perjantai 8. lokakuuta 2010

Valkoista ja pitsiä

Ompelin pitsilakanoista pussilakanat ja niistä tuli ihanat.Lakanakangas on ihanan paksua,joten lakanoiden väliin on mukava käpertyä.
Tykkään niin.
Ompelin myös kirpparilta ostamiini tyynyliinoihin punaista ruutukangasta.Tyynyliinat oli itsessään niin pienikokoisia.Ajattelin vielä ommella napit päihin ja ehkä muutaman keskellekin.Mutta tässä raakaversio.

Laitoin tämän päivän paikallislehteen ilmoituksen,että ostaisin pitsilakanoita.Puhelin on soinut koko päivän.Paljon on tarjontaa.Ostin jo yhdeksän lakanaa,jotka sopivalla hinnalla sain.Osa soittajista piti kovaa hintaa lakanoillaan,ymmärrän sen,niillä on tunnearvoa,mutta ne olivat liian kallita minulle.Käyn vielä ensi viikolla katsomassa joitakin lakanoita,sillä huomenna menemme mökille viikonlopuksi.

Pienesti joulukin meille hiipii,siirsin himmelin varastosta sisälle.Ja laitoin kynttelikön ikkunalle.


 Ja ulos laitoin myös lyhtyyn valot.
Onko liian aikaista.Ihanaa tunnelmaa kuitenkin tuovat pimeneviin iltoihin.

Tänään sain viimeisenkin ikkunan pestyä.Yksi iso urakka tältä syksyltä ohi.Tein vielä matot ulos- siivouksen,joten valtakunnassa kaikki hyvin.
Kiitokset ihanista kommenteista ja tervetuloa uusille lukijoille.Oikein mukavaa viikonloppua kaikille täällä vieraileville.
Terkuin Jaana
Vielä lopuksi:
Liisalle karpalopuuroa,ole hyvä.Aivan mahtavan hyvää oli.Kiitos vinkistä.

34 kommenttia:

  1. Paksut vanhat kunnon lakanat on kyllä paikallaan ja ihanat, arvostan niitä, itsellä on myös pari, vain pari, ne on ihanan viileitä ja erilaisia kuin nykajan lötköt ohuet lakanat.
    Lyhty on kaunis, kyllä sopii jo hiukan laitella valoja, se on kaunista hämärässä ja pimeällä, meillä käytetään paljon ledvaloja sisällä :)

    Tänään teen minä puuroa puolukoista, tuo karpalopuuro näyttää kyllä niin houkuttelevalta, namskista :D

    Mukavaa ja rattoisaa mökkeilyä ♥

    VastaaPoista
  2. Kauniita ompeluksia. Ja tuo sängyn pääty on oikein viehättävä myöskin.

    Ei kai ole liian aikaista aloittaa joulustelua, jos se siltä tuntuu. Ja jos joululahjoja aikoo antaa ja vielä itse tehdäkin niin silloin on kai pakkokin jo ajatella jouluisesti:). Itse en ole vielä aloittanut joulustelua, ihme kyllä:=). Ajatuksissa on kuitenkin jo käväissyt.


    Mukavia ajatuksia viikonloppuun!

    VastaaPoista
  3. Kauniita ompeluksia. ♥
    Täällä ollaan myös jo täydessätohinassa jouluisten ajatusten kanssa. ;)

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Ihania ompeluksia <3 Kyllä tuonne kelpaa mennä näkemään makoisia unia :) Taidampa minäkin tehdä tänään vispipuuroa..

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Vanhat lakanat ovat usein kyllä tosi paksuja ja kestäviä ja ne pisit on niin ihania! Varmasti on mukavat ja vieläpä kauniit petivaatteet.
    Ja himmeli on hieno.
    Itse puhun mieluummin nykyään tunnelma- ja sisustusvaloista, kuin jouluvaloista.

    VastaaPoista
  6. Minkä idean keksit! Noin vanhat kauniit aluslakanat pääsevät paremmin esille. Ja todentotta, se koostumus on jotain ihan muuta kuin nykyajan lakanoissa. Tykkään miten mankeli saa niistä aivan "rapsakan" sileitä ;-)

    Valot ulkona ja sisällä on mun mielestä juuri tähän pimeään vuodenaikaan passelit, sanotaan niitä vaikka SYYSvaloiksi ;-)

    VastaaPoista
  7. Ovat tosi kauniit ompelukset!! Aivan ihanat pitsit noissa lakanoissa ja tyynyliinoissa!
    Vanhojen lakanoiden kangas on tosiaan paksumpaa kuin näiden nykyisten, niiden väliin on varmaan ihana nukahtaa. Teillä on niin kaunis ja valoisa makkari!

    Kyllä minustakin voi jo valoja laitella, ne tuovat tunnelmaa, varsinkin ulos kun syysillat ovat niin pimeitä. Itse olen vähän kynttilöitä vaan poltellut.

    Tosi kaunis himmeli, oletko itse tehnyt?
    Puurokin näyttää ihanalta!

    Hyvää viikonlopun jatkoa ja mukavaa mökkeilyä!

    VastaaPoista
  8. Kauniit, ennen oli lakanakankaat ryhdikkäitä ja paksuja ilmankos ne ovat kestäneet näihin päiviin asti :)Ihana idea tehdä niistä pussilakanoita, Sinulla kyllä "leikkaa" :)Illat ovat jo niin pimeät että kyllä kynttelikköjä alkaa jo kaivatakin ♥

    VastaaPoista
  9. Kiva idea tuo, että ompelit pitsilakanoista pussilakanat.. pitääpä kokeilla, kun mullakin on niitä muutama.
    Valot eivät ole yhtään liian aikaisin, mullakin on ulkona laitettu lyhtyyn valot ja viime talvesta voin sanoa, että on kaunis kun on pimeää.

    VastaaPoista
  10. Hieno idea! Tulee vanhat lakanat kivasti käyttöön ja esillekin. Taidan mää nyt vuorostani laittaa tän muistivihkooni :) (vaikka epäilenkin, että näillä ompelutaidoilla ei pussilakanoita värkkäillä, jos ei oo selkokielisiä ohjeita :P :D)
    Kynttelikköö määkin mietin keittiöön yks päivä, pitäs vaan hommata semmonen. Edellinen on kyllä ehjä, muttei enää miellytä muodollisesti silmää niin paljon.
    Hassunhauskaa lauantaita! :)

    VastaaPoista
  11. Hehee, nyt kyllä piti ottaa rillit päähänsä!!! Tämä on ihana postaus, ja tiedätkö mitä, meillä on ollut samat puuhat!!!! Minä nimittäin kans ompelin tällä viikolla vanhoista valkoisista lakanoista pussilakanat!! Mikä sattuma!!!

    Ompelin siis aluslakanan ja pitsilakanan yhteen. ja sujautin peitot sisään.tulikin topakka kokonaisuus ja lämmin nukkua.

    Kyllä näyttää niin kauniilta tämä valkoinen kokonaisuus ja eikä tarvi mitään päiväpeittoja.

    Sulla taitaa olla samoja tyynyliinoja kuin mullakin, toiset niistä on pienempiä ja toiset sitten sopivia. osassa mulla on nauhat valmiina.

    Himmeli on upea, oletko itse tehnyt sen?

    Wautsi, puuro näyttää hyvältä ja kiva kun maistui sinullekin:)

    Mukavaa viikonloppua ystäväiseni!!

    VastaaPoista
  12. Ihania ompeluksia! Pitäisiköhän minunkin laittaa ilmoitus lehteen pitsilakanoista, täältäpäin nimittäin kirpparilta en ole sattunut kuin yhden kerran löytämään noita vanhoja lakanoita. Ja aika paljon kirppareilla ravaan. Noistahan sais vaikka mitä ihanaa...

    VastaaPoista
  13. Aivan ihana himmeli! Näkyy jo tuolla Irma ja Liisa jo kysynee, oletko itse tehnyt sen? Olen kerran yrittänyt itse, mutta eihän siitä mitään tullut. Tänä vuonna osui kansalaisopistosta silmään himmelinteon sisältävä joulukoristekurssi, jonne kipin kapin ilmoittauduin. Ehkä tänä vuonna saan kattoon roikkumaan ikioman himmelin.
    Ja valoja virittelin minäkin eilen pihalle lyhtyjen seuraksi. Jouduin tosin odottamaan tähän iltaan että saan valon niihin, jatkojohtoa kun ei sitten löytynytkään...
    Ihanaa mökkiviikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  14. Kauniita ompeluksia:)
    Ei ole yhtään liian aikaista laittaa joulu valoja.Ovat niin ihania tunnelman tekijöitä:)
    Mukavaa lauantai päivää:)

    VastaaPoista
  15. Voi mikä idea taas sinulta :) Kaunis kokonaisuus !
    Kyllä nuo vanhat lakanat vaan onkin niin paljon laadukkaampia ja Romanttisia pitseineen. Minäkin olen tuunaillut niistä vaikka mitä, nyt täytyisi taas löytää lisää, mutta hinnat ovat nousseet vähän liian korkeaksi.
    Mukavia mökkihetkiä ja tunnelmaa :)
    Ai, niin... ei ole yhtään liian aikaista tuo lyhty ja valot ;)

    VastaaPoista
  16. Ai miten ihanat pussilakanat! Ja tuo sängynpääty on kerrassan ihana. Tunnelmallista viikonloppua :)

    VastaaPoista
  17. Ei voi muuta kuin olla samaa mieltä kaikkien muiden kanssa :)
    Aivan ihanat lakanat, täytyykin laittaa tuo idea kovantaakse...

    Puuro on niin herkullisen näköistä ja suloisen väristä, Nam!

    VastaaPoista
  18. Hienoja on sinun ompelutyöt :) Pitsi
    antaa kivan romanttisen tunnelman!
    Jouluvaloja olen nähnyt jo monilla, joten ei kait se ole liian aikaista, itse en ole vielä ajatellut laittaa! Karpalopuuroa täytyykin testata!
    Mukavaa viikonlopun jatkoa.

    VastaaPoista
  19. Pääsinpäs taas visiitille! Kotikoneen kanssa on ollut ongelmia, en ole päässyt kaikkiin blogeihin ja viimeistään kommentointi on kaatanut koko systeemin. Vaan nyt onnistuu taas - tai ainakin tänään.

    Tuota keittiönpöytää olen koittanut kommentoida useaan otteeseen, tykkäsin niin kovasti siitä koivuisesta! Nätti on valkoinenkin, mutta miten raaskitte vetää maalin niin kauniin pinnan päälle!!??

    Työhuone on tosi houkutteleva! Kyllä kelpaa tehdä ihania käsitöitä! Aivan ihania nuo lakanalöytösi!

    Päätin, että jaksotan siivousurakkaani lukemalla aina jonkin suosikkini viimeisimpiä kuulumisia - palkinto ja oivallinen motivaattori! :o)

    Ihanaa, auvoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  20. Niin, ja piti myös KIITTÄÄ saamastani tunnustuksesta!
    Olen ollut jumissa siis jo kohtuullisen kauan...

    VastaaPoista
  21. Ihanat ompelukset sulla!
    Ja lyhdyt voi ihan hyvin ottaa esiin. Mullakin aitan kuistilla ja kaivohuoneella palaa lyhdyt...niin ja sitten elävät kynttilät lyhdyissä pitkin pihaa...ja portaan pieltä :)
    Mukavaa viikonloppua :)
    tuksu

    VastaaPoista
  22. Oi kaunis sänky teillä ja sängynpääty!! <3 Ihanan valkoista!

    Ja ei todellakaan ole liian aikaista laittaa tunnelmavaloja lyhtyihin!!:)Sopivat hyvin,ajavat kynttilän aseman!!

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  23. Noin kauniista lakanoista minäkin haaveilen:)

    VastaaPoista
  24. Voi miten ihania oletkin ommellut!
    Varmaan on ihana mennä noiden lakanoiden väliin. Ihana on myös himmeli!
    Oikein mukava viikonloppua! Mekin ollaan mökillä ja nyt laitetaan mökki talviteloille ja suraavan kerran tulemme pääsiäisenä.
    Ihana onkin sit aloittaa kotiviikonloput, kun tuntuu perjantaina kun pääsee töistä on kuin pikkuloma sunnuntaihin asti, kun ei tarvitse lähteä minnekään.
    Ensimmaisenä viikonloppuna lähdemme kuiteskin helsiinkiin siskoni ja hänen miehensä kanssa ja minulla alkaa silloin loma. Menenkin tyttäreni luokse Ouluun laittamaan hänelle tulevan vauvan vaatteet ja kotiakin vauvn tulolle valmiiksi.
    -päivi-

    VastaaPoista
  25. Todella hyvä idea tuo ommella pussilakanat noista pitsilakanoista, kas eipäs ole meikäläisen mieleen koskaan tullut.;=) Hyvä idea siis.
    Mullakin on jokunen lakana, mutta olen pitänyt niitä verhoina ja teettänyt niistä sellaisia pikkuverhoja, minä kun en ole sömmerskan sukua ensinkään.
    :=)

    VastaaPoista
  26. Kiitokset ihanista kommenteista.Ihana kun olette niin moni jättäneet komenttia tänne.Käyn jokaisen blogissa viimeistään maanantaina,näkyy postauksia tulleen monilta.

    Mökillä ollaan ja akuissa virta vähissä.Isäntä jo autolla latasi akkuja,joten konetta ei voi laittaa kiinni.Vähän kestää omalla akulla laittaa vastauksia kysymyksiin.

    Himmelin sain jokunen vuosi sitten anopilta joululahjaksi.Oli ostanut sen jostain joulumessuilta.Itse olen joskus koulussa tehnyt himmelin,mutta yksinkertaisen.Hävinnyt nyt jo.Kiva olisi kyllä sekin taito kunnolla oppia.

    Kannattaa mitata lakanat riittääkö leveys peittoon pitsilakanoissa,itselläni ainoastaan kahdessa lakanassa oli sopiva leveys nykyisiin peittoihin.Ennen oli ilmeisesti kapeammat peitot.Muutenhan pussilakanat ovat tosi yksinkertaiset tehdä,Sanna-Mari varmasti osaat.

    Paula,sanoppa muuta,mietittiin pitkään maalatakko pöytää.Varmaan lapset joskus rapsuttavat maalin pois ja ihmettelevät isän ja äidin tyhmyyttä.Tykkään kuitenkin pöydästä valkoisena.

    Oikein mukavaa lauantai iltaa ja sunnuntaita kaikille.Nyt pitää mennä saunaan.Onpas pimeää jo tähän aikaan.

    VastaaPoista
  27. Tosi kauniit ovat pussilakanoina! Ja tuo sängynpäädyn teksti näyttää hienolta! Minulla taitaa olla ihan samanlainen tuo suuri ulkolyhty, voiskin välillä laittaa sähkövalot siihen sisälle, näyttää kivalta!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  28. Ihania juttuja olet taas tehnyt, pussilakanoita ja kauniita tyynyjä.
    Himmeli on tosi kaunis. Muistan joskus teininä olleeni mummun kanssa hänen veljenvaimon opissa himmelin teossa. Hyvä himmeli siitä tuli, mutta mulla ei ole enää mitään muistikuvaa siitä kuinka se tehtin. :) No, en ole askarteluihmisiä, sen väkertäminen oli muistaakseni aika tuskallista. Vanhempi polvi siinä melkein tappeli, kenellä on kipeimmät vaivat. <3 Lämmöllä heitä kaikkia muistan,kaikki jo kuolleet.

    Joulua ei voi aloittaa liian aikaisin, ellei laita jouluvaloja kesähelteillä! :)
    Itse olen ostellut vähän joululahjoja ja kovasti suunnittelen mitä kenellekkin hankitaan.

    Mukavia mökkeilyilmoja ja rentouttavaa viikonloppua

    toivotteleepi Sumi

    VastaaPoista
  29. Olipas hyvä idea laittaa lakanoista ilmoitus lehteen :)
    Ja kyllä täälläkin joulu jo mielessä...

    VastaaPoista
  30. Mekin käytiin mökillä siivoilemssa, ja vedet kaatamassa säiliöistä maahan, ehkä käydään vielä lumen aikaan kastastamassa.

    Tuo himmeli alkoi kiinnostaa uudestaan, siksi tulin juuri, voi kun osais tehdä ,pidän niistä ♥

    VastaaPoista
  31. Kaunista! Valkoista ja pitsiä, ne on ihan minunkin suosikkeja!
    Mukavaa sunnuntain jatkoa ja alkavaa viikkoa!
    -kisu-

    VastaaPoista
  32. Vanhat pitsilakanat on ihania. Aina kannattaa ostaa, jos ehjänä ja suht edullisena löytää. Kaunista ommeltuna pussilakanoiksi!

    VastaaPoista
  33. Ihanat pussilakanat olet ommellut.
    Niin kauniita kuvia makkaristanne.

    Kynttilälyhdyt jouluvaloineen ovat ihan ajankohtaisia.
    Meillä on ollut parvekkeella jo vaikka kuinka kauan aikaa.

    Mukavaa maanantaita sinulle!

    VastaaPoista
  34. Suuret kiitokset kaikille kommenteista.Mukava kun jaksatte käydä täällä vierailulla.

    Kivaa viikkoa kaikille.

    VastaaPoista