Tässä uutterat apulaiset.
Meillä ollaan jo heinäkuun puolesta välistä asti syöty pottua omasta maasta.Keväällä laitettiin maahan Timoa ja Siikliä.Timolla ollaan nyt sitten herkuteltu.Ja paahtosuoloilla.Puahtosuolaa-savolaisittain.
Yleensä olen aina pyydellyt anoppia(joka on muuten ihan mestari tässä) tekemään tätä herkkua mutta nyt kokeilin tehdä sitä itse.Anopin ohjeella tietenkin,joka poikkeaakin lehtijutun ohjeesta.
Anopin ohjeella paahtosuolojen valmistamiseen käytetään talkkunoita,ruisjauhoja sekä voita.Suolaa ei tarvitse juuri ollenkaan koska talkkunat sisältää sitä.Hiukan sitä voi lisätä oman maun mukaan.
Eli paahdetaan pannulla talkkunoita ja ruisjauhoja kunnes ne ruskistuvat.Sitten pannu nostetaan pois levyltä.Seokseen lisätään nokare voita ja sekoitetaan kunnes seos voi on sulanut ja suolat ovat murumaisia.Jos haluaa suolasempaa,suolaa voi lisätä paahtamisvaiheessa.
Sitten vaan pottua kastamaan suoloissa ja herkuttelemaan.On kyllä hyvää.
Sadepäivät tuli kuin tilauksesta.Hyvällä ilmalla kun ei malta tehdä sisällä mitään.Tänään ajattelinkin kaivaa ompelukoneen esille ja korjata pupun tekeleitä.Läski nimittäin päättikin tehdä pesää sohvalle ja kaivoi kahden sohvatyynyn päällisen rikki.Ilosta täällä hyppelen,pääsee pitkästä aikaa ompelemaan.Oikeasti olin eilen hyvin hyvin vihainen.Nyt jo vähemmän.
Toivottelen oikein mukavaa loppuviikkoa.Kiitokset kommenteista edelliseen postaukseen.
Terkuin Jaana
Miten on mahdollista etten ole ikinä koskaan aiemmin tästä kuullut vaikka juureni ovat syvällä Savossa...?? Aina sitä vaan oppii uutta :o
VastaaPoistaMekin saatii tänä vuonna polttopuu urakka tehtyä heinäkuussa, saa nyt keskityttyä pihan syystöihin ;)
VastaaPoistaEn oo tuommosista potuista aiemmin kuullu, mut tuli houkutus kokeilla ! Iloista ja reipasta syksyn alkua sulle <3
Mekin saatii tänä vuonna polttopuu urakka tehtyä heinäkuussa, saa nyt keskityttyä pihan syystöihin ;)
VastaaPoistaEn oo tuommosista potuista aiemmin kuullu, mut tuli houkutus kokeilla ! Iloista ja reipasta syksyn alkua sulle <3
Oi vaaaltavaa mikä urakka teillä onkin ollut, näyttää kyllä uutterilta nuo apulaisenne :) Voi kuvitella miten hyvää tuo paahtosuola on pottujen kans...
VastaaPoistaKivoja puuhia ja elokuun tunnelmia sinulle♥
Meillä jo oman maan potut ovat loppuneet, mutta ekat syötiin jo juhannuksena...:)
VastaaPoistaMeidän pottumaahan on postimerkin kokoinen...:D Ensi kevääksi mies teki lisää pottumaata ja siten on kahden postimerkin kokoinen pottumaa...:)
No johan on metka paahtosuola :)
VastaaPoistaTuon minä testaan kyllä ihan varmasti!
Kovasti paljon kiitoksia.
Olette ahkeroineet kovasti
VastaaPoistaMeillä on vielä vähän kesken vaikka kyllä ensitalven puut ovat jo liiterissä.
Enpä ole moista ruokaa kuullut.
hyviä ovat perunat omasta maasta.
Mukavaa loppuviikkoa teille ♥ ♥
Kaikkea sitä oppii, kun vanhaksi elää ;) Oli mulle ihan uus juttu tuo sauolapottu. Mutta kuulostaa herkulliselta.
VastaaPoistaPaahtosuolaan en ole koskaan törmännyt vaikka mieheni on savosta. Täytyypi yllättää ylppö kyseisellä herkulla.
VastaaPoistaKovastipa olette ahkeroineet siellä! Hienoa! Paahtosuolasta en ole koskaan kuullut puhuttavankaan!????
VastaaPoistaNy meni tän savolaismartan suu mutturalle, kun en oo tommosta herkkua päässy koskaan maistamaan. Lurps.
VastaaPoistaHimpula, meijänkin pitää ryhtyy kärräämään klapuja, kohta on talvi. :D
Mielenkiintoinen ohje, en ole koskaan ennen moista kuullut.
VastaaPoistaVoi sitä läskiä;)
No onpas teillä ollu kärräämistä!
VastaaPoistaMinäkään en oo paahtosuolasta ikinä kuullukaan, ihan vieras juttu. :)
Hienoa että puut on liiterissä ja suojassa mutta kiva oli tämä paahtosuola vinkki, talkkunaa on kaapissa..
VastaaPoista