torstai 5. elokuuta 2010

Mattoja Räsyistä Ja KukkaisTäkki

Olen ostellut räsymattoja kesäisillä kirppisreissuilla.Nyt viimein kotona ne sai mäntysuopapesun ihan kotikoneessa ja olen niitä paikalleen laittanut.
 Yksi matoista sai paikan keittiöstä.Tämä matto löytyi pieneltä maaseutukirpparilta,aivan uusi tai uudenveroinen.Maksoi 4 euroa.Enemmänkin olisin maksanut mutta myyjä oli sen näin pöytäänsä hinnoitellut.Voin vain kuvitella mikä työ on ollut kuteiden leikkaamisessa ja kutomisessa.
Matossa on kauniit kirkkaat värit.
Toisen maton ostin paikalliselta fidan kirpparilta.Se on vanhempi matto mutta hyväkuntoinen.Se maksoi 2.50 euroa.Ei hinnalla pilattu sekään.
 Laitoin sen kodinhoitohuoneeseen.Sopii mielestäni hyvin sinne.
 Pieni räsymatto löytyi kirkon kirpparilta 2 euron hintaan.Sen olen ajatellut työhuoneeseen laittaa.Olisi nopea puistella,ja lattian imurointi ompelun jälkeen helppoa,kun ei ole isoa mattoa.Nyt se saa olla olohuoneessa,koska työhuone on sekaisin,niin sekaisin ettei sinne mattoa voi edes ajatella.
Etsiskelen vielä toista pitkää mattoa keittiöön,pöydän toiselle puolelle.

Katselin kierrätyskeskuksessa valmiiksi leikattuja räsykuteita,ja olen ajatellut jos kyselisin käsityökeskukseen kudonta-aikaa ja menisin itse kutomaan.Oli niin kauniita kuteita valmiina leikattuina.Ehkä syksymmällä sitten.

Löysin kirpparilta aivan ihanan,niin ihanan kesätäkin.Se sai paikan kiikussa.Mikä ihana löhöilupaikka siihen tulikaan.Vielä kun ehtisi löhöämään,viinimarjat työllistää.
Nyt toivottelen mukavaa loppuviikkoa ja kiittelen taas täällä käynnistä.Ja tervetuloa uudet lukijat.
Terkuin Jaana

23 kommenttia:

  1. Kivoja ja tarpeellisia löytöjä olet tehnyt.Tuo täkki on ihan huippu,ihanan värinen:)

    VastaaPoista
  2. Ihania ja halpoja räsymattoja olet löytänyt. Munkin pitäisi saada kammariin räsymatot, tuvassa jo onkin. En ole vaan kerenny/jaksannu lähteä niitä metästään kirppareilta. Tuo täkki tuo ihan lapsuusajan mieleen :-D.

    VastaaPoista
  3. Ihania löytöjä! Räsymattofani täälläkin. Täällä talossa oli pieni "varasto" ihania mattoja, mutta osa niistä oli huonokuntoisia, vaan osa huippuja :) ja kirppareilta VOI löytää:)
    tuo täkki puutarhakeinussa on huippukeksintö:)
    taidankin matkia. Oikeita pehmusteita en ole viitsinyt laittaa ollenkaan, koska en tosiaan ehdi paljon keinutella, ja lasten tiellä ne on. keinusta tulee heille liian korkea, jos siihen tyyny-jutun laittaa.
    Kiitos kivasta postauksesta ja mukavaa torstain jatkoa sinne:)
    tuksu

    VastaaPoista
  4. Räsymatot on täälläkin niin mieleen että ei muuta enää lattioille laittaisi:) Kauniin väriset olet löytänyt.

    Kun löytäisin olohuoneen lattialle vielä sellaisen ison leveän räsymaton, olisin enemmän kuin tyytyväinen. tai 2 nättiä pitkää pätkää:)

    Keinusta tulikin sopivan mukavan oloinen löhöilyyn ja vaikkapa kirjan lukupaikaksi.

    Tuli tuossa mieleeni ihan kun katselin tuossa päivällä "Tie Avonleaan" sarjan päätösjaksoa, että tuliko muuten sulla seurattua ykköseltä ko. sarjaa? Todella ihana ,vanhaan aikaan sijoittuva sarja, kauniita pukuja ja esineitä.
    Minä vaan bongasin tämän sarjan vasta viime metreillä, että olisipa mukava nähdä koko sarja.

    Ihanaa viikkoa.

    VastaaPoista
  5. Hyviä löytöjä olet tehnyt! Mäkin haaveilen että ehtisin talvella itse kutomaan... taisin haaveilla samaa kyllä viime vuonnakin ;)

    VastaaPoista
  6. Kauniita mattoja eikä olleet kalliita! Ja ihanan pirtsakka täkki!

    Syksyllä on kiva alottaa jotain uutta "harrastusta", minä ajattelin mennä nypläyskurssille kun kerrankin olis iltaryhmässä. Täytyy verestää vanhoja oppeja ja haluaisin tehdä kokonaisen liinan nypläämällä.

    Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
  7. voi mitä ihania löytöjä! Tulipas keinusta vallan suloinen! Räsymatot on kivoja kyllä!

    VastaaPoista
  8. Mahtavia löytöjä! Räsymatot ovat kyllä ihan parhaita mattoja ♥

    VastaaPoista
  9. Kauniita ja edullisia hankintoja olet onnistunut tekemään. Räsymatot ovat niitä tavaroita, joita ei vieläkään osata arvostaa tarpeeksi. Se kaikki niiden eteen nähty vaiva ... (yleistäen) naiset eivät arvosta omaa tai toisten naisten työtä. Onneksi on ihmisiä, jotka näkevät näiden vanhojen tavaroiden kauneuden :)

    VastaaPoista
  10. Upeita löytöjä olet tehnyt.
    Täkki on aivan ihana.
    Räsymattoja olen inäkin keräillyt.
    Harvoin vaan osuu kohdalle juuri sopivan kokoinen.
    Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista
  11. Ihan mahtava tuo täkki!!! ♥ Täkkejä oon itekin koittanut kirppiksiltä ettiä mut eipä ole tullut vastaan sopuhintaan ainakaan. ;) Räsymatot ihania myös.

    VastaaPoista
  12. Edullisesti olet matot saanut!Minulla ei ole kuin yksi valkoinen räsymatto tyttären huoneessa.Ne ovat kyllä siitä hyviä,että on helppo pestä.Kaikki muut matot meillä on ryijymattoja ja ne ovat hankalia pestä.Mutta tykkään niistä kuitenkin ylikaiken!
    Keittiöön jos löytäisi jostain toisen valkoisen räsymaton,vaikka kirpparilta,olisin tyytyväinen!:)Siellä kun likaantuu niin helposti.

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  13. Kauniita mattoja ja halpoja! Usein niitä olen ihaillut kirppareilla, mutta hinnat ovat olleet aika hukeita mielestäni, jopa 20e ja se on mielestäni vähän liikaa... Oi, ja tuo täkki on kaunis! Ennen ne on täkitkin olleet vähän erilaisia ja kauniimpia kuin nykyisin :)

    VastaaPoista
  14. Tosi kauniin värinen tuo keittiön matto, sellanen raikas! Ja täkki on ihana, niitä on itselläkin, äidin peruja ja kirppikseltä ja mattoja äidin kutomia :) t. Sesse, Ilo elää-blogista

    VastaaPoista
  15. Ei äsken julkaissut kuvalla, niin paremmalla onnella nyt :D

    VastaaPoista
  16. Ihania räsymattoja.Minun lemppareita myös.
    Varsinkin lyhyet matot.Ovat kyllä pirtsakoita ja niin mummolan tyylisiä=kodikkaita:)
    Peitto on kyllä huippu.Kivan värinen.
    Iloa loppu viikolle!

    VastaaPoista
  17. Räsymatot ovat ihania, kauniin värisiä :) Keinussa onkin nyt mukava loikoilla, kun on saanut kauniin pehmusteen ylleen! Kivoja ja edullisia löytöjä! Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  18. Suuret kiitokset kommenteista.

    Ennen ei muunlaisia mattoja oikein ollutkaan kuin räsymattoja.Muistan kun äitinikin kuteita leikkasi ja kävi kutomassa neuvonta-asemalla.Harmi että ne matot ovat heitetty pois.

    Mukavaa viikonloppua kaikille teille ihanille ystävilleni.

    VastaaPoista
  19. No todellakin olet tehnyt ihania löytöjä! Raikkaat värit ja kotoisen tunnelman luojia nuo matot. Halpaan hintaan olet ne saanut. Voin miltei tuntea vastapestyjen mattojen tuoksun. Ah!
    Ja ihastuttava kevään vihreä tuo täkki,ja toimittaa hyvin tehtäväänsä kiikussa :)
    Mukavaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
  20. Räsymatot on ihania, itse mietin miten ne raaskii ottaa pois talveksi, kun niiden oli tarkoitus olla vaan kesämattoja... mutta sitä mukavampi ne on sitten taas ensi kesänä levittää lattioille :)

    Tuo täkki on myös ihana. Vanhat täkit ovat niin herttaisia, itsellänikin on muutama, lähinnä olleet tänä kesänä rantakäyttössä...

    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  21. Ihanaiset räsymatot ja tuo täkki on kyllä aivan huippu hieno!

    VastaaPoista
  22. Kiitoksia Hietzu,Laura ja Anastasia,<3

    VastaaPoista
  23. Ihania voi olla sitten räsymatot, minäkin tykkään laitella mökillä.
    Peitto on hauska, tai täkkihän tuo on, kaunis värinen ja kiva idea laittaa keinuun, pitääpä panna mieleen.
    Kyllä tuohon olis mukava istahtaa, kaunis keinu tyynyineen ja peitteineen.

    Mukavaa syksyn alkua :D

    VastaaPoista