keskiviikko 25. elokuuta 2010

Keittiössä purkitusta ym.kotihommaa.ja tunnustuskin

Olen siivonnut keittiötä kolme päivää,pyyhkinyt,järjestänyt,purkittanut ja kerännyt tarpeetonta kirpparille.Tuntuu jotenkin uskomattomalle,että siinä on mennyt niin kauan tai oikeastaan että minulla on ollut mahdollisuus tehdä sitä kiirehtimättä.Työelämässä ollessa tuntui kuin olisi aina kiire tehdä jotain.Toki olen tehnyt jotain muutakin näinä päivinä kuin keittiössä touhunnut esim.ommellut.
Purkitin kuiva-aineita ja etsinkin kaikki mahdolliset purkit,mitä suurinpiirtein koko keittiöstä löytyi.Ja niiitähän löytyikin sitten alkaen Felix-merkkisestä aina Riihimäen lasipurkkeihin.Purkkeihin tein etiketit,jotka kiinnitin ihan liimalla purkin kylkeen.Tein yhteen purkiin hatunkin ja yhteen purkkiin laitoin pitsiliinan.Tein nämä vain malliksi,silllä tiedän ettei meillä tälläiset hepeneet onnistu.Meidän miesväki ei rupea niitä purkkeihin asettelemaan,vaan ne jää lojumaan pöydälle.Mutta kauniilta ne näyttää.
Purkkia on joka lähtöön.En halunnut ostella uusia,enkä nyt ehtinyt kirppariltakaan niitä etsimään,joten kokoa ja näköä purkeista löytyy ja kansista,vaihtelen sitten pikkuhiljaa niitä kun oikea purkki löytyy.


Ajatuksena oli myös raivata kaapeista turhaa tavaraa pois.Joitakin tavaroita ei vaan voi heittää pois vaikka ne on kaapeissa ihan turhantavarana.Kuten nämä mukitkin.Robo-Dog ja kaverinsa.Tyttö sai ensin Robon lahjaksi,olisiko ollut siinä 4-5 vuotta ja sitten piti etsiä kaupasta pojalle samanmoinen.Pillin reiällä tietysti.
 Ja tämä Piltti-alunen.Näitä oli kaksi,mutta toista en löytänyt.Nämä olivat kovassa käytössä puurolautasen alla
Nämä jäi kaapin kätköihin,ei muistoja kehtaa roskiin heittää eikä näitä kukaan kirpparilta ostaisi.Mainitsin tytölle tänään puhelimessa Robo-dog mukin,johon tyttö kiljaisi,joo mä muistan sen.Haluaisikohan sen huomenna mukaansa,kun tulee käymään.
Ostin eräällä kirpparireissulla villaisen viltin.Irroitin siitä rispaantuneen silkkikantin pois ja pesin sen.Ompelin siihen uuden kantin ja tänään se sai paikan sohvalla.
Viltti on kudottua villaa.
Tänään laitoin myös hyllyn eteisen peilin alle.
Sain tunnustuksen Kotipuron Riitalta.Riitta on aika uusi blogituttavani,ja onkin ilo ollut tutustua hänen blogiinsa.Kiitos Riitta paljon tästä mukavasta muistamisesta.
Annan tämän tunnustuksen eteenpäin seuraaville blogeille
Hurmioitunut,Hietzulle
Tuvan elämää,Tanjalle
Leena-Johannalle
whispers of an age past,Seijalle
Ilo elää Sesselle
Elämää ja unelmia,Tarjalle
Tuijan koti ja puutarha,Tuijalle

Ja ne seitsemän asiaa miusta.
 1.Olen tavannut mieheni 16-vuotiaana
2.Mieheni oli 17-vuotias tavatessamme
3.Meillä on ensi vuonna 25-vuotishääpäivä(oliko se hopeahääpäivä,apua)
4.Meillä on kaksi rakasta lasta.Tytär 20-vuotias,tämän vuoden puolella 21 ja poika syyskuussa 19-vuotta.
5.Asun kotipaikkakunnallani,mieheni muutti tänne minun perässä,ehkä joskus muutan hänen perässään hänen kotipaikkakunnalle.
6.Minulla on aina ollut koira,kaksikin.Olisin taas valmis ottamaan uuden koiran,kun nyt syksyllä tulee vuosi Iina-koiramme menetyksestä.Mutta mies jarruttaa päätöstä.
7.Olen saanut täältä ihania blogiystäviä ja kiitänkin kaikkia teitä,jotka käytte täällä vierailulla.Oikein mukavaa loppuviikkoa teille kaikille.

Terkuin Jaana

29 kommenttia:

  1. Voi mitä muistoja oot säilöny!!Ei varmaan monelta tommosta pilttialustaa löydy.
    Tosi kaunis kuvio viltissä.
    Kukkatyynyn kangas näyttää tutulta, lieneekö ommeltu cittarin pussilakanasta vai ihan ihka oikeeta kangasta? Mulla on pussilakanasta ommellut selkänojantyynynpääliset verannalla aina kesäsin :)
    Niin, tilasin ne kirjainsabluunat täältä:
    http://www.donno.fi/muovisabluunat__kirjaimet_ja_numerot_cat_53503.html

    VastaaPoista
  2. Kylläpä on purkit niin kauniissa järjestyksessä :) Ison työn olet tehnyt!
    Villa peittoon onkin mukava kääriytyä kun ilmatkin viileni näin paljon. Täällä päin satoi illansuussa rankasti vettä ja rakeita tuli paljon, maa jäi vähäksi aikaa ihan valkoiseksi!
    Toivottavasti voisi vielä nauttia syksyn lämmöstä :) Iloista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Sanna-Mari.Käynkin heti katsomassa niitä sabluunoita.Kukkakankaan olen ostanut kangaskaupasta.Ostin pakan lopun kun siihen niin ihstuin,joten meillä on samaa kangasta siellä sun täällä.

    VastaaPoista
  4. Voi miten suloisia purnukoita! Ihana kun sulla on rauhassa aikaa laitella ja touhuta kotona :) Mukavaa viikkoa ja onnittelut tunnustuksesta!

    VastaaPoista
  5. Aikamoinen urakka ollut sulla, mutta varmasti mieluinen. Ihanat purkkirivistöt ja niiiiin kaunis viltti!

    VastaaPoista
  6. Ootpa ahertanut :) mutta varmasti palkitsee kun noita purnukoita kaapissa katselee.
    Jep, miesväki ei aina ymmärrä noita rimssuja ;)
    Mukavia viikonlopun odotteluja sinulle!

    VastaaPoista
  7. Ihanasti ovat purkit järjestyksessä, ja eihän niitä muistoja raaski poiskaan heittää! ;)

    VastaaPoista
  8. Ihanaa, sä oot saanu jo kaiken purkkeihin- mulla on seki homma vähäsen tuos vaihees niinku kaikki muuki :D Miehet ei aina ymmärrä että jokku asiat voi olla olemas vaan komian tähären ;-)

    Meillä on ollu mun nuoremmilla sisaruksilla samanlaasia pilttiruokaalustoja :)

    VastaaPoista
  9. Non ni, nyt taisi täälläkin alkaa kaappien tarkastelu, purkkien "kannet" ovat kauniit.Eipä tullut mieleeni että pienet pitsiliinat voisi käyttää "kansina", kone ompelu hommissa olen aivan onneton mutta virkkaus sujuu :D
    Meillä oli isommilla lapsilla aikoinaan Piltti- aluset, harmi että ovat vuosien ja muuttojen saatossa kadonneet,ihania muistoja olisivat olleet :D

    VastaaPoista
  10. Voi kuinka kaunista oletkaan siellä saanut aikaan ja mitä AARTEITA kaapista löytänyt! kaikkea ei oikeasti voi, eikä saa heittää pois :)
    Ihanaa kun Olet!
    tuksu

    VastaaPoista
  11. On se ihanaa kun saat rauhassa järkkäillä kaikkia juttuja!
    Kauniisti on kaikki purkitettu ja merkattu. Minäkin olen haaveillut keittiön siivoomisesta ja kaappien järjestämisestä mutta se vie tosiaan aikaa ja nyt ei oikein siihen jaksa/kerkeä ruveta.

    Meidän muksuilla oli samanlaiset Piltti-aluset, olipa ihana nähdä ne uudelleen! Minulla eivät taida olla tallessa.

    Kauniisti sopii tuon viltin värit tuohon sohvaan, sulla on tota värisilmääkin! Eteinenkin näyttää kauniilta tavaroineen.

    Onnea tunnustuksesta! Oli ihana lukea noita uusia asioita sinusta.
    Nimittäin me on oltu vuotta vanhempia mieheni kanssa tavatessamme kuin te. Meilläkin on ensi vuonna 25-vuotis hääpäivä!!
    Kiitos kun olet blogiystäväni!

    Hyvää viikon jatkoa! Nyt pitää alotella töitä!

    VastaaPoista
  12. Ihanat purkit. Tekee mieli alkaa siivoilla ja laitella purnukoita.
    Olen tuota ollut tekemässä jo varmaan puoli vuotta. Jotain pientä olen purkkeihin saanutkin. Mulla taitaa tuo ajankäyttö olla "pikkusen" hukassa.
    On niin kauniisti esillä ja muutenkin teidän koti on niin kaunis.
    Kiitos paljon tunnustuksesta. Tietäisitpä miten iloiseksi tulin!!!
    Kiitos JaanaElina!!!

    VastaaPoista
  13. Olet tehnyt saman homman kuin minä. Siinä onkin urakka kun rupeaa kaappeja siivoomaan. Mutta työ tekijäänsä palkitsee. Sinulla on niin kauniisti purkit ja purnukat sulassa sovussa keskenään ja hatut on kivoja.

    Minä muuten tein isäntää helpottaakseni hänen käyttämään purnukkaan erilaisen hatun jonka saa helposti pois ja takaisin, ompelin kuminauhan sisäpuolelle, niin eipä tarvi kiroilla sen kanssa. Meidän isäntä kun ei avaa muuta purkkia kun riisipurnukan, silloin kun tekee riisivelliä;)

    Teillä on niin valkoisan valkeaa, keittiökin on ihanan valkoinen. Sohvan päällä oleva viltti on kaunis, ihana kuvioinen, tykkään. ja käy hyvin.

    Kyllä niin pienilläkin muutoksilla saa kaunista aikaan,kuten tuo hylly. Wau!

    Mukavaa päivää sinulle!

    VastaaPoista
  14. Voi miten kauniissa järjestyksessä kaappisi ovat! Ja ihania purkkeja!
    Mua odottais sama homma, keittiönkaapit alkaa olla vaarallisia...joku purkki voi tökätä toisen alas ja sitten on kallonmurtuma kun sieltä joku kosahtaa otsaan. Kammottavan sotkuisia kaappeja meillä on useita. Ajan puute vain vaivaa.

    Tosi hauskat mukit, ja tuo Piltti alusta on minullekin tuttu. Siskoillani oli sellaiset pieninä.
    Sehän on ihanaa, että säästää jotain juttuja lapsiltansa. Ehkäpä joskus lapsenlapset niitä käyttävät?
    ITse ainakin olen tykännyt, kun äitini on säästäny muistoja lapsuudestani, osa niistä on nyt käytössä omilla lapsillani. Mm pari mekkoa jotka enoni toi minulle Libanonista kun oli n. 3-4v.

    Kauniin viltin olet löytänyt.

    Ihanaa loppuviikkoa! :)

    VastaaPoista
  15. Kivat hatut purnukoilla:)
    Keittiön kaapeissa riittääkin usein siivottavaa ja paljon.
    Ihana lautahylly ja pokakin ihan samaan sävyyn.
    Minäkin bongasin J:kylän kirppikseltä tulipunaisen kukkakuosisen ikivanhan täkin.Se oli vähäsen kuluneen näköinen ja jätin sen sinne.Ja nyt harmittaa.Pitäisi ottaa vaan mukaan,eikä pähkäillä;)Mukavaa loppuviikkoa:)

    VastaaPoista
  16. Kiitos antamastasi tunnustuksesta, se ilahdutti kovasti :):):)
    Purkitus tekee kaapeista mukavan näköisiä. Löytämäsi viltti on ihanan värinen ja kuvio on tosi kaunis. Eteinen näyttää myös hyvältä ja valoisalta. Mukavia touhupäiviä sinulle:)

    VastaaPoista
  17. Voi kiitos mukavasta yllätyksestä.Minun täytyy tunnustaa tyhmyyteni, miten ihmeessä tuon tunnustuksen kanssa pitää toimia...puna nousee poskille ja hengästyttää, mie oon vielä möllikoulussa tässä bloggaamisessa?!
    -Tuija-

    VastaaPoista
  18. Tuija,vastasin blogiisi.

    Kiitokset kaikille kivoista kommenteista.

    VastaaPoista
  19. Voi sua onnellista kun saat ihan rauhassa touhuilla. Ihanaa se ois, mutta nyt on se aika että on pakko juosta rahan perässä. Muksut kuluttais enemmän ku ehtii tienata :)
    Mutta aikansa kutakin...

    Kivasti kaikki järejstyksessä purkeissa ja purnukoissa. Ja tuo Piltti alusta, meilläkin on esikoisella ollut sellainen.

    Mukavaa torstai-iltaa!

    VastaaPoista
  20. Voi miten ihanan siistit kaapit, ja purkit niin ojennuksessa , että....
    Ihania kuvia taas olet laittanut, ja ahkera olet tosiaan ollut!
    Mukavaa siivousintoa sinne ja ihanaa tulevaa viikonloppua!
    -päivi-

    VastaaPoista
  21. Kiitokset tunnustuksesta ♥

    Ja voi miten vehnäjauhotkin näyttää kauniilta kun ne on lasipurkissa, eikä tylsässä paperipussissa...

    Ihanaista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  22. Olet ollut ahkerana! Kaunis tuo viltin kuviointi.
    Suurkiitos tunnustuksesta:) Hyvää viikonloppua!
    T. Sesse, mä en tajuu miks tää ei julkaise nimellä...

    VastaaPoista
  23. Oli niin hyvät ohjeet sulta,että jos noista en ois osannut olis pitänyt verhoutua säkkiin ja heitellä tuhkaa päälle.
    Kiitos vielä kerran ja mukavaa viikonloppua sulle myös, minä suunistan Loviisan Wanhat Talot-päiville, saatte sitten niistä kuvia ensi viikoalla.

    VastaaPoista
  24. Kauniita kuvia! <3

    Tuo purkittaminen olisikin ihailtavaa!Pitäisi olla isot purkit.Minä inhoan kun kaapissa on hirveästi eri pusseja,huoh!

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  25. Voi miten kauniita nuo purkit on ja kaikki niin hyvässä järjestyksessä.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  26. Herkän kaunista sisustuksessa, punaista ja vaaleaa, pitäisin.
    Kaunis blogi, kauniit purkit, itse purkittelen kurkkuja tänään :)

    VastaaPoista
  27. Onnittelut tunnustuksestasi.
    Voi miten siistin ja nätin komeron olet saanut aikaseksi. Samaa hommaa olisi täällä meilläkin.
    Kyllä koira todella olisi mieluinen, mutta täälläkin tuo miesväki panee hanttiin... mutta kyllä joskus...
    Kauniskuvioinen filtti, Ennen tehtiin hyviä villaisia peitteitä, paksuja ja tukevia.
    Mukavaa uutta viikkoa:)

    VastaaPoista
  28. Suloisia purnukoita siulla! Että oletkin jaksanut tehdä tuollaisen urakan! Mä vasta haaveilen.. :))
    Kirpsakkaa viikon alkua sinulle!

    VastaaPoista
  29. Kaunis kiitos kaikille näin monista kommenteista.<3.
    Mukavaa viikkoa kaikille.

    VastaaPoista