perjantai 1. lokakuuta 2010

Työhuone

Tällä viikolla olen taas välillä olen puuhastellut työhuoneen parissa.Tiistaina ompelin sinne verhon.Ja siinä oli hermojen menetys aika lähellä.Mikä kumma siinä on,että kun joku ei sitten ota onnistuakseen kerralla,niin se ei onnistu sitten kerralla.Arg.
Tein verhon kirpparilta ostetusta lakanasta.Lakanassa on kaunis leikekirjailu ja siihen on nimikoitu S.F.
Samaisen ihmisen tyynyliinoja,lakanoita ja keittiöpyyhkeitä ostin keväällä ison kasan.Lakana oli liian kapea ikkunaan,joten reikänauhan avulla jatkoin sen leveyttä.
Ja tämän ompelu aiheutti hermojen kiristymisen.Ompelin nimittäin kaksi kertaa nauhan väärälle puolelle.Eka kerta vielä meni,mutta toinen kerta jo otti hermoon.Ei auttanut vaikka kahvitauon piti välillä.Mutta nyt verho on kuitenkin vihdoin valmis ja ikkunassa.
Työhuone on aika pieni kooltaan ja sen huonekalut vähän sellaisia jämiä.Kaikki siellä olevat huonekalut olivat eri värisiä,sekapuumetsä kuten jossain sisustusohjelmassa sanottiin.Päätin yhdistää värimaailman valkoisella.Huoneessa oli jo ennestään valkoinen vitriini ja piano,joten ne antoivat pitkälle värimaailman.Ja tykkäänhän minä valkoisesta.
Kirjoituspöytänä toimii tytön vanha tumma koulupöytä.
Se sai tällä viikolla valkoisen maalin ylleen.Jo sen maalaaminen valostutti pienen huoneen.
Isäntä teki seinälle pari hyllyä ja tikkakoski ompelukoneen jalkojen keskelle tason,joka nostettiin hiukan korkeammalle kuin ompelukoneet.Tason alle tuli kaivattua jalkatilaa.
Aika paljon on kaikenlaista tarviketta.Löysin kaapista pojan ala-asteella tekemän lankakukon,sen otin myös käyttöön.Löytyy tuolta tasolta.Kankaille pitäisi saada ihan oma kaappi.
Kunnostin tyttäreni roskalavalta löytämän  tuolin istuimeksi.
Tällä viikolla on ollut aivan ihania ilmoja tehdä myös ulkotöitä.Pihassa riittää puuhaa.Olen katkonut kukkien varsia ja haravoinutkin.
Tänään tein vanhempien haudalle havu-kanerva-asetelmaa ja kävin sitten laittamassa haudan syksy kuntoon.


Oikein mukavaa aurinkoista viikonloppua.Täytyy lähteä etsimään niitä haapasieniä,josko salaatin verran edes löytyisi.

Kiitokset taas kommenteista ja vierailusta täällä.
Terkuin Jaana

27 kommenttia:

  1. Aivan ihastuttava vaalea huone, kauniin verhon ompelitkin, hassua, jos se ei kerralla onnistu, ei sitten meinaa enää millään onnistua, onneksi sait valmiiksi kuitenkin, tuli kaunis, rakastan tuollaisia, itselläni kuitenkin on aika tummaa huoneissani, viininpunaista ja sinappia.

    Typöytä on myös kaunis, ja vaaleat todella valaisee kummasti ♥

    Pihatyöt on mukavia, on onni omistaa oma puutarha ♥
    Me mennään mökille ehken vikaa kertaa, haravointia ja kukkien laittoa vielä.

    Mukavaa viikonloppua ja leppoisaa Lokakuuta :)

    VastaaPoista
  2. Kauiisti sait työhuoneen valoisammaksi. Tuo sekapuumetsä- kommentti aivan mainio. :)
    Sopisi meillekin...
    Täälläkin pihapuuhat kutsuvat viikonloppuna, taitaa aurinkoinen sää jatkua. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Todella ihana työhuone, ja hienosti saatu seinille kaikenlaista hyllytilaa. Tuo kirjoituspöytä on upea! Ja tuolistahan tuli kuin uusi - kaunis tuunaus.

    Aurinkoista viikonloppua! ♥

    VastaaPoista
  4. Jep hermojen menetys ompelukoneen ääressä on tuttua :). Seuraavana päivänä uudestaan yritys on tuottanut tuloksen, tosin yhtä verhoa ompelin 5 päivää...
    Erityisen hienon lakana kyllä löysit tuohon verhoon ja pöydästä ja tuolistakin tuli tosi kivat! Kunpa minäkin saisin arkartelu huoneen tai edes oman pöydän *haaveilee*.

    VastaaPoista
  5. Juu, kyllä valkoisella saa valoisuutta aikaan pieneen huoneeseen, hyvän näköinen on työhuoneesi.
    Kiitos samoin sinulle, hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  6. Kylläpä tulikin huoneesta kaunis ja valoisa. Nuo verhot on niin hurmaavia että. Vanha lakana käy niin hyvin. Minä en ole enää raaskinyt leikellä omia lakanaita, ovat niin hyvässä kunnossa, että pidän niitä ihan nukkumiseen. Jokunen aiempi meni kyllä verhoiksi ja ompeluun.

    Kyllä minuakin sapettaa aina jos joutuu purkamaan ja vielä kerran purkamaan, tekis mieli heittää koko työ roskiin siltä istuimelta , heh!!

    Mullakin on tuo tulostin, mutta en ole sitä vielä tähän läppäriin kiinnittänyt, onko sulla hidastunut läppäri tulostimen kanssa? minä pelkään sitä, että se vie tilaa. miten on?

    Samoissa puuhissa olet ollut kuin mie tuolla hautausmaalla.

    Niin se vaan syyskuukin meni, en ala kun menee nää kuukaudet niin nopeasti. Mukavaa lokakuun alkua.

    VastaaPoista
  7. Kaunista tuli...ja tuo työpöytä oikein pääsi esille valkoisella maalilla...ihana:)

    Verkokin on kaunis,sopii huoneeseen hyvin:)

    VastaaPoista
  8. Onpas kaunis työhuone! tuo valkoinen maali on kyllä ihmeainetta! Jo alkaa aurinko paistaa, kun "sekametsä" muuttuu valkoiseksi:)
    Hienosti keksit jatkaa leveyttä verhoon...mä tollero ompelin vaan tylsästi jatkopalat reunoihin... tuo reikänauha on kaunis! Kuin olisi ollut noin aina, kun kirjailu lakanan reunassa on sitä samaa:)
    Mukavaa syyspäivää sinne
    tuksu

    VastaaPoista
  9. Jo passaa noin kauniissa työhuoneessa tehdä ompeluksia ja postauksia. Kyllä pienellä, no pienellä ja pienellä, vaivalla saa maalilla ihmeitä aikaan. Pöytä on upean koristeellinen ja valkoinen maali korostaa vielä leikkauksia.

    Minä tein viikolla tilkkutyötä ja ompelin yhden tilkkurimpsun toiseen kiinni nurinpäin, että ärsytti. En muuten tiennytkään, että tuollaista reikänauhaa on olemassa.

    Onnistunutta sienireissua sinne.

    VastaaPoista
  10. Kaunis tuli verhosta!! :)

    Ja tuo työpöytä koki ihan uskomattoman muutoksen! Tosi kiva työpöytä on malliltaanki :) Maalilla saa kyllä ihmeitä aikaa, pitäiski taas ittekki innostua heiluttamaan maalisutia ;-)

    Mukavia syyspäiviä! :)

    VastaaPoista
  11. Ootpa taitava!Lopputulos tosi upee vaikka vähän olikin vastoinkäymisiä ompelun kanssa (kuulosti aika paljon siltä, mitä mun ompelut on AINA).
    Kyllä kelpaa työhuoneessa ny puuhastella!
    Hyvää viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  12. No sinähän olet ahkeroinut! Hyvännäköistä jälkeä tuli. Se on kyllä ihan parasta kun saa jonkun projektin tehtyä ja kaikki näyttää ihan erilaiselta. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Huomenta

    Seijastiina,huone on pojan entinen.Poika muutti tyttären entiseen huoneeseen,joten maalasimme seinät vaaleiksi.Olivat ennen siniset,pojan huone kun oli.Meillä on myös tarkoitus tänään mennä mökille,haravointia ja kukkapenkkien laittoa sielläkin edessä.Mukavaa viikonloppua.

    Aliisa,minustakin sekapuumetsä sanonta oli kiva,vaikka ei mielestäni kaikkien huonekalujen tarvitse samaa lajia olla.Mukavaa viikonloppua.

    Hanna,kiitos kehuista.Aurinkoista viikonloppua myös sinulle.

    Maija,pitkään minäkin haaveilin omasta työhuoneesta.Aiemmin ommellessa keittiössä,joka tuoli ja pöytä oli täynnä mun ompelutarvikkeita.Nyt kun tytär muutti pois kotoa,sain oman huoneen ompeluksille.Mukavaa viikonloppua.

    Tuija,kiitos kehuista.Hyvää viikonloppua myös sinulle.

    Liisa,en ole huomannut että tulostin sen kummemmin hidastaa läppäriä.Ihan hyvn on toiminut.Minun läppäri on täynnä kaikenmaailman pojan ohjelmia,kun se käyttää tätä konetta kun tarvii ottaa mukaansa.Ja siltikään ei ole hidastunut.Paitsi aukaisu on hidasta,kun ensin aukeaa kaikenmaailman ohjelmat ja pelit.Pitää niitä sitten sulkea.Tästä onkin meillä käyty monta keskustelua,mutta ei auta.Äitin sanaa ei uskota=)Minäkään en meinaa raaskia leikata lakanoita,mutta nyt niitä on niin paljon,ja me ei niitä käytetä varsinaisessa tarkoituksessa,joten ajattelin hyödyntää niiden kauneutta ikkunassa.Mukavaa viikonloppua.
    Pikku-Bertta.Kiitos.Mukavaa viikonloppua.
    Tuksu,ostin reikänauhaa keväällä tyynyompeluihin.Sama kävi mielessä,että se sopii lakanan kirjailuihin.Mukavaa viikonloppua sinne mummolaan.
    Markka,kiitos.Pöytä on täynnä erillaisia niittejä ja rautaa.Tyttären sen aikainen valinta.Ei halunnut ottaa sitä mukaansa omaan kotiin,joten sain sen tuunattavaksi itselleni.Muuten tosi vankka pöytä.
    Paikallisesta kangaskaupasta löysin reikänauhaa.Tykkään.
    Mukavaa viikonloppua.
    Mirka,kiitos.Mukavaa viikonloppua sinullekin.

    VastaaPoista
  14. Sanna-Mari,kiitos.Munkin ompelu on välillä vähän sitä sun tätä.Mukavaa viikonloppua.

    Hanne,kiitos.Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

    VastaaPoista
  15. Se onkin Oranssi-kirppis eikä Keltainen kirppis kun on yksi monista täällä naapurikaupungissa. Anyway, vierekkäin ovat väriympyrässä :)

    VastaaPoista
  16. Kaunis verho! <3 Ja tiedän tunteen kun jokin juttu ei ota onnistuakseen!!Mutta lopussa kiitos seisoo!:)

    Tuo kirjoituspöytä on ihana,valkoisena pääsee paremmin oikeuksiinsa kuin tummana. <3 <3

    Kaunis asetelma myös haudalla.

    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  17. Tuli loppujen lopuksi upea verho! Minulla on myös työn alla verhot makkariin vanhoista lakanoista, saas nähdä mitä niistä tulee.

    Hyvä sanonta tuo sekapuumetsä, meillä on koko talossa sekalainen "puuvarasto". Nyt vielä enemmän kun esikoisen muutettua isommasta pienempään kämppään meille jäi hänen tosi tummanruskeita kalusteita muutama. Millonhan sais jotain järkee tähän sisustukseen...;)

    Tosi kaunis ja valoisa tuli huoneesta, upea tuo kirjoituspöytäkin! Ja tuolikin uudistui hienosti, oot sie kätevä emäntä!;)

    Kauniin asetelman teit haudalle! Minun vanhempien haudat ovat siellä kaukana kotipuolessa. En tiedä millon pääsis siellä käymään. Minulla on tuolla ulkona enkuli kiven kupeessa ja sen vieressä lyhty johon laitan välillä heidän ja muidenkin poisnukkuneiden läheisten muistoksi kynttilän palamaan.

    Oikein hyvää ja aurinkoista viikonloppua, toivottavasti löydät sieniä!!

    Ai niin, oliko se morsiusseppeleesi samanlainen?

    VastaaPoista
  18. Onpas kaunis ja valoisa työhuone! Aivan ihana työ työpöytä! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  19. Kaunis tuli verhosta ja sopii tuohon kuin nappi nallelle silmään ;)
    Kaunis kokonaisuus tuli muutenkin ahertajalle! Olisipa minullakin oma työhuone...joskus...
    Iloisia viikonlopun hetkiä sinulle

    VastaaPoista
  20. Kaunis tuli verhosta, työhuoneesi on muutenkin kaunis :) Pöydästä tuli vankemman näköinen maalattuna.
    Asetelma haudalla on hieno, taidan tehdä appivanhempieni haudalle tuollaisen, olisi välillä vähän erilaista :) Mukavaa lauantain jatkoa ♥

    VastaaPoista
  21. Verho on kaunis :) mukava olisi omistaa tuollainen työhuone kuin sinulla on!! Pöydästä tuli hieno, olet kyllä tosi ahkera puuhaamaan kaikenlaista!!
    Mukavaa alkavaa lokakuista viikkoa!

    VastaaPoista
  22. Olet kyllä ommellut ihanan verhon! Hyvä idea tuo välipitsi, taidampa pistää korvan taakse, jossain sitä voisi käyttää.
    Tuosta kirjoituspöydästä tuli todella hieno! Tuollaisen tapaista metsästän itsekin.
    Oikein ihanaa alkanutta syysviikkoa!

    VastaaPoista
  23. Kiitos taas ihanista kommenteista.

    Irma,melko samanlainen on morsiusseppele.Sillkikukkia vielä nauhoissa.

    Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.

    VastaaPoista
  24. Vallan sulonen toi verho!! Meitsi se vaan napsii tuolta maalimalta valmisverhoja mukaansa. :))
    Entäpäs noi siun ja isäntäsi tekemät savipöntöt pitsikuvioilla!! Ihania!!!
    Ihanata loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  25. Aivan upea muutos pöydälle! Minua kiinnostaa millä maalilla pöydän maalasit?

    VastaaPoista
  26. Sirpa,kiitos kommentista.
    Maalasin pöydän Tikkurilan Helmi kalustemaalilla,sävynä listavalkoinen.

    VastaaPoista
  27. Ihana lakana verho!Tuo reikänauhalla jatkaminen pitää laittaa muistiin, kun tuntuvat kaikki vanhat lakanat olevan vähän kaposia ja olen itsekseni ihmetellyt, miten niitä voisi "levittää" siististi, kiitos ideasta!

    VastaaPoista