tiistai 14. syyskuuta 2010

Monenmoista iloa ja harmiakin

Viikonloppu mökillä ja pitihän siellä suunnalla parilla paikkakunnan kirpparilla käydä.Ja ihmeen hyviä ja tarpeellisia löytöjä tein.=)
Löysin pari kivaa kehystä.Ihastuin niihin niissä olevien ripustushelojen vuoksi.Nyt sitten mietin maalaanko ne valkoiseksi vai annanko olla tuollaisena.
Lisäksi löysin erikokoisia keittiötölkkejä.Isäntä tuumas,että eikö meillä ole jo aika paljon noita purkkeja.Kotona sitten keräsinkin kaikki tölkit pöydälle ja niitä oli kaksikymmentä.Ja vain osa tyhjiä.Joten ei ole yhtään ainakaan liikaa.
Tälläisen myllyn löysin myös.Aika suloinen.
Paras löytö oli tikkakosken ompelukone.Sellaista olen katsellut kirppareilla.Niitä on ollut,mutta aika arvokkaita ovat olleet.Tämä kone maksoi viisitoista euroa,joten se pääsi mukaani.Ennestään minulla on jo yksi kone,ja etsinkin toista sen viereen työtasoksi.
Nyt olenkin muutellut työhuoneen järjestystä.Piano siirrettiin toiselle seinustalle huoneessa ja sen paikalle kulmaan aloin suunnittelemaan itselleni ompelu ym. tilaa.Laitoin tikkakosket vierekkäin ja kulmaan toiselle seinustalle on tarkoitus tehdä tasoa lankuista.Laitoin nyt väliaikaisesti siihen lipaston ja tason varastosta.Lipaston hyllylle laitoin jo aiemmin kirpparilta ostamani pienet laatikot.
Hyllyjä pitää vielä laitella seinälle,kunhan ehdin ostamaan kannakkeita.
Nyt sitten taas mietin,maalatakko vai ei.Toisaalta tekisi mieli maalata tikkakosket valkoisiksi,mutta toisaalta olisi kiva jos ne olisi alkuperäisissä väreissä.Isäntä sanoi,että älä maalaa.

Ja sitten sitä harmia.Kun tultiin mökiltä sunnuntaina,niin poika sanoi että ei tule lämmintä vettä.No tietysti lämminvesivaraaja oli hajonnut.Pitkään sitä ollaan mietitty,että mitenkä kauan se kestää,kun tuntuu että kaikki  talon muut alkuperäiset koneet on jo vaihdettu uusiin.Maanantaina sitten heti aamusta soitto putkiliikkeeseen ja onneksi saatiin putkimies iltapäivälle.Olihan touhua,kun entinen varaaja piti tyhjentää ja irroittaa ja viedä ulos.Ja vesikin oli poikki lähes koko päivän.Onneksi ystävissä on sähkömies,joka kävi sitten vielä vetämässä yhden piuhan lisää sähkökaapista varaajalle,kun nääs entinen varaaja oli kaksivaiheinen ja uusi on sitten kolmivaiheinen.Älkää kysykö mitä se tarkoittaa,mutta näin se selitettiin.Onneksi kuitenkin saatiin varaaja illalla päälle ja tänään jo tulee lämmintä vettä.

Pitää vielä loppuun laittaa joku iloinenkin asia.
Mökiltä lähtiessämme sunnuntaina vietiin roskat jätepaikalle.Joku oli jättänyt metallilaatikkoon kaksi aivan ihanaa tarjotinta,jotka pelastin kyytiin.
Sai tunnustuksen Satsumalta,kaunis kiitos siitä♥.Annan tämän tuunustuksen eteenpäin kaikille teille ihanille ♥lukijoilleni,jotka jaksatte käydä täällä vierailulla ja jättämässä kommenttia.Suuret kiitokset.
Napatkaa jokainen tunnustus mukaanne.Olette se ansainneet.

Terkuin Jaana

23 kommenttia:

  1. Voi mitä ihanuuksia olet löytänyt kirpparilta. Mä varmaan maalaisin kehykset, riippuu tietysti käyttötarkoituksesta ja pöytätasot koneista, mut se johtuu täysin siitä että olen lopen kyllästynyt tuohon puun väriin. Meillä kun on ollut makkarissa mäntykalusteet.
    Roskiksistakin tekee jokus löytöjä.
    Mukavaa alkanutta viikkoa:)

    VastaaPoista
  2. Oi kun täällä olikin ihana postaus odottamassa. Ihania löytöjä olet tehnyt, pisteenä IIn päällä nuo ihanat tarjottimet. Kuinka joku on noin pöllö, että heittää tommosia aarteita pois :)
    Onneksi osuit kohdalle:)
    Mukavaa viikon jatkoo ja kiitos tästä ihanasta postauksesta:)
    tuksu

    VastaaPoista
  3. Hienoja löytöjä, niin kirpparilta kun roskiksestakin!
    Mulla on kanssa maalausongelma, maalatakko vai ei. Ne aiemmin ostamani ompelukoneen jalat. Valkoseks suunnittelin, mutta onhan siinä ruosteessakin sitä jotakin.
    Vesivaraajahommat on kyllä mielenkiintosia, meiltä hajos vuosi (tai kaks) sitten justiinsa pitkäperjantaina varaaja. Onneks on suvussa putkimies ja saatiin lauantaina uus varaaja ostettua...ei kyllä mitään tarjouksia keretty kyseleen.
    Mukavaa viikkoo! :)

    VastaaPoista
  4. Mahtava purkkikokoelma sinulla!

    Minä maalaisin kehykset, mutta ompelukoneet jättäisin alkuperäisiksi.

    Niinhän se on että jonkun roska on toisen aarre - mukaan olisin minäkin tarjottimet napannut :)

    Ihanaa viikkoa sinulle ♥

    VastaaPoista
  5. Ihania löytöjä ole tehnyt!
    ..ja niin kiva postaus, lukuun ottamatta vesivaraajan kohtalon osuus.
    Ihania kuvia ja ihana ompelunurkkaus.
    Syksyisiä mukavia päiviä!
    -päivi-

    VastaaPoista
  6. Ihania löytöjä oot taas teheny! :) Mä maalaasin kehykset, mutta ompelukonepöytiä en maalaasi- ainakaa heti, vasta sitte ku kyllästyy ;-))

    Vitsi, mun pitää vissiin alakaa käymähän sun kans samoolla roskiksilla ku sieltä teköö tuollaasia löytöjä XD

    VastaaPoista
  7. Paljon on purkkeja ja purnukoita,vaan kaikki näyttävät olevan tarpeeseen. Kivat kehykset,erityisesti helat.Olisivat varmaan lähteneet minunkin mukaani.

    Etpä ole paljon joutunut pulittamaan Tikkakoskesta,erittäin hyvä ostos.

    VastaaPoista
  8. Ihania löytöjä :) Sinulla oli monta ihanaa asiaa viikonlopun aikana, paitsi se varaaja :D Kehyksissä on todella hienot ripustimet, erikoiset,eipä ole ennen tullut vastaan.
    Purkkejahan ei koskaan ole liikaa, hyviä kaikenlaiseen säilytykseen, kuten nuo hauskat laatikot työhuoneessasi. Kuinka joku voi laittaa roskiin noi ihanat tarjottimet, ovat vielä noin hyvä kuntoisetkin :) Ompelukoneet ovat kauniit tuollaisina :D

    VastaaPoista
  9. Tosi kivoja löytöjä olet tehnyt! Minä varmaan maalaisin nuo Tikkakosket runkoineen päivineen valkoisiksi ja kehykset heloineen, mutta meneehän ne noinkin ihan hyvin. Tulikin noista ripustusheloista hyvä idea, jota voisi toteuttaa joihinkin kehyksiin.
    Harmillista tosiaan tuollainen, kun joku paikka kotona hajoaa, mutta hyvä kun sai nopeasti korjattua.
    Mukavaa viikonjatkoa!!

    VastaaPoista
  10. Tosi hyviä löytöjä olet tehnyt! Purkkeja ei ole koskaan liikaa, hyvin todistit sen. Itselläni vaan ei ole niille oikein tilaa, ennenkuin saisin suursiivousta mm. keittiössä aikaiseksi ;) Voi että, minäkin haluaisin vanhan polkuompelukoneen, lapsuudenkodissani oli semmoinen oikein tumma Singer koristemaalauksin, mihin lie sekin joutunut...

    Työhuone näyttää hyvältä! Juuri tänään tuskasteltiin tätä meidän työhuoneen ahtautta isännän kanssa. Tämä kun toimii työ-, käsityö- ja vierashuoneena ;)

    Hyvä kun saitte putki- ja sähkömiehen niin nopeasti apuun!

    Onnea tunnustuksesta ja hyvää viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  11. Ihania löytöjä ja nuo tarjottimet on hyvät myöskin mitkä löysit, kummaa ,miten hyvää tavaraa toiset heittää pois, noh, niillä ei ole ollut tarvetta kait :)
    Voi JEE, mitä purkkeja ja vanhoja kansiakin niissä vielä, sopii kaikenlaista mukavaa niihin.

    Kiva ompelunurkkaus ♥

    VastaaPoista
  12. Toisen roska, toisen aarre :) kyllä minäkin olen tehnyt roskislöytöjä ja aina katselen sillä silmällä kun roskiksella käyn.
    Älä ihmeellä maalaa noita ompelukonepöytiä, ainakin minusta alkuperäinen on aina arvokkaampaa säilyttää!

    VastaaPoista
  13. Minä jättäisin kauniin tikkakosken maalaamatta , kehykset maalaisin:)Halvalla oot saanut tikkakosken.

    Paljon on sinulle kertynyt purnukoita, ne on kyllä tarpeen kaikki,jos aikoo pusseista päästä eroon.

    Harmillinen tuo lämminvesivaraajan rikkoutuminen...:(

    Mukavaa illanjatkoa.

    VastaaPoista
  14. Kiitokset ihanista kommenteista.

    Olen itsekin ajatellut että annan tikkakoskien olla alkuperäisinä.Vaikka en niin puunväristä välitäkään.Kehyksillä ei ole niin väliä ja ne saavatkin varmaan valkoisen värin.
    Nyt kun vielä saisin tuon isännän hakemaan lankkua vintiltä,niin pääsisi tekemäään tasoa ja hyllyjä.

    Uskomatonta.Leikkasin nurmikkoa äsken,niin leikkuri sanoi,poks ja sammui.Musta savu vaan lähti.Nyt ei ole kaikki meidän puolella.

    VastaaPoista
  15. Kivoja löytöjä ja varsinkin tuo tikkakosken ompelupöytä! Halvalla olet saanut sen :)
    Onpas sinulla paljon noita lasipurkkeja!
    Taulut maalaisin valkoiseksi :)
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  16. Ihanuuksien ihanuuksia olet löytänyt :=)

    Pöytä on superlöytö kyllä. Tuolla jaksaa tehdä ompeluhommia.

    VastaaPoista
  17. Voi miten ihanaisia löytöjä olet tehnyt! Mielettömän ihana pöytä! Lasipurnukat on ihania, niitä ei voi koskaan olla liikaa :) Onnea tunnustuksesta <3

    VastaaPoista
  18. Ihania löytöjä olet taas tehnyt!
    Ja aivan upeat tarjottimet!!!
    On teillä sitten ohjelmaa piisannut, kun vesivaraaja hajosi... tollaiset kalliimmat investoinnit on aina tylsiä... Ja vielä ruohonleikkurikin.
    Tuntuu muutenkin, ettei nykyään mikään tahdo kestää kuin siihen asti että takuu umpeutuu.

    Meillä hajosi joku vuosi sitten pesukone takuun mentyä umpeen, ja korjaaja sanoi, että kaikki tehdään niin huonoista materiaaleista ja ohuita osia ettei kestä. Merkistä riippumatta. Joku halppismerkki saattaa kestää kauemmin kuin kalliimmat.
    Uuni levis kuukausi takuun jälkeen, 2v vanhana. Silloin kyllä älähdin ja meni valmistajan piikkiin. Pitää uunin kestää kauemmin kuin 2v...

    Kauniit tikkakosket ja mukavasti purkkeja!

    Oikein mukavaa syksyistä viikon jatkoa! Toivottavasti muut koneet pysyvät kasassa.:)

    VastaaPoista
  19. Rompepäiviä ei ollutkaan raviradalla vaikka ennakkoon sitä mainostettiin. Motoristeille ja automobilisteille oli vaan omansa Ylämyllyn automuseolla.

    Käsityömessut on Joensuussa lokakuulla, kerran olen käynyt, mutta täällä ne eivät ole niin suuressa mittakaavassa kuin esim. eteläsuomessa. Petyin kun kävin, valikoima on minimissään. Olisi mukava joskus mennä muualle käsityömessuille, olen kuullut että nähtävää ja koettavaa on koko rahan edestä.

    VastaaPoista
  20. Kiitokset kommenteista kivoista kommenteista.
    Minulla on sama tunne että nykyisin koneet kestävät huonommin kuin ennen.Meidän uusi mikro hajosi tässä äskettäin,takuulapussa luki kolme vuotta takuuta,juuri ehti tulla se aika täyteen,mutta toivoisi mikron kestävän kauemmin kuin kolme vuotta.

    Liisa,kiitos tiedoista.Tampereella on ilmeisesti isommat käsityömessut jossain vaiheessa.Tulisikohan lähettyä.Mukava olisi.

    VastaaPoista
  21. Taivas mitä löytöjä olet tehnyt!
    Tosi kauniit kannattimet tauluissa.
    Ja Tikkakoski. Meillä oli lapsuudenkodissa sellainen. Hyvä kone. Edullisesti sait.

    Lasipurkkejahan ei ole koskaan liikaa. Niin kuin ei montaa muutakaan asiaa.

    Mantelimyllysi on kaunein näkemäni.

    Osuit sopivaan aikaan roskikselle. Minä olisin kanssa ottanut ne kainalooni. Hienot ovat.

    Onnea tunnustuksesta!

    Mukavaa loppuviikkoa sinulle!!

    VastaaPoista
  22. Voi, miten hienoja löytöjä. Itse en maalaisi alkuperäistä puuta - siinä on elämän maku!

    Googlailin ja eksyin blogiisi, jatkan seikkailua:) Kivoja juttuja täällä!

    VastaaPoista
  23. Ulla-Kristiina,kiitokset ihanasta kommentista.

    Pau.kiva kun eksyit.Tervetuloa toistekin.

    VastaaPoista