitaleiden ommelkohdasta että peitto pysyy varmasti koossa,myös pesussa.Tuli kiva.

Lisäksi sain viimein saatettua yhteen kirpparilta ostamani lasiastiat.Nyt vasta siksi,että ostin jo viime syksynä lautasen ja pienemmän kipon projektia varten.Ne sitten työnsin kaappiin,enkä sitten loppujen lopuksi muistanut minne.Nyt kun tässä keväällä löysin sopivan isomman kipon,en löytänytkään niitä pienempiä mistään.Vahingossa löytyivät sitten,kun etsin jotain muuta kaapista.Nyt ne on sitten liitetty yhteen,toivottavasti pysyvästi.


Isäntä toi eilen illalla työpaikaltaan kuorman.Oli sahannut meille saunapuita kuormalavoista,liiteri nimittäin ammottaa tyhjyyttään talven jäljiltä.Kuorman päällä oli kolme kuormalavan koroketta.Niitä olenkin toivonut,sillä viime kesänä kokeilemani kasvilava toimi hyvin.Onnistuisikohan perunan viljely näissä,osaako kukaan neuvoa.Ihan vaan kesäpottua ajattelin.


Juttua viime kesän kasvilavasta,löydät täältä.

Meillä on täällä pupun kanssa tahtojen taistelu menossa.Ei uskoisi että noin suloinen pupu on sitten jääräpää.Nimittäin se puree mun virkkaamaan mattoa koko ajan ja minä kiellän.Nyt suihkautin hajuvettä mattoon,niin jo lopetti ja meni häkkiinsä syömään.Minä oon vaan sitä mieltä,että kyllä se on viisas pupu ja se ymmärtää,kun sitä kieltää.
Suuret kiitokset kaikille teille kävijöille ja kiitokset kivoista kommenteista.Vaikken aina vastaakaan jokaiselle henkilökohtaisesti kommentteihin,luen ne kaikki ja yritän sitäkin enemmän käydä vierailulla teidän blogeissa ja jättää kommenttia.

Ja vielä ilouutinen.Auto on kunnossa,isännän mukaan parempikin kuin entinen.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille ja kaunista äitienpäivää myös jo toivottelen.Voi olla että loppuviikko on niin kiirettä töissä,etten ehdi enään postauksia tehdä.Täällä äitienpäivä vietetään töissä iltavuoroa tehden.

Terkuin Jaana

31 kommenttia:

  1. Örkkitauti on kyllä maailman viheliäisin :(
    Ihana tilkkutäkki ja nuo lasiastiat on kyllä herkut!
    Kivaa torstaita :)

    VastaaPoista
  2. Upean tilkkutäkin olet tehnyt! Taitaa ottaa tämäkin tuosta vinkistä vaarin. Lasiastiat ovat myös kovin kauniit. Noilla lemmikeillä tuppaa aina välistä olemaan melko itsepäiset ajatukset.... ;)

    VastaaPoista
  3. Kivoja juttuja olet touhuillut ja paljon! Täällä ei saada mitään näkyvää aikaiseksi...
    Onpas pikkupupulla kova tahto ;D
    Ikävää, että matto kärsi, vaikka luonnetta saa aina mielestäni eläimillä olla !

    Ihanaa torstaita!

    VastaaPoista
  4. Sun tuoksu on matossa ☺ sen vuoksi kai pupu sitä yrittää järsiä.
    Samasta syystähän koiratkin omistajan kenkiä, niissä se tuoksu on kaikkein vahvin...

    Mukavaa työrupeamaa!
    -joko muuten valaisin tuli perille?

    VastaaPoista
  5. Minä varasin tuon kirjan kirjastosta, saa nähdä milloin se minulle asti tulee. muutama varaus oli ennen minua. Ovat vähän joka puolella kehuneet Katja Rinkisen kirjaa!!

    Voi mitä menit lupaamaan töihin ittes vapailla!! soo sooo! Sinä olet kiltti:) Minulla on kokemus vuosien takaisesta työpaikasta, jossa sairaslomallakin pyydettiin töihin, kun oli mukamas kiirus. OLi pari päivää sairaslomaa mulla jäljellä kun soittivat, että joko oot kunnossa , voisitko tulla töihin ja minä hullu menin ja kun yhden kerran lupas, siitä meinas tulla tapa..

    Pupu tykkää sun matosta:)

    Kivaa viikkoa ja äitienpäivää.

    VastaaPoista
  6. Tilasin jokin aika sitten ihanat uudet pussilakanat - ja hups, niitä tulikin vain yksi kappale (täytynee opetella numeroiden 1 ja 2 ero). Mutta, sainpa täältä idean, että siitä yhdestä voisi rakennella torkkupeiton :) Kiva idea!

    Mainio tuo lasikulho!

    VastaaPoista
  7. Kiitokset kivoista kommenteista.
    Pepi,valaisin on postissa.En ole päässyt hakemaan mahataudin vuoksi.Kohta haen sen kun käyn kaupalla muutenkin.
    Liisa,mä lainasin kirjan myös kirjastosta.Varasin sen jo talvella kun se tilattiin kirjastoon.Mulla on kirjaston Web-origo koneella,joten käyn siellä katsomassa tilatut uutuudet ja varaan suoraan ne sieltä.Saa tosi nopeesti.
    Lupasin mennä töihin kun sain seuraavaan viikonloppuun kolmen päivän vapaan.Oli vähän oma lehmä ojassa.

    VastaaPoista
  8. Heippa :) Ihanan tilkkupeiton olet jälleen tehnyt, mie en saa aikaiseksi tilkkutäkkiä sitte millään aina kun aloitan, niin teenkin vaan tyynyn, heh mies sanoi et me kohta hukutaan tyynyihin..
    Pupu on ihana suloinen kuin mikä..oletko koittanut sitä kissakarkotetta siis ihminen ei haista siinä mitään tuoksua mutta ainaskin kissat karkottaa kielletyltä alueelta ja sitä saa ainaskin eläinkaupasta...
    Kivoja lintuja sinulla roikkumassa nyt en enää muista mut oliko ne keittiössä, no sama se kauniita ovat..
    Niin tuosta kun kysyit et voisko perunaa kasvattaa siinä ns laatikossa minun mielipide on että kyllä voi..ja aaa sitä ihanaa kesän ekaa uuttaperunaa..no silliä mie en syö kun en syö muuutenkaan kalaa mutta herkkua on se uusi peruna...Mie laitoin jo kasvamaan tomaatin taimia ikkunalle, siis oma kasvattamat tomaatit on kyllä parasta, mikäli onnistun siinä kasvatuksessa jospa satoakin saatais no aika näyttää..
    Oho tulipas pitkä postaus..Oikein ihanaa äitienpäivää... :)

    VastaaPoista
  9. Oi, oi, oksennustauti on kyllä viho viimeinen vieras:(
    Voi kuinka kaunis tilkkupeitto! Tuohan onkin ihan loistava idea, että tekee pussin, jonka sisään laittaa peiton:) Tuo kasvilavaidea on myös ihana! Näinköhän se ehkäisisi edes hiukan etanoiden tuloa kasvien kimppuun, meillä kun se on suurena riesana täällä?

    VastaaPoista
  10. Nyt tuntuu vähän, joka perheessä tuo vatsatauti jylläävän.. meillä siitä säästytty...viellä..:)

    Kaunis tuo tilkkupeitto.

    Hieno tuo kasvilava idea, siinä taitaa, jopa rikkaruohot, pysyä paremmin ruodussa..:)

    VastaaPoista
  11. Hassu tuo teijän pupu :) onko se muuten yleensäkin vapaana kotona..vaiko vain jonkun pienen ajan päivästä valvonnassa? Ja onko se ns. sisäsiisti?
    Ihana kyllä toi peitto..tosi nätti!
    Mä kans sunnuntain iltavuorossa.. Koita jaksella töissä! Minäkin tein ennen usein töitä vapailta, mutta nyt en enää edes vastaa puhelimeen jos vapailla soittavat!

    VastaaPoista
  12. Kivat noi lasi astia tuunailut! Mahatauti mullakin juuri talttumassa. Oon yrittäny tota kirjaa myös metsästää, mut aika haluttu tuntuu olevan, ja miten mä en ikinä tajuu tota varaamista kirjastosta ;D
    Ihanaa äitienpäivää sinullekin ♥

    VastaaPoista
  13. Ihana peitto ja hieno tuumaus malja. :)

    Iloista äitienpäivän viikonloppua!

    VastaaPoista
  14. Sinullapa on ollut mukavaa puuhailua ja touhuilua. Kauniin peitonkin olet saanut aikaiseksi. Jopas teillä nurmikkokin vihertä voimakkaasti! :o
    Hih,sellaisia ne jyrsijät on; suloisia, mutta keksivät aina jotain...

    VastaaPoista
  15. Hienoja olet tehnyt! Ihanat nuo tilkkutäkin, kiva jos joskus sais aikaiseksi. Ja nuo maljat on tosi hyvä keksintö, kaikenlaisia kipposia tuppaa kertymään.
    Hyvää äitienpäivää sinnekin!

    VastaaPoista
  16. Sinulla onkin ollut touhukas loma!!
    Tosi kiva tuo lasimalja, millä liitit osat toisiinsa??
    Olen menossa vkl:ksi tilkkukurssille, ihan jo tärisen innosta... ;o)

    VastaaPoista
  17. Ihan kuulosti teidän touhut samanlaisilta, kuin meidän: isäntä autotallissa auton kimpussa ja minä teen muita hommia:) Siitä laatikosta, minä olen kasvattanut laatikossa perunoita muiden kasvien lisäksi ja hyvin on kasvaneet. Nyt on jo siemenperunat itämässä kesää varten.

    VastaaPoista
  18. Kiitokset kivoista kommenteista.Vastailen tässä muutamiin ksymyksiin.

    Anja,kissakarkoite voisi toimia.Ei ole tuluut mieleen ollenkaan.Kiitos vinkistä.
    Syysunelma,etanat on kurja riesa.Olen jostain lukenut siihen olevan jotain keinoja,mutten nyt muista mitä.Oletko itse kokeillut mitään.

    Liisa,pupu on vapaana silloin kun olemme kotona.Kun olemme töissä se saa olla meidän saunatilassa vapaana.Häkissä se on korkeintaan pieniä hetkiä,lähinnä käy syömässä.Pupu käy tarpeilla häkissä,mutta kyllä papanoita löytyy matoiltakin.=)

    Paula,liimasin lasiastiat kaksikompenenttiliimalla.Super Epoxy nimeltään.Hyvin tuntuu pitävän.Toinen astia meni hiukan vinoon ja ajattelin kokeilla irtooko astiapesukoneessa,että saan uudelleen liimattua.Irtosi mutta vasta toisella pesukerralla ja sittenkin veitsellä vääntäen.=)

    Mukavaa aurinkoista viikonlopun aikaa jokaiselle.

    VastaaPoista
  19. Tuula,kiitos neuvosta.Pitää meidänkin laittaa siemenperunat itämään.On kiva kokeilla onnistuuko ja miltä maistuu omat perunat.

    VastaaPoista
  20. Ihana tilkkutäkki! Vo kun saisin itsestäni irti ja kokeilisin tilkkutäkin tekoa. On teillä vaan hauska pupu :) Meillä vietetään äitienpäivää samoissa tunnelmissa eli iltavuorossa töissä. Lauantaina ois pitkäpäivä taas, mutta korvauksena siitä ens viikolla kolme vapaata peräkkäkkäin ja se on luksusta ;) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  21. Heips, olen harkinnut myös tuon kirjan ostamista,kiva huomata että siitä on ollut hyötyä, kauniin tilkkupeitteen olet saanut ommeltua.Vaikka luulen että sulta tapahtuu asiat muutenkin. Minäkin iloitsen siitä, että toinen autoistamme on kunnossa, tänään saatiin korjaajalta eikä maksanutkaan niin paljon kun pelättiin..kumpikaan auto ei mennyt katsastuksesta läpi..eli pyöräilty on, vilpoinen tuuli vaan ollut kiusana täälläpäin.
    Mutta iltapäivällä olin huomaavinani että ilma lämpiää:)

    VastaaPoista
  22. Ompas teillä ollut monenmoista puuhaa:) Kaunis tuo tilkkupeitto, ihanat värit! Mukavaa Äitienpäivä viikonloppua<3

    VastaaPoista
  23. siellähän on touhuttu paljon kaikenlaista kivaa.
    Tilkkutäkistäkin tuli kaunis.
    Nyt vain lämpöä niin kasvisi kasvavat.
    Mukavaa äitienpäivää sinulle!

    VastaaPoista
  24. Kivat lintuset, samoja katsoin aikoinaan itsekkin, mutta jäi tilaamatta!

    Kaunis tilkkupeitto :)

    Voi pupua mitä on mennyt tekemään, toivottavasti ei enää syö mattoa!!

    Oikein mukavaa Äitienpäivä viikonloppua!

    VastaaPoista
  25. Tuo kärry on kahdenistuttava, että hyvin mahtuu vielä molemmat pojat kyytiin sinne. ;D Melko raskasta kyllä. ;)
    Oonkin nyt ottanu aika lunkisti keväthommien kanssa, pikku hiljaa ja vähän kerrallaan, pääsee kyllä tuo sotku aina leviämään. :D Mutta mitäpä tuosta...
    Ostin lahjakortilla sellaisen valkoisen kirjelokerikon ja tuli sitten samalla vähän muutakin pientä hankittua. Kiitos vielä hurjasti! ♥♥♥

    VastaaPoista
  26. Mahatauti on ihan HIRVEE, meilläkin se vieraili.Toivottavasti ei ikinä enään tule :D
    Tilkkupeitosta tuli kaunis,kova homma tuollaisessa pistelemisessä. Ai teilläkin tehdään lavoista polttopuita, niin meilläkin. Koko talvi ollaan tuollaisilla lämmitetty sauna ja hyvin lämpiää :D Tuo kasvilava systeemi on näppärä ja mielestäni varhaisperuna menestyy siinä hyvin. Kasvatetaanhan perunaa ämpärissäkin, tuohan on monta kertaa parempi :) Veikeä veijari tuo Pupu ♥

    VastaaPoista
  27. Tuo kirja täytyy varmaankin hankkia! Kaunis peitto. Ja tuohon kuormalavankorokepenkkiin täytyy tutustua tarkemmin!!

    VastaaPoista
  28. Kertakaikkiaan niin Ihana tilkkutäkki.Just lempivärit :)
    Hieno idea tuo kasvilava;sen vois toteuttaa pienemmälläkin tontilla esim. rivarin takapihalla...
    Mukavaa viikonloppua!Ja työn iloa! :)

    VastaaPoista
  29. Pitäiskin hakea kirjastosta kasa kirjoja inspiksiä varten.Tilkkupeitto on tosi nätti.
    Ja kaunis teline sinulla roikkuu siellä lintusten yllä.Oon itsekkin haaveillut valkoisesta roikkuvasta telineestä.
    Pupu se siellä on ollut höpönä.Varmaan tuo hajuvesi kikka auttaa asiaan.
    Perunoita tulee kasvilavallakin.Eipä muuta kuin työniloa ja hyvää äitienpäivää:))

    VastaaPoista
  30. Taas olet niin mukavia touhuillu...ihku täkki !
    Aurinkoista viikonloppua:)

    VastaaPoista
  31. Hienoja tuotoksia! Mulla on kans uusi tilkkutyö menossa...ja osa aiemmin tehdyistä vielä tikkailemattta...

    Aurinkoista viikonlopun jatkoa!
    -kisu-

    VastaaPoista