tiistai 11. syyskuuta 2012

Jääkaappirunous

Irmastiina sanoi blogissaan lauseen,jonka minäkin voisin todeta.Nimittäin on olevinaan niin kiire ettei ehdi tänne blogiin mitään kirjoittelemaan.Vaikka kai se on ihan saamattomuutta ja laiskuutta.Olen saanut useita tunnustuksiakin ja kysymyksiä.Niihinkään en ole saanut aikaiseksi vastata.Kiitokset haluan kuitenkin lähettää Paulalle,Helinälle,Marimerille,Hannelle,Pirkolle,Kirsille,Irmalle,jokainen teistä on muistanut jollain lailla minun blogiani.Toivottavasti kaikki on listassa,etten unohtanut ketään.Lupaan ja vannon vastailla jossain vaiheessa.
Tuijalle isot kiitokset ihanasta kirjasta jonka voitin hänen blogiarvonnassa.Aivan ihanaa sohvalla luettavaa ja katseltavaa.

Löysin tässä jollain kirppisreissulla kivoja jääkaappirunous-magneetteja.Sopivaa runoa odotellessa laitoin ne metallitarjottimelle,jossa ne on ihan kivat sellaisenaankin.Magneeteissahan on yksittäisiä sanoja tai kirjaimia,joista voi kirjoittaa vaikka jääkaapin oveen runon.Tosin meidän kotona olevaan jääkaapin oveen ei magneetit tartu.Muutama sananen pääsi sitten mökille jääkaapin kylkeen.
Seuraavan toteamuksen laitoin,koska olen todellakin mahtavan onnellinen.Kaikki 28 marjapuskaa on tyhjänä ja marjat jossain muodossa pakkasessa.Vihdoin päätettiin luopua noin suuresta määrästä marjapensaita ja viime viikonloppuna isäntä jo kymmenisen puskaa kaivoi maasta ylös.Kauan sitä ollaan jo suunniteltukin.Tai olen.Miten se aina menee monikossa.Tehdään tilaa muulle viljelylle.Olen ajatellut siirtää kasvimaan puskien paikalle.Puuhaa siis riittää tälle syksylle.
Wallu ja isäntä pääsi mieleisiin töihin.=)

Olla mahtavan onnellinen tarkoittaa myös että olen lomalla tämän viikon.Onnellinen en ole kyllä siitä että eilen piti tuoda mökiltä tavaraa kotisäilöön,sillä sielläpäin on liikuskellut epämääräistä porukkaa.Joku pakettiauto oli ajanut meidän mökille.Onneksi miehen veli oli sen huomannut ja ajanut perässä.Miehet olivat kuulemma sieniä etsimässä.Pienissä kävelykengissä.Toin varmuudeksi kaikki rakkaimmat astiat jo pois.Toivottavasti mitään ei sieltä viedä.

Oikein mukavaa syksyistä viikkoa kaikille.Oletteko jo käyneet puolukassa ja sienessä.
Terkuin Jaana 

22 kommenttia:

  1. Nuo mangneetit ovat ihania....saa runoilla ja vaikka laittaa viestejä toisille kotona asuville!

    Hirveitä tuollaiset "hankintamatkalaiset"....olivatkohan ihan suomalaisia.

    VastaaPoista
  2. Ihania noi mangneetit!
    On teillä ollut urakka marjojen poimimisessa ja laittamisessa!
    Inhottavaa lähteä mökiltä, jos on tunne, että sinne saatetaan murtautua ja jotain itselle tärkeää/ arvokasta viedä. Jospa ne miehet olisivat sentään vähän säikähtäneet, kun huomasivat, että teillä "vartio" pelaa.

    VastaaPoista
  3. Kurjaa kun saa pelätä että mökille tulee "kutsumattomia vieraita". Meillä ei onneksi, kop kop, ole sellaista tapahtunut, vaikka tänään luulin että varkaat olivat vieneet kottikärryt kun eivät olleet tavanomaisessa paikassaan. Löysin ne sitten isännän jäljiltä talon toiselta puolelta. Toivottavasti säilytte tekin tällaisilta vierailijoilta!

    VastaaPoista
  4. Onpa inhottavaa kuulla tuommosista sienten etsijöistä.. toivottavasti mökki säästyy pitkäkyntisiltä!

    Ihana postaus muuten, wallu on tosi symppis! Ja kiva idea laittaa nuo magneetit tarjottimeen :)

    VastaaPoista
  5. Ikävää kun noita pitkäkyntisiä liikkuu jokapaikassa :(
    Mukavaa lomaviikkoa!

    VastaaPoista
  6. Onnea noin ihanasta palkinnosta !
    On teillä ( sulla) ollut urakkaa noissa marjapuskissa, huh...meillä 20
    puskaa joista puolet laitetaan pois, kun ovat liian vanhoja jo, mut joo
    onnellinen minäkin kaikesta marjasadosta jota puutarha antoi hurrrjasti !
    Hyvä kun veit aarteet pois möksältä!
    Ihanuutta syksyysi ♥

    VastaaPoista
  7. haluaisikohan joku teidän työmiehistä tulla meidänkin ylimääräiset marjapensaat nostelemaan ylös. oma pakastin ja venhempieni pakastimet on täynnä tai niitä on sen verran kuin on tarpeen, mutta vielä olisi kymmenkunta puskaa täynnä herukoita. mustia ja punaisia *huoh* ehkä minäkin vielä joskus ne ylös sieltä saan..

    VastaaPoista
  8. Juu, kyllä on pari kertaa käyty sienimetässä fiilistelemässä ja satoakin saatu :)

    VastaaPoista
  9. Apuva, mikä marjamäärä! Ihanan palkinnon sait, onnea!

    VastaaPoista
  10. Mekin ollaan mietitty jos otettaisi muutama marjapensas pois, sillä on ikävä jättää marjoja pensaisiin kun ei kaikkea tarvi.
    Puolukoita on vähän täälläpäi. ei olla kerätty kuin 6 litraa.
    sieniä on kyllä tullut kerättyä paljon.
    toivotaan etteivät teidän mökiltä mitään vie.
    Mukavaa syksyä sinne teille!

    VastaaPoista
  11. Onnea voitosta :) Hauskoja magneetteja. Odotellaan puolukoiden kypsymistä, pikku pakkanen tekisi niille hyvää :) Meidän lähelle murtauduttiin toissa keväänä, olivat tyhjentäneet omakotitalosta tavaraa keskellä päivää. Pihaan tulee hurja muodonmuutos mutta sehän vaan piristää :)

    VastaaPoista
  12. Onnea ihanan kirjan voitosta ! Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa :) Nykyään tosiaan saa olla varuillaan kun liikkuu kaikenlaisia hiippareita, ja ihan valosan aikaan on jossain koteja ryöstetty. Meillä marjapensaita myös vähennettiin pari vuotta sitten ja en ole katunut, eipä olis nytkään ollut aikaa niitä keräillä ja säilöä isoja määriä...ja metsästäkin löytyy herkkuja ;)
    Iloa ja energiaa viikkoosi ♥

    VastaaPoista
  13. Hurja määrä pensaita, luultavasti helpotti myös henkisesti kun pensaisto väheni. Ja ne hämärämiehet, vaikka eivät veisi mitään tärkeää, itselle jää inhottava tunne kun omaan on koskettu. Vaikka vain tavaraan.

    VastaaPoista
  14. Tien poskesta poikain kans syötiin naminami puolukoita :) Blogissani on meneillään arvontaa :) http://bikkenpilttuu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  15. Kurjia nuo pitkäkyntiset!
    Ja se "kiire", joskus pitää vain hyväksyä sekin tosiseikka, ettei aika, eikä rahkeet riitä muuhun, kun arjen pyörittämiseen, joskus...kuten mulla nyt, kun hoitelen Äitiäni...
    Halaus sinulle ja toivon minäkin, ettei kukaan käy ryöstämään mokkiänne
    tuksu

    VastaaPoista
  16. Voi miten kivoja magneetteja!
    Puolukassa kävin mökillä viikonloppuna.Oli sellasia nippanappa kypsiä,mutta huuppa-marjoina menee nekin :)
    Kamalaa tollaset epämääräiset kulkijat.. !!

    VastaaPoista
  17. Hurja määrä sulla on ollut pensaita ja vähennyksenkin jälkeen ihan kunnioitettava määrä vielä tallella.

    Se on tuo kiirus tai itsellä se on kehtuu, ettei blogivierailuja ja yleensäkään koneella tule istuttua. Ei vaan saa ihteäään iltaisin koneen ääreen.

    Toivottavasti hämärämiehet pysyvät loitolla mökistäsi. Inhottava ajatus jos tietää jonkun kajonneen itselle niin tärkeisiin tavaroihin.

    Mukavaa syyskuun jatkoa!

    VastaaPoista
  18. Hitsiläinen noita voroja!
    Vähiin on jäänyt tässä koneella istuminen, osittain siksi, että tätä joutuu tekemään töissä aikas paljon, ei sitten enää huvita ruutua tuijottaa kotona...
    Nuo mangneetit ovat kivoja -niillä voi laittaa tervehdyksen muulle perheelle jos lähtee aikaisemmin liikkeelle...

    Sienimetsä kutsuu, mutta en ole vielä sinne ehtinyt - ehkä viikonloppuna...

    VastaaPoista
  19. Kiva olis lomailla syksylläkin vaikka vaan viikon.Mutta just mulla oli kesäloma.Jouluviikolla on sitten koko viikko vapaata.Mieluummmin sitten niin.Mukavia loppuloma päiviä sulle.
    Enpä ole kerännyt vielä puolukoita enkä sieniä.Tarkoitus kyllä on.
    Ja toivottavasti rosvon retaleet häipyy teijän mökkinurkista!!

    VastaaPoista
  20. Haastetta pukkailis tuolla miun blogin puolella..

    VastaaPoista
  21. Kiva kun välillä saa sinunkin postuksia lukea,olet niin harvoin linjoilla. Oikein mukavaa syksyä sulle.

    VastaaPoista
  22. Kivasti sanamagneetit tarjottimella =D =D

    VastaaPoista