maanantai 2. elokuuta 2010

Mökki Naapureita.

Meillä on mökillä paljon naapureita.Ollaan rakennettu pikkuhiljaa ilmaisia asuinsijoja,joissa kyllä aina kesäisin joku asustaa.Ja perhe kasvaa kesäaikaan,joillakin jopa useat poikaset.
Tarjolla on asuntoja moneen lähtöön.Purkukuntoisia,remonttia vaativia,uudistuotantoa,yksiöistä isompiin malleihin ja värivalikoimaakin on.
 


.

 Erämallisiakin on tarjolla.
Mökkejä on tarjolla myös muihin kuin asuintiloiksi.Mutta nykyisinhän monenmoisia tiloja muutetaan asuintiloiksi.Joten pienellä muutosremontilla näistäkin  pullopiiloista saisi asuttavan.

Lintuja on kiva seurata kesäisin,ja kuunnella lintujen laulua.Keväällä on jos jonniinlaista viserrystä mutta loppukesää kohti linnunlaulu vähenee.Jo nyt huomaa että ei oikeastaan enään kuulu laulua.Emolinnut keskittyvät poikasien kasvattamiseen.
Meillä pesii mm.tinttejä,kirjosieppoja,tikka,mustarastas ja tietysti räkättirastas.

Oikein paljon kiitoksia kommenteista heinäseiväspostaukseen.Kiva että tykkäsitte.Heinäseipäät ovat kiva materiaali tehdä monenlaista.

Kivaa viikkoa kaikille.<3
Terkuin Jaana

19 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihana postaus taas :) Kiitokset siitä! Eipä ole mieleeni tullut, että lintupönttö oisi olla vaikkapa vaaleanpunainen, sellainen sopisi meidän Pilvilinnan tuntumaankin hyvin:)
  *hoksaa*
  Lintuja on ihana seurailla. Niin teen minäkin, istun penkillä ja kuuntelen lintujen ääniä...
  ja katselen. haarapääskytkin ovat palanneet näille kulmin:)
  Mukavaa viikon jatkoa sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Kyllä te ootte sitten ihania kun noin hienoja asuntoja niitä tarvitseville teette! Aivan mahtavia! Täytyy näyttää isännällekin tämä sinun postaus, hän kun tuossa ihmetteli että mitäs seuraavaksi näpertäs kun sai autotallin laajennuksen valmiiksi. Tässäpä hyvä vinkki, meilläkin kun noita pesäpuita olis. ;)
  Nyt kun mainitsit tuon linnunlaulun vähenemisen niin minäkin hokasin ettei tosiaan kuulu enää laulua niin paljon. Alkukesästä kävi semmonen sirkutus että tuli ihmeteltyä montako lajia siellä oikein lallattaa, niitä on kiva kuulla. Palokärjen rääkyminen otti kyllä välillä hermoon kun tuli ihan nurkalle huutamaan.;)

  Kiitos Jaana ihanista kommenteista ja hyvää viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Mä täälä yksikseni hihittelen sun postaukselle, kun alkuun ajattelin ihan ihmisnaapureita :D Mutta ihania mökkelöisiä olette sirkuttajille laittanu :)

  VastaaPoista
 4. Ihania linnunpönttöjä! Ihan alkoi hymyilyttää kuinka erilaisia pönttöjä siellä onkaan.On linnuilla vara valita millaisessa mökissä tahtovat perheensä perustaa,ihan kuin ihmiset! :D

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että on linnuillakin varaa valita mieleisensä asunto.
  Mukavannäköisiä ovat.

  Samoin kivaa viikkoa sinullekin!!

  VastaaPoista
 6. Ihanan paljon kauniita asuntoja lintusille. ;) Lintuja on kiva tarkkailla.

  VastaaPoista
 7. Hyvä!
  Ootte kyllä upeasti muistaneet myös linnut.
  Pönttöjä pitää olla paljon:)
  kivaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 8. Teillähän on ihan oma naapurilähiö siellä!! Varmasti mukava seurata lintujen pesintää.

  Meillä muuten joka kesä pesii tuossa makkarin ikkunan pielessä lintupariskunta, ja sieltä kuuluu sitten kovaa piipitystä ja sirkutusta, kun molemmat vanhemmat kantaa niille ruokaa. Sinne ne ikkunan pielestä sisälle lentää laudan taa. Mutta koskaan en näe, kun poikaset pesästä lähtee, vaikka kuinka seuraan niitä. Sitten kun pesän sirkutus loppuu, tietää että pesä on tyhjentynyt. Missä välissä ne oikein lennähtää omille siivilleen?!

  Mukavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 9. Onpas kivoja linnunpönttöjä. Tahtoo meidänkin pihaan tuollaisia, erilaisia.

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Oi että miten ihania pönttöjä ja noin monta erilaista!! Kyllä noista kelpaa mieluisaa asuntoa lintujen valkata :) On totta, että sirkutukset on jo vähentyneet. Meilläkin on pihapiirissä monenlaista vakilintua, joita tulee seurattua, pitäisi noita pönttöjä laitella useampikin.
  Mukavaa viikkoa!!

  VastaaPoista
 11. Löytyipäs täältä iloinen blogi ja hauska postaus. Kylläpäs teillä on monta linnunpönttöä ja varmasti mukava seurata niiden asukkien elämää...

  VastaaPoista
 12. kyllä noissa kelpaa asustaa ja valita mieluinen:)
  teidänkin taloudessa taitaa asua pöntöntekijä:)
  me asumme metsän reunassa ja voi sitä lintujen määrää, niiden pesintää on aina yhtä ihana seurata!

  ihanaa uutta viikkoa,
  lämpimin yöterkuin
  päivi

  ps.
  kiitos vierailustasi ja ihanasta kommentista:)

  VastaaPoista
 13. Taidanpas ottaa ideasta "onkeeni" ja rakentaa Pilvilinnaan (sisäpuolelle) tuollaisen vaaleanpunaisen "linnun(juotto)pöntön"! En ole lintujen vihaaja, taidan olla itse se "lintu"!
  Ystävyydellä "tuksum'miäs"

  VastaaPoista
 14. Kiitokset taas ihanista kommenteista.Värikkäät intupöntöt ovat kiva lisä pihansisustukseen.

  Ahti,ota vaan idea onkeen.Kiva jos ideasta saa vinkin.Meilläkin aina kesäisin saunan ja mökin pöntöissä käy kummallisia lintuja.
  Meillä tuollaisia "juottopönttöjä" on tehty lähes kaikille sukulaisille lahjoiksi ja tuliaisiksi.Kera jos jonninsorttisen pullon,jouluna glögiä,joskus jotain muuta.

  Oikein mukavaa päivää kaikille.

  VastaaPoista
 15. Olihan kivoja pönttöjä ja juottopönttöä on oiva lisä. Eihän ne näy sitten ulospäin ;)

  VastaaPoista
 16. Hei:) Tulin heti vastavierailulle.
  Kyllä teidän pihassa lintujen kelpaa kun voi valita niin monenmoisesta asumuksesta.
  Meidän naapurin pappa vainaa myös oli laitellut paljon pönttöjä linnuille ja on ollut kiva seurailla siten lintujen elämää,mutta nyt kun naapuritalosta tuli autio täytyisi itse yrittää pitää yllä lintujen asuntomarkkinoita;)

  VastaaPoista
 17. Jo on pönttöjä moneen lähtöön ;)

  VastaaPoista
 18. Vastavierailulla...;=)
  Aivan ihania pönttöjä, kivaa, että on ihmisiä , jotka pitävät huolta myös linnuista, itsekkin tykkää laitella uusia pönttöjä keväisin, mulla vaan ei ole kovin paljon puita mihin laitella 3-4 pönttöä on nyt..mutta sitten mulla on sellaisia koristepönttöjä, joihin linnut eivät ole vielä löytäneet.;=)
  Saanko olla utelias ja kysyä mistä päin itä-suomea olet...Itse olen kotoisin Rantasalmelta , joten heti tuo ilmansuunta alkoi kiinnostamaan.
  Kiva kun tulit lukijakseni.

  VastaaPoista
 19. No johan teillä on pönttö poikineen.
  Kiva kun jotkut viitsivät nähdä vaivaa.
  Kovin on linnunlaulu hiljentynyt meidänkin pihapiirissä.
  Mökillä aitan päässä olevassa linnunpöntössä on vasta ruokittavat poikaset. mahtaakohan olla tupla satsi näin hienona kesänä:)

  VastaaPoista