maanantai 9. elokuuta 2010

Tehhään ja puretaan varastoa

Meillä on mökillä varasto,joka jouti purkaa monestakin syystä.(kallellaan,katto vuoti,väärä paikka jne.)Ja sitten meillä oli katos,joka tarvitsi seinän,ikkunan ja oven.Niinpä ajatus alkoi pikkuhiljaa menemään siihen suuntaan,että purettavasta varastosta saadaan lautaa uuteen.Pitkään sitä mietittiin,ja tänä kesänä vihdoin ruvettiin tuumasta toimeen.

Tässä kuvia ja kertomusta projektista.
Katos tehtiin alunperin vaan katonaluseksi kaikenlaiselle tekemiselle ja tavaroille.
Aloitettiin ensin siitä,että tehtiin katokseen lattia vanhoista vaununpohjalankuista.
Sitten tehtiin seinää vanhan varaston purkulaudasta.
Ikkunat saatiin kouluremontista ilmaiseksi.Maalasin vaan pokat valkeaksi.
Saatiin samassa kaupassa vielä isot (8 kpl) kolmilasiset juhlasalin ikkunat.Niistä toivoisin joskus saavani kasvihuoneen.Tulevaisuudessa sitten,nyt ikkunat säilöttiin uuteen varastoon.
Tässä nämä tulevat kasvihuoneen ikkunat vielä vanhan varaston romun keskellä. 
Tässä kuvia vanhasta varastosta.Joka sitten sisältikin kovasti tavaraa.Mm.meidän projekti on ollut siellä useamman vuoden tauolla.
Se pääsi nyt uuteen varastoon odottamaan sitä hetkeä jolloin on aikaa,mies aikoi kyllä jo myydä sen pois.Katotaan nyt sitten.
Varasto on nyt valmis siltä osin,että ovisalpa puuttuu.Isäntä aikoi lattaraudasta hitsata siihen pitkät salvat,saisi koko rakennus näköä.Nyt näyttää aikas parakilta.
Vanha varastokin saa uuden elämän halkovarastona,se vaan siirretään uuteen paikkaan ja kattoa madalletaan ja samalla korjataan.
Olikin melkoinen helle viikonloppu.Kyllä alkaa olla nukkuminenkin hankalaa,vaikka aitassa nukuttiinkin.Yöllä piti potkia ovi auki,että jostain sai vähän viilennystä.En valita,mutta kyllä saisi vähän viilentyä jo.

Kiitos taas käynnistä täälläpäin ja kommenteista eritoten.Ja oikein mukavaa uutta viikkoa kaikille.
Terkuin Jaana

16 kommenttia:

 1. Hienosti hoidettu projekti. Muuten varastot on ihan kamalia paikkoja, sinne tulee tuupattua kaikki tavarat, mitä ei juuri sillä hetkellä tarvitse, itse en edes uskalla ajatella varaston siivousprojektia joka on kyllä pakko hoitaa vielä tässä loppukesästä kun saa tavarat ulos ja sitten takaisin. Mulla on siellä kukkien talvetuspaikka myös ja siihen pitäs saada lisää tilaa.
  Huh. huh...
  Oli tosi lämmin viikonloppu, mutta onneksi ei ole ollut hyttysiä liikenteessä paljon, pidettiin mekin maalla kaikki ikkunat auki ja yritin saada vähän läpivetoa aikaiseksi. Mutta muuten korvatulpat ja unimaski kyllä auttoivat valoisuuteen ja naapurien iloiseen illanviettoon.;=) Sanoinkin veljelleni, että koittaa laittaa vierasaitan siihen kuntoon, että päästään ens kesänä sinne nukkumaan. Siellä ei ole naapureita möykkäämässä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Tulipas siitä kiva varastotila nyt :) Ja ihana projekti teillä sielä odottamas! Varastotilaa ei vissiin koskaan voi olla liikaa, vai kerääkö sitä itte vaan kokoajan lisää tavaraa jos saa lisää varastotilaa? Mutta vakiona pysyy varastotilan vähyys, ainaki meillä :D

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Voi miten hurmaavan värinen mopedi! Ihanan näköinen on muutenkin. Kylläpä huristelisin tuollaisella ylpeänä :)

  VastaaPoista
 4. Oi, mikä ihana projekti reillä siellä! Kierrätystä kerrassaan upeasti! naurattaa oikeastaan, meillä kun niin usein tehdään justiinsa noin. Puretaan toisesta kohtaa ja rakennetaan toiseen... :)
  tuo skootteri, se sitä vasta namu onkin:) IHANA:) kelpaa sillä helleksinä ajella, jso sen siis kulkevaksi saa.
  Mukavaa viikkoa sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 5. Voi että te olette olleet taas ahkeria siellä mökillä. Kierrätys on ihanaa!!

  Wau ,mikä Vespa siellä onkaan, ihana projekti kertakaikkiaan!! Värikin on ihan just eikä melkein:)

  Kyllä on kuumaa, ihan tuskallista, alan jo inhota koko kesää, kun näin meni mahdottoman kuumaksi:( Mutta mukavia päiviä sinne.

  VastaaPoista
 6. Vautsi miten kommeen ja ison varaston ootte tehneet! :) Meille ois kanssa käyttöä isommalle varastotilalle. ;) Nuo vanhat ikkunat onkin oikeen aarteet, sellainen kasvihuone niistä oiskin ihana. ♥

  VastaaPoista
 7. Ihanan värinen vanha vespa. Älkää ihmeessä myykö, sillähän on kiva huristella välillä - vaikkapa kioskille.

  VastaaPoista
 8. Kyllä,vanhasta varastosta saa uudenkin kun viitsii.Meillä tehtii samanlainen brojekti kesän aikana.Miks pitäs hyvät laidat heittää,kun pystyy vielä käyttämään.
  ja tuo vespa....ottaisin heti tuollaisen...älkää ihmeessä hävittäkö.Nyt mies korjaamaan sitä....hep,hep.

  VastaaPoista
 9. Kiva projekti teillä.
  Ihana tuo vanha traktori .
  Onpa suloinen Vespa. Tuolla olisi varmaan kiva ajella.
  Ilma saisi jo viiletä.
  Olin eilen Laukontorilla käsityötapahtumassa.
  Oli niin hankala olla. Kuumuus ja hiostavuus oli kyllä ihan liian uuvuttavaa. Ukkonenkin paukkuu ja vettä ripottaa mutta ilma vaan pysyy tukkoisena ja hiostavana.
  Koitetaan jaksaa ja kivaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Hienon varaston saitte vanhan laudoista.
  Onko teillä niin, että mitä enemmän varastotilaa, sitä enemmän tulee säästettyä kaiken maailman tavaraa.

  Meillä on iso varasto ullakolla ja se on aivan täynnä. Eikä sieltä oikeastaan koskaan haeta mitään. Onkohan siellä edes puolet tarpeellista??!

  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!!

  VastaaPoista
 11. Voi, kuullostaa niin tutulta tuo rakentaminen. Meillä viime kesänä purettiin yksi liiteri ja tänä kesänä siihen nousi kesäkeittiö. Edellisenä kesänä miehet sai oman varaston ja meille naisille jäi vanha varasto, joka joutuu lähtemään ensi kesänä nuorison aitan edestä pois, Sit meillä on vielä vanhan saunan purku, jotan projektia vuosiksi on luvassa.
  Ihana skootteri kerrassaan !

  VastaaPoista
 12. voi miten hiano mopo! Pikkupojat sylissä sitä ihailee :) Hieno varasto! Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 13. Ei voi kun ihailla tuota ahkeruutta ja kekseliäisyyttä!! Ei tarvinnut ostaa vissiin mittään uutta rakennustarviketta varastoa varten, hienoa kierrätystä.

  Ihanan paljon sulla jo ikkunanpokia kasvihuonetta varten! Miulla ei vielä yhtään ja olen jo vähän siitä haaveesta luopunut. Heitin isännälle ajatuksen pihasaunasta muhimaan. Ei olla paljoa talossa saunaa tänä kesänä lämmitetty kun olo on jo muutenkin kuin saunassa. Pihasaunassa olis ihana käydä tämmösinä kesinä ja talvellakin välillä.

  Upea Vespa!! En möisi, vaan joku sais korjata sen että pääsis halmeen helmat hulmuten huristelemaan ;)

  Oikein mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 14. Heipparallaa vastavierailulle surffailin mä. Rojektia teillä kerrakseen, sama "vika" täällä, aina jotain meneillään.
  Apua, isällä oli samanlainen Capri kun olin pieni, mutta punainen muistaakseni, ihku.

  VastaaPoista
 15. Hieno varasto tuli! Vespa on kans sulonen:) Ahkeria olette olleet!

  VastaaPoista
 16. Tuija,on totta että varastot on kamalia paikkoja ja vakka kuinka yrittää siivota,niin aina ne sekaisin.Ja tavaraa kertyy kauheesti.Varsinin syksyisin kun laittaa kesäroinaa säilöön.Huomattiin myös ettei hyttysiä ollut pahemmin.Mukavaa viikkoa myös sinulle.
  Mirka,varastotilaa ei tosiaan ole koskaan liikaa.Roinaa kyllä kertyy vaikkei ole varastoakaan.Tai varastot on liian täynnä.Mukavaa viikkoa.
  Hietzu,kiitos.Itsekin tykkään vespasta.Mukavaa viikkoa sinulle.
  Tuksu,Kiitos.Skooteri kulkee,mutta se pitäisi katsastaa ja tehdä sitä varten remonttia.Se on koottu kahdesta vespasta ja vielä puuttuu jotain olennaista katsastusta varten.Pitäisi vielä saada sille paperitkin.
  Liisa,kiitos kovasti.Tekin olette siellä itäisessä osassa,missä helteet ovat eniten koetelleet,joten ymmärrän tunteesi.Vielä vaan lupaili lämmintä.
  Hanna,toivottavasti saadaan joskus aikaiseksi tehtyä se kasvihuone,materiaalia olisi.Mutta mistä saisi aikaa.
  Lennu,kiitos.En anna isännän myydä vespaa,toivottavasti uskoo mua.
  PikkuBertta,kerron isännälle hoputusterkut.teilläkin ollaan ahkeria.
  LeenaJohanna,kiitos.On varmaan tukalaa olla ulkona tässä helteessä.Ilma on todella hautuvaa.Mukavia myyntipäiviä sinulle.
  U-K,meillä on todella niin että mitä enemmän tilaa,sitä enemmän tavaraa.isännällä kun on traktori,niin sen osiakin on joka paikassa, ja ne tarvii katon alusta.Olen myös huomannut että samat tavarat seisoo paikallaan vuosiakin.Mutta sitten jos heittää pois,niin kohta sitä tarvii.
  ElämänHelmiä,te olette kanssa tosi ahkeria mökillä.Aina joku projekti menossa,ja uusia sunnitteilla.
  Nonnukka,kiitos.Pojat onkin kiinnostuneita noista mopoista ja autoista.Mukavaa viikkoa myös teille.
  Irma,tosiaan,ei ostettu mitään uutta rakennnukseen.Isäntä työssään saa niin paljon kierrätystavaraa,että niistä saa kaikenlaista aikaan.Saa nähdä koska kasvihuone on sitten valmis.Materiaalia olisi.Pitäisi oikeastaan alkaa tekemään,että ensi kesänä saisi sinne jotain kasvamaan.Pihasauna on kyllä hieno idea.Toivotavasti miehesi innostuu asiasta.Pitää kasvattaa vielä tukkaa,että se oikein hulmuaa.Mukavaa viikkoa.Käyn kylässä kun ehdin.Huomasin ihanan huivipostauksn.
  Markka,kiitos vierailusta.Olenkin tutustunut teidän rojekteihin,ja on mielenkiintoista luettavaa.Osaat kirjoittaakin kivasti.Tervetuloa uudestaan.
  Sesse,kiitos kovasti.

  VastaaPoista