keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Sadetta pidellessä

Tänään aamusta täällä satoi kaatamalla.Ulos ei paljoa tehnyt mieli,piti vaan muistella edellisen viikonlopun hyviä ilmoja ja olla onnellinen,että saatiin mm.pensasaita leikattua silloin.Meillä tonttia kiertää marja-aroniapensaaita,jonka oksat painuikin jo marjojen painosta,joten leikkaus oli nyt pakko tehdä.

Marja-aronia on syötävä marja,mutta itse en sitä paljoakaan kerää,naapureita käy keräämässä marjoja ja loput syö linnut.Mies ja poika leikkasi aitaa ja minä kitkin pensaan alusta.
Minulla oli hyvää seuraa puskassa.Punarinta oli tuttavallinen,ja oli koko ajan seuranani.Heittelin sille matoja,joita kitkiessä nousi mullasta ja juttelin sille mukavia.
Onkohan punarinta yleensä näin seurallinen,eka kerta minulle tehdä tuttavuutta linnun kanssa.Nyt lintu on ollut useampana päivänä kanssani pihahommissa.Eikä se ole yksin,myös muita punarintoja liikkuu pihalla,mutta eivät ole näin rohkeita.
Tänään siivosin kaappeja.Siivoillessa löytyi meidän lasten vanhoja tauluja,jotka remontin yhteydessä otettiin pois seiniltä.
Suojelusenkelitaulun mummo teki tyttärelle 6-vuotislahjaksi.
Posliinista tehnyt rukoustaulut maalasi lahjaksi miehen täti.
Kanavatyötaulut tilasin lapsille päivätoimintakeskuksesta.Työskentelin silloin samaisessa rakennuksessa ja tiesin että päivätoiminnassa käy nainen,joka tykkäsi kovasti kanavatöiden tekemisestä.
Iltapäivästä päätin kokeilla vääntää rautalankaa.Lainasin kirjastosta muutamia metallityökirjoja,joista otin mallia töihin.Sydämen tein suoraan kirjan ohjeella,lisäsin siihen vaan helmiä.Ostin lastenhelmet eilen illalla ABC-asemalta,ja ne siten purin,että sain helmiä työhön.En malttanut ajella kaupunkiin ostoksille.
Lisäksi tein kaksi erillaista lyhtyä lasipurkeista.Näihinkin otin mallin suoraan kirjoista.
Rautalankaa löysin autotallista ja paksumpaa lankaa sydämeen,sain pesulahenkarista.
Illalla jo aurinkokin näyttäytyi taas.
Huomisellekin on luvattu aurinkoa,ja vaikka meidän matoilla onkin näin kauniita roskia,ajattelin kuitenkin viedä matot ulos ja siivota.
Vai ottaisko huilin kannalta kuten Siiri ja isäntä.
Isot kiitokset taas mukavista kommenteista pyykkipäiväpostaukseen.Oikein mukavaa syyskuuta jokaiselle.Kiva kun olette siellä.Eräs blogiystäväni on ollut erityisesti mielessä viime päivinä,lähetänkin Tuksulle lämpimiä terveisiä ja jaksamista.
Terkuin Jaana
Sain tunnustuksen Marialta,siirtolaisrouvana Baijerissa,Kiitos Maria=)Laitan ne seitsemän paljastusta seuraavaan postaukseen.

33 kommenttia:

  1. Voi miten kiva rautalanka sydän ja tuikkukipot. Mies kans yks pvä innostui vääntelemään rautalangasta sydämiä, kivoja kyllä on nuo rautalankatyöt! Mukavata viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. ^Vähän pikakirjottelin :D :D

    Oon nähny punarinnan vaan Tipun yhdessä kirjassa, niin en osaa sanoo onko noin seurallinen tavallisesti. Vähän kyllä epäilen. Hauska!
    Ihania kaikki noi lasten taulut!
    Rautalankatyöt ois kyllä mielenkiintosia, mutta taitaa olla sellanen materiaali, ettei väänny mun käsissä mikskään.Nättejä oot väännelly.
    Kiva toi sun "lyhtymökkikylä" ikkunalla, mulla on kanssa yks tollanen lyhtytalo ja toinen erilainen. Vielä mahtus muutama keittiön ikkunalaudalle :D

    VastaaPoista
  4. Punarintoja pyörii meidänkin pihassa, äsken yksi istuskeli peltiämpärin reunalla kun tallustelin pihalla, eikä pelännyt yhtään.
    Kauniin sydämen väänsit rautalangasta.
    Veikö Siiri sinun paikkasi :D ?

    VastaaPoista
  5. Kauniita tauluja, olet tehnyt taas löytöjä kaapeistasi :D Äitini teki aikoinaan paljon kanavatöitä ja olen minäkin jonkunverran niitä tehnyt. Täytyykin harkita jos vaikka jonkun pienen taas tekasis. Enkelitaulut ovat kauniit.Lyhtymökit ovat hauskat.
    Rautalanka juttuihin en olekkaan paljoa perehtynyt, siitähän saa vaikka minkälaisia "teoksia". Helmitöitä tykkään tehdä siksi minulla onkin varsin mittava helmivarasto, sitä on kun pikkutyttö kun näkee kauniita helmiä. Blogissani on muutama helmityö, lintu ja hiiri :)
    Varsin lokoisan oloinen tuo Siiri, ihana nimi koiralla :D

    VastaaPoista
  6. Voi kun meidänkin pihaa kieräisi marja-aronia pensaat, meillä on orapihlaja aita ja se on inhottavan piikkinen leikata :(
    Kauniita juttuja olet rautalangasta tehnyt!

    VastaaPoista
  7. Ihania rautalankatöitä!! Mulla on ittellä aiheesta pari kirjaa, mutta on tainnu aina jäädä vaan haaveiluun enkä oo saanu mitään aijalliseksi :)

    VastaaPoista
  8. Nonnukka,minäkin tykkään rautalankatöistä.Aluksi vähän pinnaa vaativaa,mutta rupesi jo jotenkin sujumaan.
    Sanna-Mari,yhtä hyvä ilmeisesti pikakirjoituksessa kuin minä.Ostin lyhtyjä kolme viime keväänä kun olivat puoleen hintan alessa.En ole vielä kynttilöitä niissä poltellu.
    Markka,kiva kuulla että punarinnat ovat muuallakin tuttavallisia.Ajattelin että ihan höpö koko lintu kun ei pelkää.Nopeasti varmaan tutustuis niin että tulis kädellekin.Isäntä vei minun paikan,Siirin vieressä mielellään pötköttelee,kun se niin harvoin käy.Isännän vieressä joutaa/joutuu aina kyllä pötköttelemään.=)
    Tuula,pitääkin käydä katsomassa blogissasi helmitöitä.Tykkään minäkin helmistä niin.Ja Siiristä.
    Onnesta Unelma,kiitos.marja-aronia on kyllä helppo hoitoinen,se voi kasvaa vapaanakin,mutta me ollaan sitä leikattu.marjat painaa sitä ja talvella lumi.
    Mirka,kokeile tehdä.Helppoja ovat,mutta vaatii aikaa.

    VastaaPoista
  9. Kasvaako tuo marjaaronia miten nopeasti?
    Kivoja juttuja oot väkertänyt! Sadepäivät onkin kesän jälkeen kivoja, kun ehtii alottelemaan taas noit käsitöitä ! Mukavaa viikonlopun odottelua

    VastaaPoista
  10. Riitta,marja-aronia on mielestäni nopea kasvuinen ja pensoo tosi hyvin.Pohjatyöt kannattaa tehdä hyvin.Reilu oja mihin istuttaa.
    Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle.

    VastaaPoista
  11. Paljon olet ehtinyt puuhastelemaan. Puutarhan laitto näin syksyisin on mukavaa puuhaa ja hauska tuo seuralaisesi puutarhassa:)

    Rautalankasydämestä tuli kaunis!

    VastaaPoista
  12. Voi ihanalta näyttää tuo edellisen postauksen vanhat konstit kodinhoitoon -kirja ..täytyypä jostain etsiä se käsiin :)

    Puskien leikkaamisessa on kyllä niin kova työ ..vastoin kaikkia neuvoja täällä se jätettiin seuraavaan kertaan.

    Rautalankasydän <3

    VastaaPoista
  13. Onpa nätti punarinta. Minä en ole noita lintuja kovin nähnytkään. Hassua että ihan noin seurallinen lintu :)

    VastaaPoista
  14. Sinä olet sitten ahkera! Kiva seuralainen sulla ollut siellä pihahommissa.

    Mukavia ja kauniita muistoja tuollaiset taulut. Itse yritin esikoiselle aikoinaan tehdä ristipistoilla kastetaulun, mutta kesken sekin taisi jäädä ;)

    Hienostihan se rautalanka vääntyi!! Olitkin kekseliäs noiden tarvikkeiden suhteen!! Pisti silmään tuossa kuvassa, yllätys, yllätys, tuo verhon reunapitsi! Niin kaunis ruusukuvio, oletko itse virkannut?

    Hauska "kukkaroska". Mukavia siivoushetkiä ja syyskuun jatkoa!

    VastaaPoista
  15. Komea musta aronia saa kyytiä.
    Punarinta on kaunis.
    Siiri on niin ihana, unten amilla siinä.
    Roskakin on kaunis.
    Saitpa tehtyä kauniit lyhdyt noista, nyt poltellaan tulia, ettei pimeys tule ikäväksi, ja nautitaan takan lämmöstä.
    Kun kerään enkeleitä, pidän myös taulauistasi, tuo vanha tuttu suojelusenkeli minulla jossain valokuvatauluna, kun vaan musitasin missä :D

    Iloista värikästä syksyä :D

    VastaaPoista
  16. Lämmin kiitos Jaana Elina. Olen ollut "omassa maailmassani", tosin aika kiireisiä päiviä, kun on ollut niin paljon kaikkea hommaa. Isä siunataan huomenna. Sen jälkeen lupaan palata taas ruotuun.
    Nyt mua tarvitaan äidin aputytöksi järjestelyihin.
    tuksu

    VastaaPoista
  17. Syys touhut on monessa paikassa menossa. Minusta ne ovat mukavia puuhia.Meillä ei pensasaitoja ole täällä maalla, ettei niitä hommia ole, mutta muuta kivaa löytyy.

    Rautalankatyöt on kivoja myös, olet tehnyt aivan ihanan sydämen ja koristellut kipot. Meidän likka teki joskus aikoinaan kerhossa vai oliko se päiväkodissa pilttipurkkeihin ohuesta rautalangasta koristukset, kuten sinäkin olet tehnyt ja helmiä joukkoon.

    Sinä oletkin löytänyt oikein kauniita tauluja kätköistäsi. Voi että miten kivat ne on kun laitat ne johonkin seinälle tai muuhun niille kuuluvaan paikkaan.

    Minä en pääse Nonnukan blogiin, vaikka hän on sitä jo päivittänytkin, mikähän häikkä siellä mahtaa olla.*harmittelee*

    Mukavaa viikonloppua, tänne on sadetta luvassa.

    VastaaPoista
  18. Onpa kiva lintu. En oo koskaan kuullu et noin tuttavallisia olisivat. Aina on joukossa jokin erilainen persoona.
    Aroniasta saa mun mielestä maailman parasta , herkun makuista mehua.
    Kunpa tuo ahkeruutesi tarttuisi tännekin. Kiva seurata touhujasi.
    Mukavaa tätä päivää!

    VastaaPoista
  19. On sulla ollut ihana seuralainen siellä tuo punarinta! :)
    Kauniin sydämen teit rautalangasta!! Rautalankatyöt on tosi kauniita, niitäkin pitäisi kokeilla tehdä. Niin paljon on kaikkea ihanaa, mitä voi käsillä tehdä, kunpa saisi jostain lisää tunteja vuorokauteen..
    Mukavaa viikonjatkoa!!

    VastaaPoista
  20. Ihanaa pihaseuraa sinulla ollut! ;)
    Nuo vanhat taulut ovat kyllä kauniita.

    VastaaPoista
  21. Kiva seuralainen sinulla siellä ollut!:)Meilläkin orapihlaja aita täytyisi toistamiseen leikata tämän kesän osalta.Varmaan kuivuus teki sen, että ei kasvanut niin paljon kuin edellisinä kesinä.

    Taulusi ovat kauniita.Meidänkin tytöllä on huoneessaan tuo suojelusenkelitaulu.Taitaa olla monen kesto suosikki!:)

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  22. Huh.sinähän olet ollut tosi reipas, minä täällä poden flunssaa ja kovaa yskää..ja olen niin ärsyyntynyt, että huh...
    En tykkää olla ensinkään kipeä, jos ei ole kuumetta niin en malta olla sängynpohjalla ja tulee tehtyä sitä sun tätä ja tauti venyy ja paukkuu...
    Plääh...
    Mutta sulle mukavaa viikonloppua.
    ****
    Juu-hyvin sain ne linkitykset sitten tehtyä..hyvä ohjeet. :=)

    VastaaPoista
  23. Onpa sinulla taas ollut monenmoista
    hommaa:)No,sekös vasta mukavaa.
    Kivoja rautalanka vääntöjä olet tehnyt ja pitsikappa on söpö.
    Juu,muistetaan huilaillakin välillä.Eihän ne työt tekemällä lopu;)
    Iloa loppuviikolle:)

    VastaaPoista
  24. En ole hetkeen ehtinyt surffailla blogien ihmeellisessä maailmassa, joten täällä vierähtikin taas pitkä tovi lueskellessa ja kauniita kuvia ihastellessa!
    Tuuli on mitä sopivin pyykkäykseen, tuli oikein mieliteko tuosta ed. postauksestasi! :o)

    VastaaPoista
  25. Ihana rautalankateos! Itsekin tykkään vääntää rautalangasta ja siitä saa kyllä monenmoisia koristuksia.
    Meilläkin oli aronia pensasaita edellisessä asunnossa ja minä tein siitä mehua. Eipä ollut kukkaan talvisin kipeä kun nautimme joka päivä aronia tuoremehua.Ystävänikin kävi marjoja keräämässä.
    Me leikkasimme aronian aina juhannuksen aikaan, silloin oli helppo leikata, kun ei ollet viel marjoja, kevyempää. Joku puutarhurikin sanoi, että se aika olisi hyvä leikaukseen. Ihanan aidan siitä saa kun leikkaa sitä, tuuhentuu kummasti ja on ryhdikäs
    ja kivan näköinen. Nopea kasvuinenkin on kunhan muistaa lannottaa.
    Mukavaa loppuviikkoa!
    -päivi-

    VastaaPoista
  26. Kiva kaveri ollut sinulla ulkotöissä. Aika kummallisen tuttavallinen lintu.

    Marja-aronia on kuulemma niin vitamiinirikas, että 1 marja päivässä riittää ainakin C-vitamiinin saannin tyydyttämään. Onhan ne muikeita marjoja, mutta ehdottomasti terveellisimpiä marjoja mitä on.

    Hienoja rautalankatöitä olet väännellyt. Minulla ei riitä voimat käsissä ainakaan niitä pesulan henkareita vääntelemään. Pidän paljon tuosta purkin päälle tekemästäsi verkosta. Todella kaunis.


    Mukavaa torstaita sinulle!

    VastaaPoista
  27. Voi miten paljon täällä oli kävijöitä.
    Kiitos kovasti kaikille kommenteista.

    Päivi,varmaan totta että aronia pitäisi leikata ohjeiden mukaan jo aikaisemmin.Meillä se vaan aina mökkeilyn takia jää näin syksyyn.Ei pensaat ole kyllä huonoa siitä tykänneet,ehkä olisi vaan vähemmän marjoja puskissa,eikä oksat painuisi.

    VastaaPoista
  28. Kiitos JaanaElina, että olit poikennut blogissani!
    Tuttuja asioita oli postauksessasi. Alkaen marja-aroniasta, äidiltä sain aikoinaan niitä marjoja, josta tein kiisseliä.
    Samantapainen suojelusenkeli taulu on meiän sängyn yläpuolella, anopin tekemä. Vai liekö peräti samanlainen.
    Rukoustaulusta se "päivän touhut taakse jää" oli tytön iltarukouksena pienenä. Vain viimeinen rivi meni eritavalla.
    Noista viimeisistä tauluista tuo rukoileva poika oli kuvapeilinä mun isommilla lapsilla, saivat tädiltään sen. Nyt se mun lapsenlapsilla.
    Mukavaa syysiltaa sinulle!

    VastaaPoista
  29. Kiitos Sesse kommentista.Veikeä miten paljon samoja asioita mahtuu tähän postaukseen.

    Irmalle vielä,ruusu-pitsin ostin läheisestä kangaskaupasta.On aika ohutta kaupan valmispitsiä,mutta kaunis kuitenkin.
    Verhon tein kirpparilta ostetusta valkeasta pöytäliinasta.

    VastaaPoista
  30. Heips JaanaElina, kiitos kivasta kommentista taas!:)
    Minä laitoin varaukseen tuon kirjan Vanhat konstit käyttöön, odotan innolla milloin tulee tekstiviesti että voin hakea sen kirjastosta, mullahan on tuohon lähikirjastoon matkaa 8 km ja tuonne pääkirjastolle kaupunkiin 25 km.

    Täällä on hirmumyrsky ja sähköt oli aamulla jo poikki, joten jos mua en näy täällä , niin olen sitten motissa;) hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  31. Kyllä linnut ovat rohkeita meille on pesinnyt havinainen turkinkyyhky pariskunta ja nyt niillä on 2 poikasta .Bongareita pihassa vilisee. Ihania töitä

    Sisustus Sievän Mia

    VastaaPoista
  32. Kaunis tuo marja-aronia, siitä tulisi varmaan ihana kranssi.
    Oletpa tehnyt mahtavia rautalankatöitä, sydän on aivan ihana.
    Mukavaa syyskuuta myös sinulle. Taas on viikonloppu alkamassa,
    nautitaan siitä.

    VastaaPoista
  33. Hyvää huomenta JaanaElina, kommentoinmpa vielä tähän, kun ilahduin mökillämme tuollaiseen pikku punarintaan, joka olikin aika luottavainen ,kun tein pihatöitä, viihtyyvät ilmeisesti syksymmälläkin pihalla.
    Hauskoja ovat ♥

    VastaaPoista