tiistai 31. elokuuta 2010

Pyykkipäivä

Eilen oli ihana aurinkoinen päivä.Ja meillä siksi pyykkipäivä.Ehkä nämä on niitä viimeisiä päiviä,jolloin on mahdollista kuivatella pyykki ulkona.
Illalla saikin sitten mankeloida puhtaat pyykit kaappiin.Olen saanut mankelin mummoltani,kun hän aikoinaan muutti palvelutaloon.Se yksi aarteistani,josta en luovu.
Lainasin kirjastosta kirjan nimeltä Vanhat konstit kodinhoitoon,siinä oli vinkkinä laittaa huuhteluaineen sijasta etikkaa viimeiseen veteen,niin pyykistä tulee pehmeää ja raikasta.Pitihän sitä kokeilla.Kyllä toimi.Kirjassa on ihania kuvia ja hyviä vinkkejä.

Tiedättekö tämän.
Meillä se ihan vääntynyt ja kääntynyt.Olenkin nähnyt jossain puuhenkarista tehdyn pikkupyykkikuivaimen,joten kehittelin sellaista rautalankahenkarista.Ensin laitoin pyykkipojat henkariin,mutta loppujen lopuksi paras keino oli vaan laittaa sukat kiinni suoraan pyykkipojalla ja hyvin toimi.
Henkari on myös kaunis katsella,joten sitä voi säilytellä ihan naulakossa.
Lähetän suuret kiitokset taas kaikille edellisen postauksen kommenteista<3.Niitä on niin mukava lukea.Kiitos että jaksatte käydä täällä vierailulla ja tervetuloa uusille lukijoille.
Oikein mukavaa tiistaipäivää kaikille.Täällä ollaan sateisissa merkeissä,joten kaappien siivous jatkuu.
Terkuin Jaana

24 kommenttia:

  1. Tuutko meillekin mankeloimaan :D nimim. Hän joka käärii vaan lakanat kuivurista kaappiin....
    Kivannäköset tosiaan noi pyykkipoikahenkarit. Meiltä löytyy säkkikaupalla noita pesulanhenkareita, vois kanssa viritellä :)
    Siivousiloa! :)

    VastaaPoista
  2. Meille myös sais tulla mankeloimaan! Oon haaveillu mankelista kyllä, mutta meillähän ei oo edes kodaria mihin sen vois laittaa niin jatkanpahan vaan haaveelua :)

    Mukavaa tiistaipäivää!

    VastaaPoista
  3. Voi miten ihana on lukea näitä postauksiasi. Näyttää hyvältä valkoinen pyykki kuivumassa ulkona, tulee niin puhdas ja raikas tuoksu.

    Olisipa minullakin mankeli! Niin ois kätevää valkoinen lakana pyykki mankeloida. Kun meillä sitä ei ole, en silitä mitään, vaan isännän kanssa vedetään vanhanaikaiseksi lakanat:)

    Sillä siisti ohjelmassa on noita vanhoja konsteja kodinhoitoon, miten ripaus etikkaa puhdistaa jne. Tuo kirja pitäisi minunkin lainata.

    Nuo rautalankahengarit on käteviä pikkupyykille, hieno idea,kiitos! mutta mistä minä saa noita hengareita? mulla olisi niille muutakin käyttöä. Pesulassa noita on mutta kun en käytä pesulapalveluja, myisköhän ne siellä pelkästään noita hengareita?

    No,se sieltä tuli tänne se aurinko, täällä nimittäin paistaaniin koreasti aurinko.

    Mukavaa alkavaa syyskuuta.

    VastaaPoista
  4. Mulla oli joskus äidin käsikäyttöinen mankeli, 70-luvun oranssi, mutta luovuin siitä kun ie tullut manklattua. Käärin vaan lakanat narulta otettua rullille.
    Etikkaa olen itsekin käyttänyt välillä huuhteluaineena, senhän pitäisi kirkastaa väritkin.

    VastaaPoista
  5. Voisinhan mie lähtee mummon mankeli kainalossa kiekille.Kahvipalkalla ja hyvää seuraa vastaan.

    Liisa,itse oon saanut ostaa kierrätyskeskuksesta henkareita.Ja mökkipaikkakunnan kirpparilta sain vaihtaa kun vein muovisia mainoshenkareita tilalle.Minäkin olen kerännyt niitä metallilankatöitä varten.Luulenpa että myös pesula niitä möisi jos kysyisi.

    Kiitos kommenteista.

    VastaaPoista
  6. Kaunis kodinhoitohuone. ♥ Mankeli ois kyllä kova sana, meillä kun ei silitetä mittän. ;)
    Hauska keksintö tuo sukkahenkari.

    VastaaPoista
  7. Hih, sain muutama viikko sitten ihan samanlaisen retromankelin, on oman mummoni peruja ja kulkee edelleen kuin unelma! :-)

    VastaaPoista
  8. Ihanan näköinen tuo pyykinkuivaus-kuva. Melkein tuli puhtaan pyykin tuoksu nenään.
    Samaa ajattelin, kun viimeksi lakanoita pesin, että seuraavat varmaan kuivataan sitten kuivurissa. Ihan hyvä, vaan ei tuu sellaista puhtaan pyykin tuoksua, kuin ulkona kuivatuissa :)
    Mä oon intohimoinen mankeloija, mulla on semmonen ihana 70-luvun vihreä mankeli, joka pelittää mainiosti :) allergiselle mankelointi on tärkee juttu.
    Mukavaa aurinkopäivää sinne. Mä lähdössä ostamaan vaatteita Isäni hautajaisiin...
    palataan...
    tuksu

    VastaaPoista
  9. Valkoiset pyykit hulmuavat narulla, ihana tunnelma. Ja sisälläkin pyykin voi kuivattaa kauniisti:)

    VastaaPoista
  10. Tännekin saa poiketa mankeli kainalossa, sillä meilläkään ei mankelia ole... Ja voi ihanuutta miten raikkaalle ulkona kuivattu pyykki tuoksuu ♥

    Kiitokset tuosta kirjavinkistä, täytyykin poiketa kirjastossa jokupäivä :)

    VastaaPoista
  11. Minulla ei ole mankelia, vedetään lakanat vanhaan malliin Matin kanssa.
    Etikka on hyvä idea, ja uskon siihen, sehän on joka kodin puhdistuainekin, ja auttaa moneen juttuun, mutta laittasko ruokalusikallisen, vai vähemmän, eikö pyykki haise etikalle, kun meillä ei ole mahdollisuutta viedä ulos pyykkiä, oh.. kumpa voiskin viedä, ihana raikas tuosku tulee tänne asti!
    Pyykinpesusta voi siis tehdä kivaa, ja henkarit on kauniit. kyllä!

    VastaaPoista
  12. Kauniit pyykit siellä kuivumassa! :) Minullakaan ei mankelia ole, niin huoleton olen sellaisissa jutuissa, mitkä ei näy, kuten esim. lakanat, että taittelen narulta suoraan kaappiin..
    Kiva idea tuo henkariripustin! Ja vanhat konstit on monasti parempia kuin pussillinen uusia :)
    Mukavaa alkavaa syyskuuta toivottelen!!

    VastaaPoista
  13. Alkoi tuo kirja heti kiinnostamaan! Ahkeran näköistä tunnelmaa jatkuu kuvissasi, toivottavasti se tarttuisi minuunkin ;) Pyykkikori pullollaan... Täytyy odottaa sitä inspiraatiota!
    Aurinko jaksaa paistaa tänäänkin. Mukavaa viikkoa sinulle:)

    VastaaPoista
  14. Minulla on tuo kirja, niin paljon kokeilemisen arvoisia asioita siinä! Oon käyttäny jo kauan aikaa huuhteluaineena etikkaa...ei haise pyykit etikalle, jos ei laita sitä liikaa.

    VastaaPoista
  15. Kiitokset taas kommenteista.

    Itse en huomannut ollenkaan etikanhajua pyykeissä vaikka lorautin sitä aikas paljon huuhteluainelokeroon.Nuuhkaisin myös pyykkiä,kun otin sen koneesta,ei tuoksunut etikalle.
    Kirja on minunkin mielestäni mielenkiintoinen,en ole ihan loppun lukenut,mutta kompostointi kiinnostaa tosi paljon.

    VastaaPoista
  16. No tulehan tännekin se mankeli kainalossas, kahvit kyllä keitetään ja pullaakin voin leipoa ;)

    Ihana tuo pyykinkuivatuskuva, tulee tosiaan puhdas ja raikas tuoksu nenään tännekin asti. Täällä sataakin nyt vettä ja meillä on pyykit khh:ssa narulla kun kuivuria meillä ei ole. Siellä ei ole ollenkaan noin kaunista ja siistiä kuin sinulla.

    Etikasta on moneksi. Minä olen tehnyt siitä veden kanssa seoksen jolla poistan kalkkeumia mm.kahvinkeittimestä ja suihkusuuttimista. Meillä on tosi kalkkipitosta vettä.

    Hyvä keksintö sukkien kuivattamiseen! Onko tuossa "paitapussissa" pyykkipoikia, hauska keksintö sekin!

    Mukavia siivoushetkiä sinulle ja hyvää syyskuun alkua!

    VastaaPoista
  17. Kiitos Irma kommentista.Mä voisinkin perustaa sellaisen mankeliringin.Kiertelen manklaamassa jokaisen pyykit ja hörppäämässä kahveet ja tuoreet pullat syömässä.Onhan sellasia siivousrinkejäkin.
    Khh on vähän niinkuin siivottu kuvausta varten,yleensä siellä on tuhat tavaraa pöydällä ja koneiden päällä vaatekasa.
    Paitapussissa on hiustenkuivain ja kiharrin.Ne kun niin ikävästi roikkuivat koko ajan tiellä jossain.Löysin idean jostain blogista varmaan.
    Mukavaa viikonjatkoa.

    VastaaPoista
  18. Harmitti eilinen kun olin laittanut pyykit kuivuriin niin tietysti aurinko paistoi ja pyykit olisivat kuivuneet ulkonakin :) Minä voisin kanssa varata sen mankeloinnin, olen vähän laiska sellaiseen :D

    VastaaPoista
  19. voi mankeli on munkin haaveissa.. Tuota kirjaa olen itsekkin miettinyt. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  20. Mulla on pyykkipäivä joka päivä:)
    Kesällä on ihanaa kuivatella pyykki ulkona.Kyllähän se syksylläkin onnistuu aurinkoisella ja tuulisella säällä.Ja tuoksu on aina parempi,kun on tuulen raikastama pyykki.
    Kiitos vinkeistä ja kiva kodinhoito huone sinulla:)

    VastaaPoista
  21. Kaunis kodinhoitohuone.
    Ihanaa, kun voi vielä kuivata pyykkiä ulkona...
    Mulla on kans tuo kirja, siinä on kivoja vinkkejä.Hyllystä löytyy Valittujen palojen; Uudet konstit, vanhat aineet.Ihan kiva sekin on, ei taida olla kirjastossa, mutta näistä osto-ja myyntiliikkeistä vois löytyä.
    Mukavaa loppuviikkoa:)

    VastaaPoista
  22. Ei ole mitään sen ihanampaa tuoksua kuin tuulessa kuivatetun vastapestyn pyykin tuoksu.Sitä kaipaan talvella.Tosin talvella kantsii muutama lakana kuivatella pakkasessa,siitäkin tulee ihana tuoksu.
    Tuo puserosta tehty pussukka on kiva idea...samoin hengari kuivain...

    VastaaPoista
  23. Tosi kiva idea tuo sukankuivausteline, kivan näköinen :)

    Ihan totta, etikkaa? No täytyypä minunkin kokeilla, utelias kun olen ;)

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  24. Tuula,manklausvuoro varattu.
    Nonnukka,pitsienkeli ja Hanne,kiitokset kommenteista.
    PikkuBertta,on totta että pakkasessa kuivattu lakana tuo raikasta tuoksua.Pakkasessa myös lakanat kuivaa.On niin kuivaa ilma.
    Naksu,kiitos.Kokeile etikkaa,mie tykkään.

    VastaaPoista