sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Matto pulma

Täällä yskitään ja yritetään jotain puuhastella.Sanotaan että yskä lähtee yskimällä ja sitä on kyllä tullut tehtyä.Eilen kävin kaupassa ja eikös kassalla tullut kauhea puuska.Onneksi sain maksettua ja eikä tavaroitakaan ollut paljon,joten äkkiä ulos ja autoon.Silmät valui vettä kuin ryvin keuhkoja ulos.Onneksi huomenna on vapaapäivä ja vielä työterveystarkastus,lääkärille pitää listata muiden vaivojen kanssa samaan listaan keuhkojen kuuntelu.
Eilen toin varastosta sisälle eteisen lattialle vanhempieni vanhan villamaton.Se oli meilläkin joskus lattialla,mutta viime aikoina se on ollut varastossa.Oikeastaan muistin maton,kun keskusteltiin isännän kanssa tallissa valmistuvan kaapin väristä.Heitin ilmaan ajatukseni,että kaappi voisi olla muunkin värinen kuin valkoinen,johon isäntä heitti vastauksen,että sellainen vanha sininen olisi kiva.Ja aikani mietittyä,totesin että voisi ollakin.Sitten aloin miettimään onko meillä mitään sinistä ja matto muistui mieleeni.
Tykkään matosta,mutta pian kyllä muistin,miksi se aikoinaan hylättiin varastoon.Nimittäin siitä taittuu reuna.Jo nyt kun matto on ollut vuorokauden lattialla,siihen meinaa kompastua koko ajan.Olen käännellyt mattoa eri asentoon,ja nyt se on niinpäin ettei ihan joka kululla jalka tartu kiinni maton reunaan.
Kysyisinkin olisiko kellään mitään ideaa tai konstia miten taittuneen reunan saisi suoraksi.Muistan kokeilleeni aikoinaan kastelua ja painoa,mutta kuivuttuaan reuna nousi taas ylös.
Harmillista jos mattoa ei voi käyttää tuon takia.Olisin kiitollinen pienistäkin vinkeistä,jos teille tulee jotain mieleen.

Eilen otin myös käsittelyyn kanin syömän pajukorin.Tai ei se oikeesti ole pajua,jotain vesihyasinttia kai.Otin päällisen irti ja sieltä löytyi vanerilaatikko.Tälle pitäis nyt keksiä uusi päällys.Maalia,kangasta vai mitä.
Ja arvatkaas kuka löysi roskakoriin laitetut pajut vai mitkä lie hyasintit.Ainakin herkkua tuntuu olevan.Isäntä tuumas että tuossa ruskeassa petsissä voi olla jotain myrkyllistä ainetta,joten kanin herkuttelu saa jäädä.Pajut roskiin vaan.

Kivoja kommentteja tuli edelliseen postaukseen,kiitti kovasti niistä paranemisterkuista.Kyllä tää tästä,nyt jo jaksaa jotain touhutakin.Se on parasta lääkettä.

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa uutta viikkoa.

Terkuin Jaana

Täällä sataa arvatkaa mitä..lunta.En tykkää yhtään.Mutta eihän sitä minulta kysytä eikä minun kaikesta tarvii tykätäkään.

29 kommenttia:

  1. Vanhansininen lipasto kuulostaa tosi hyvältä ! Maltan tuskin odottaa, mitä saatte aikaiseksi ;D
    Minäkin kuulen mielelläni noita mattoon liittyviä neuvoja, sama vika rahikaisella eteisen maton kanssa...
    Meillä paistaa nyt vaihteeksi aurinko ja lunta ei tarvitsisi tulla yhtään enää lisää, kiitos samoin ;D

    Tuo yskä ei oo varmastikaan kivaa, toivottavasti saat lääkäriltä avun.

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Ei se yskä aina lähde yskimällä, minulla raju flunssa laukaisi astman ,siinäpä nyt puhaltelen kotona ja merkkaan ylös lukemia.
    Mutta paranemisia sinulle, inhottavaa kun silmätkin vuotaa takuuulla :/

    Upea matto ja hyvän oloinen villamatto, reunat on ikävät, kun meinaa kompastua, empä osaa sanoa mikä auttas :)

    Pupu on ihana ♥

    Täällä on myös harmaata, ihmekun ei sada lunta.

    Myös sinulle mukavaa sunnuntaita ;D

    VastaaPoista
  3. Kokeile maton reunaa oikasta niin,että paksua kalastajanlankaa(tai kaksinkertaista ) harsit reunaan pienillä pistoilla ja vedät sit kireälle.Tee useampi harsimarivi vierekkäin,et tulee tukeva...luulisin et auttaa...itse olen räsymaton reunoja tällä konstilla korjaillut.
    Matto on muuten kaunis:)

    VastaaPoista
  4. Meilläkin aulassa tuollainen paksumpi matto nyt ja siitä yksi kulma kanssa ikävästi kipristää. ;)

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  5. Voi tuota teidän uteliasta puppasta : ) Kaikkea pitää maistaa, tietysti! Antaako teillä puppanen mattojen olla rauhassa? Meillä nimittäin on ongelmia varsinkin pörröisten ryijymattojen kanssa..
    Mattojen rullautuneita ja muuten vain vallattomia reunoja olen taltuttanut ihan silittämällä. Vähän kostutusta suihkepullosta ja varovainen painaminen raudalla. Toinen hyvä keino on suoristaa matonreuna höyryllä´.

    VastaaPoista
  6. Lunta tupruttelee, juu, mutta on sulla mahtavan auringonpaisteiset kuvat!! Toivottavast mattopulmaan löytyy ratkaisu, yhdessä vanhan sinisen kaapin kanssa on varmasti ihana. Voi tuota teidän pupua ♥
    Paranemisia ja mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  7. Kaunis matto... toivotaan, että tuosta pikkuBertan ohjeesta on apua... :)

    VastaaPoista
  8. Teillä on kyllä kauniin valoisa koti! Kyllä tuollainen muutama väriläiskä piristää ihanasti, kun muuten on vaaleaa ja kuulasta!

    Mulle tuli ekana mieleen maton kanttaaminen... se voi tietysti olla kallista, mutta jos sen kanttaisi valkealla puuvillakankaalla jossai missä esim. juutti- ja sisalmattoja kantataan?

    VastaaPoista
  9. Kani on niin onnellisen näköinen löydöstään :) Mikä kaunis liina sulla on tossa tulppaani kuvassa pöydällä ?
    Mukava kuulla että tauti paranemaan päin, mut toi yskä asia sitten ei kuulosta hyvältä!
    Leppoisaa vapaapäivää sinulle!

    VastaaPoista
  10. Tuo pupuliini on kyllä ihastuttava! Meilläkin on ollut pari tuollaista kompastelumattoa, NIIN ärsyttävää! Itse olen teippaillut välillä kulmia kiinni lattiaan, mutta ennen pitkää heittänyt menemään, jonkun pihasaunan terassin jälkeen.

    VastaaPoista
  11. Oletko kokeillut hörpätä vettä pullosta kun yskänpuuska alkaa, minulla auttoi :)
    Harmi kun hyvä matto temppuilee. Olen teipannut ohuella kaksipuoleisella teipillä mattoa lattiaan, silityksessä voisi kokeilla Verda silitystärkkiä sehän vähän kovettaisi reunaa.
    Mahtaa se pajukori maistua hyvälle kun Kani sitä himoitsee :)

    VastaaPoista
  12. En kyllä tiiä mitään apua maton reunaan, varmaan aikas pulmallinen tilanne. Ja samoin tuo arkku, siinä on aikas kivat punokset kulmissa, joten miten ois maalaus.
    Paranemisia yskästä ja mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  13. Ennen vanhaanhan matot naulattiin lattiaan kiinni juuri tästä samaisesta syystä ja rullaantumisenkin estämiseksi. Joten ei kun vasara esiin!

    Kanttaus lienee ainoa toimiva vähän "kevyempi" ratkaisu.

    VastaaPoista
  14. Kaunis matto, toivottavasti saat reunat painumaan.
    On teillä söötti pupu.
    Mulla on menossa kolmas kuuri pitkään jatkuneeseen yskään:)

    VastaaPoista
  15. Antaako teidän pupu johtojen olla rauhassa? Meillä oli päässyt jotenkin ahtautumaan yhteen paikkaan, jonne sen ei olisi kaiken järjen mukaan pitänyt päästä ja oli pureskellut paksun jatkojohdon ja videoiden johdon melkein poikki. On saanut varmasti melkoiset tällit pureskellessaan, kun miekin sain niitä johtoja tutkiessani. En älynnyt ottaa töpseliä irti seinästä ennen tutkimista...

    VastaaPoista
  16. Miten tuo sininen näyttääkään hyvältä!! Minä olen kaihtanut sinistä sisustuksessa. Minulle on ehkä tulossa käytetty sininen ektorp, mutta heti ajattelin ostaa siihen valkoiset päälliset. Mutta eipä sitä tiedä, miten tuo sininen istuu meillekin, jos siihen jotain muuta sinistä laittaisi lisäksi. Minusta kyllä tuntuu että sininen vois olla mulla ensisyksyn värinä, nyt olen ihastunut vaaleanpunaiseen.

    Me ei olla annettu nyt pupun olla irrallaan täällä, vaan tuolla kylppärin puolella, kun ei jaksa koko aikaa vahtia.

    Paranemisia, jospa se yskä alkais kohta hellittää.

    VastaaPoista
  17. Moikka JaanaElina!

    Voi että osaa olla suloinen tuo teidän pupu! Kaikissa blogeissa vilisee eläimiä ja itellä kissakuume sen kun kasvaa :)

    Elkäähän kompastuko tuohon kauniiseen mattoon! Tässä kun on nyt kipsin kanssa elellyt kuusi viikkoa, niin näkee vaaroja paikassa kuin paikassa :/

    Mukavaa viikkoa ja pikaista paranemista yskästä! Toivottavasti lääkärillä on sulle rohtoja!

    VastaaPoista
  18. Minulla oli joskus nuoruudessa vuokra kaksiossa sininen sisustus,jos sitä nyt sisustukseksi voi kutsua.:D Verhot,matot,tyynyt oli sinisiä. Kyllästyin siihen niin pajon,etten sen jälkeen ole sinistä kotiini laittanut.Tulee aina mieleen se vuokrakaksio!! Mutta eihän sitä tiedä miten se mieli vaihtuu ajan kuluessa.:)

    Hyvältä näyttää teillä tuo sininen matto.

    Mie ehdottaisin korin päällystämistä valkealla paneelilla tai virkkaa siihen joku kaunis päällinen! :)

    Kivaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
  19. Hei!
    Tulinkin heti vasta vierailulle, ja klikkasin itseni heti lukijaksi, ihana blogi sinulla ja matto on tosi kaunis mutta ensin minulle tuli mielee että oisit kastellut maton kokonaan ja kuivattanut paksun lankun päällä, mutta nyt ei viel voi ulkona kuivattaa ja luinkin että olit yrittänyt kastella jo sitä mutta tuloksetta..ehkä tuo ompelu jutska vois toimia..sininen on kyllä kanssa kaunis väri..ja jos lipastosta tulee saman sävyinen niin kuulostaa ihan kivalle..
    Nyt täytyykin ennä lukemaan blogiasi tarkemmin, malttamaton kun olen..ja ihanaa kun löysit blogini toivottavasti viihdyt juttujeni parissa..
    mukavaa viikoa sinulle :D

    VastaaPoista
  20. voi miten ihania hempeän vaaleanpunaisia kukkasia ♥

    VastaaPoista
  21. Mielikuvitukseni heräsi ajatuksestasi päällystää vesihyasintista kuoriutunut arkku kankaalla. Voisi olla aivan loistava idea tuoda sisustukseen jotain erilaista kivan tekstuurin tai jopa printin muodossa. Ensimmäisenä kun tulee aina mieleen sutia uutta maalia pintaan, mutta harkitse ehdottomasti tuota kangasvaihtoehtoa. Tästä kuultanee lisää sitten aikanaan. :)

    VastaaPoista
  22. Voi että kuulostaa ilkeältä tuo yskäsi, toivottavasti pian helpottaa!

    Kauniin sininen matto, toivottavasti PikkuBertan ohjeesta on apua, kuulosti ainakin hyvältä neuvolta.

    Ihana tuo teidän pupu, niin suloinen ja innoissaan nakertaa.

    Minullekin tuli kangaspäällyste mieleen tuohon koriin ja ehkä ohut pehmuste siihen kankaaseen alle tikattuna....

    Kyllä tuo lumi sais jo riittää, kohta saapi hommata kauhakuormaajan jotta saa uudet lumet entisten lumikinosten päälle.

    Mukavaa viikon jatkoa ja toipumisia sulle!

    VastaaPoista
  23. No hyvä kun olet jo vähän paremmassa kunnossa. Yskä on ärsyttävä seuralainen.
    Ja ihan yhtä ärsyttävä on tuo mattojuttu, mullakin on nimittäin samanlainen ongelma ollut. ei kait siihen mitään oikein pysyvää neuvoakaan taida olla. olen tehnyt niin, että olen kääntänyt sen maton sillai, ettei ole ihan siinä törröllään se reuna, vähän sivummalla, niin ei jalka heti siihen ota.
    ;)
    Suloinen kani, onko se vapaana teillä kotona?Tekeekö se papanat lattialle vai laatikkoon? Kun ei ole koskaan ollut kanilaista kotona.

    Arvaa vaan kaksi kertaa, mitä täällä sataa tällä hetkellä...kääks...l u n t a!!!!
    inhottavaa, miksi musta on tullut tälläinen talven vihaaja...

    JaanaElina, oikein hyvää viikkoa sinulle ja paranemista vielä toivottelen. Ja Väinö haukahtaa terkut kani-kaverille.

    VastaaPoista
  24. No voi hitsinhitsi sannois Jarmo Ahma...Matto kaunis kuin mikä ja kehtaa ruttuilla:) Voisko kysellä mattokaupoista keinoa?

    VastaaPoista
  25. ihana matto, ja suloinen väri!!

    meillä ollut loskaa tänä aamuna täällä.....ja nyt rupee taas pakastaan, että tämmöstä tyypillistä kevätsäätä tänne!!!
    toivottavasti pian paranet köhästäsi <3
    ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
  26. Mukava piritys sininen lipasto vaaleassa kodissanne!
    Jospa joku keksisikin, ratkaisua maton reunan nousuun. Mullakin kaunis villamatto siksi varastossa, kun siihen aina kompastuu :(
    Kiitos vierailustasi blogissa ja kivasta kommentistasi.
    Mä nyt vasta ehdin istua tähän niin mukamas kiirettä on ollut juhlien, siivouksen yms. touhun kanssa:)
    Mukavaa viikon jatkoa ja toivotaan, että tauti alkaa hellittää
    tuksu

    VastaaPoista
  27. Kiitokset yhteisesti kaikille kommenteista ja vinkeistä.

    Riitta,pitsiliinan löysin kirpparilta.On alunperin lasten sängyn pitsipeitto.Sopii juuri passelisti mitoiltaan pöydälle.

    Sirutuuli,juu meilläkin pupu tykkää pureskella johtoja.Lähes kaikki johdot alkaa olla teipattu.Pupu myös löytää hankaliinin paikkoihin itsensä,vaikka laittaisi esteitäkin.

    Tuija,kani on vapaana sisällä silloin kun ollaan itsekin sitä vahtimassa.Papanat se tekee häkkiin,mutta ei ole ollenkaan harvinaista että niitä löytyy myös lattialta.Imurilla vetelen niitä sitten pois.

    Mukavaa viikonjatkoa.Yskä jo hiukan hellittää.

    VastaaPoista
  28. Voisikohan villamattoa höyryttää kevyesti silitysraudan avulla. Välin täytyy kyllä laittaa harso tai vaikka astiapyyhe.

    Nuissa kuvissa näkyy myös ihana valkoinen virkattu matto. Onko sinulla siihen jooku erillinen ohje. Haaveilen samanlaisesta meidän makuuhuoneeseen.

    VastaaPoista
  29. Kiitokset Marju vinkistä.Pitää kokeilla.

    Ohje virkattuun mattoon löytyy blogini sivupalkista.Klikkaamallla virkatun maton kuvaa,sieltä avautuu maton ohje.

    Mukavaa loppuviikkoa.

    VastaaPoista