tiistai 7. elokuuta 2012

Puskissa

Puhelinlangat laulaa,onnenhetket,entisten nuorten sävellahja,lavalauantai.Meillä on mökillä koko ajan radio päällä ja nuo Radio Suomen edellä  mainitut ohjelmat kuuluvat ihan ehdottomasti viikonlopun suosikkeihin.Yleensä ihan kaikki kyseisen kanavan ohjelmat kuunnelllaan.Mukava rentouttava pidennetty viikonloppu on taas mökillä takana.Palailtiin taas kaupunkiin,kun isännän piti mennä töihin.
Viikonloppu tuli vietettyä aikalailla puskissa.
Mustikkapuskissa,mansikkapuskissa,viinimarjapuskissa,perunapuskissa ja ihan muissakin puskissa kitkemässä.Tänä kesänä kasvimaa on jäänyt vähän huonolle hoidolle ja laitolle,johtuen kylmistä ja sateisista ilmoista ja työkiireistä,mutta jotain kuitenkin tuli sinne laitettua keväällä.Perunaa,salaattia,hernettä ja sipulia.Avomaan kurkkuja laitoin mutta ne aika huonosti lähti kasvamaan ja tuskinpa niistä ehtii kurkkuja tulemaan.

Isäntä keksi keväällä tehdä minulle istutuspöytää lavoista ja lavakauluksista.Pöytälevy on vielä ollut vähän hakusessa,mutta kyllä väliaikainen vanerilevykin on ajanut asiansa hyvin.Jos vain saisin tai isäntä saisi aikaiseksi sopivan kokoisen levyn,voisin sen päällystää vahakankaalla,mutta taitaa jäädä ensi kesäkisi.


Pöydän sivuille laitoin erilaisia koukkuja,joihin voi ripustella kastelukannuja ja haroja.Mummon vanhat seinäamppelit sai paikan ruukkutelineenä.Mökin jätteen kierrätyspisteeltä löytyneet laatikot laitoin lavojen "kolosiin".Ei ne oikein siellä toimi hyvin,mutta kunhan jotenkin toimivat.Saa jotain sinne piiloon sateelta.

Tänään keittelin mehua punaisista viinimarjoista ja pakastelin mustikoita,joita alkaa nyt olemaan pakkasessa aika paljon.
Työpaikan keittiöltä saadut ämpärit ovat olleet tosi tarpeelliset.Sopivan kokoinen(6l) ämpäri keräämiseen.Itselleni oli muuten yllätys,että munatkin tulee valmiiksi kuorittuina keittiölle kuten ämpärin kyljestä voi lukea.Säilyvät 28 päivää kuorittuina ämpärissä.
Nappasin lehdestä vinkin uusien perunoiden pakastamiseen ja ajattelin kokeilla josko jouluna saataisiin maistella uusia perunoita sillä ohjeella.Kuvassa näkyvällä pillilläkin oli virkaa tässä hommassa,sillä imettiin perunapussista ilmat pois.Onneksi vielä lasten vanha pilli oli tallessa.


Muistattehan  Elsin viime kesältä,Hän ilmoittatui työhön tänä kesänä viime kesän malliin.Niin on kaunis tuo Elsi uusissa vaatteissaan.Ja hyvin hoidellut työnsä rastojen pelottelijana.
Kiitokset taas kommenteista edelliseen postaukseen.Kiva käytte vierailulla ja jätätte puumerkkiä.

Oikein mukavaa viikonjatkoa.

Jaana

30 kommenttia:

  1. Hih, sielläkin ollaan puskissa oltu. Niin täälläkin. Lähinnä mustikassa. En voi olla menemättä, kun niitä on niin paljon. Nyt on mummin mustikat keräyksessä. Viikonloppuna tiedossa punaherukan poimintaa.
    Onko siis noissa perunapusseissa ihan vaan pestyt uudet perunat ja ilmat imetty pois? Houkuttais kokeilla, uudet potut on vaan niiiin hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla nyt sitä mukavaa puska-aikaa.
      Ohjeen mukaan perunat laitetaan kiehuvaan veteen ja niitä esikeitetään kolme-viisi minuuttia ja jäähdytetään.Sitten vaan pussiin ja pussista ilmat pois pillillä.Pakkasesta sitten talvella potut kiehuvaan veteen ja hetki niitä keitellään kypsäksi.Pitäisi olla ihan uusien pottujen veroisia.

      Poista
  2. On siinä puutarhassa homma! Aina huhhuttelen työn määrää mutta kyllähän se on mahtava talvella herkutella oman maan sadolla ja juoda talvipakkasella lämmintä mustaviinimarjamehua <3 Pitääs vaan ittekki innostua.

    Reippaita ootte <3

    VastaaPoista
  3. Juuh, tuota entisten nuorten sävel-lahjaa ym. itsekin kuuntelen kun muistan, tulee niin Jakesta nuoruus mieleen ;) Teilläkin siellä möksällä on puuhaa riittänyt, puskapuuhat on ihan mukavia
    ilmaista satoa säilöttäväksi ja syötäväksi, sama juttu ettei kurkut oikeen itäneet, muutama hassu on tullut tähän mennessä. Pitäis kyllä noita pottuja kokeilla!
    Iloa elokuulle♥

    VastaaPoista
  4. Mukavaa puuhaa siellä on ollut :) Näpsäkkä tuo istutuspöytä, täälläkin olisi tarpeen. Tuppaa ottaa selänpäälle taimien istutus ruukkuihin keväällä :) Elsi se jaksaa vartioida mansikoita aina yhtä viehkona :D Kyllä nuo perunat pitäisi ihan uuden veroisilta Jouluna maistua, niin olen kuullut.

    VastaaPoista
  5. Ai puskissa, täälläkin ollaan samoissa hommissa. Mustikoita en kuitenkaan ole nyt ollut poimimassa.
    Kiva tuo istutuspöytä.
    Elsi on minunkin ensikesäksi palkattava, niin ei tarvisisi verkkoa laittaa.
    Täytyy minunkin kokeilla uusia perunoita jouluksi.
    Kiitos vaan vinkistä.

    VastaaPoista
  6. Oikea tehoyksikkö, tuo istutuspöytäsi. Ihania kuvia, sulla on ihan täysi kesä siellä. Ja puskat, slurps :P

    VastaaPoista
  7. Voi sinua onneasta kun omistat tuollaisen kesäpaikan!
    itsekkin kiinnitin huomiota tuohon "munaämpäriin". Kaikki taitaa nykyisin tulla suurtalouskeittiöihin enenmmänkin valmiiksi jatkojalostettuna :D
    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
  8. Kylläpä oli taas niin ihana postaus!
    Hieno on istutuspöytä ja mukavasti kierrätystavarat ovat saaneet uudet virat!
    Mukavia elokuun päiviä sinne, kesää ON vielä jäljellä
    uskoo tuksu :)

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia ja todella hieno istutuspöytä. Ja uudet perunat talvella tai Jouluna kinkun kera. Oispa hyvää!

    VastaaPoista
  10. IHANAT maisemat...
    Tuo irtutus pöytä on hieno ja mikäs tuossa on istutella, kun on taas nuo MAISEMAT...:)

    VastaaPoista
  11. Siis istutuspöytä...huah, miten saisin sormiini rauhallisuutta..., että pysyisivät ajatuksen mukana...:DD

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia. Paljon on teillä mukavaa puuhaa.
    Vai että tulee kuorittuna, ja säilyvät vielä noin kauan...uskomatonta!
    Olis joskus jossain harjoittelussa, olisiko ollut tet, keittiöllä. Sinne tuli viikon perunat maanantaina, vedessä, valmiiksi kuorittuina. Oli loppu viikosta aika limasia.. En enää ihmettele laitospottujen joskus kamalaa hajua ja makua.
    Nuo sun uudet perunat näytttää kivoilta, kerro sitten miten kokeilu onnistui!
    Meilläkin on muutama lavankaulus istutuslaatikkona. Salaatti ja herneet kukoistaa, mutta porkkanat olemattoman pieniä.

    Tosi kivan näköinen tuo sun pöytä!

    VastaaPoista
  13. Elsi on ihana ja istutuspöytä samoin, sitä ihan kadehdin! Ja tuo Radio Suomi, olen sen löytänyt tänä kesänä. Kerrankin radio, jossa on asiallista ohjelmaa ja kivaa musiikkia. Ja Entisten nuorten sävellhja- vähänkös nauratti, kun kuulin nimen ekan kerran =)

    VastaaPoista
  14. Touhua riittää aina näin marja-aikana. Mekin laitettiin maalle taas pieni mansikkamaa. Siihen rakentelin kanssa pelättimen... Kotipihassa keräilen punaisia viinimarjoja. Miellä on pihat rempallaan, kun on tavallaan kaksi pihaa hoidettavana. Minullakin aika kuluu enemmän tuon ompelukoneen ääressä :) Voi muistan hyvin tuon Nuorten sävellahjan....

    VastaaPoista
  15. Hyvinhän sinun kasvisi ovat kasvaneet.
    Minulla ei paljon muu onnistunut kuin tomaatit. Niitä onkin tullut sen , minkä jaksan syödä :)

    VastaaPoista
  16. Iso piha on teillä siellä mökilläkin.Ja järvimaisema kruunaa koko komeuden=)Sade on tosiaan vähän latistanut tämän kesän satoa.Jotakin kuitenkin on tullut.Tomaattia ja perunaa lähinnä.Yrttejä en tänä kesänä istuttanut ollenkaan.Toivotaan sun uusille perunoille menestystä pakkasessa,jotta olisivat joulupöydän kruunu=)
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  17. Hyvinkin toimivan näköinen istutuspöytä. Tuommoiset vielä aikaa myöden paranee kun kaikki koukut sun muut löytää paikkansa. Selailin myös vanhempia postauksia, nuo keltaiset turkoosit siniset kaffekupit ovat jo hiukan liiankin hurmaavia :)

    VastaaPoista
  18. Oikein hyvän näköinen tuo pöytä systeemi, toimiva varmasti. Puskissa on oltu ja pitäisi mennä vielä takaisin, sillä osa viinimarjoista vielä odottelee,,,
    Kerro sitten, kuinka maistuivat potut jouluna, niin otan ensi vuonna mallia. Nyt oli perunoita maassa niin vähän laitettuna, että ne on jo syöty.
    Linströmejä tein tänään omista punajuurista, kurkkusato on jäänyt tosi köyhäksi, kasvihuoneessakin,,,
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  19. Kivoja ideoita! Ihanan näköistä!!

    VastaaPoista
  20. JaanaElina,mä lovetan sun blogiasi,käyhän kurkkaamassa:D

    VastaaPoista
  21. Voi miten herkullisia kuvia! Olet ollut ahkerana!

    Meillä taisi käydä toisin, olisi pitänyt heti mennä reippaasti "puskiin" ja noukkia viinimarjat talteen. Nyt taisivat mennä parempiin, siivekkäiden suihin.. No, toivottavasti maistuivat heille:)

    Aurinkoisia elokuun päiviä!

    VastaaPoista
  22. Aivan ihana tuo pöytä, kivan oloinen ja näpsän kätevä!

    VastaaPoista
  23. Ihanaa kesätunnelmaa!! Hienon istutuspöydän olet saanut, täällä vieläkin odotellaan koska isäntä kerkeisi minulle sellaisen kyhäämään.
    Kivasti olette saaneet satoa, meillä perunat ei kasvaneet ollenkaan kun varret mätäni liiasta sateesta. Muuten saatiin aika mukavasti mansikkaa omasta maasta.
    Punaisen Mökin kammarissa olisi sinulle tunnustus, käyppä sielläkin poimintaretkellä :)

    VastaaPoista
  24. Huippupöutä! :) Iloa viikonloppuusi!

    VastaaPoista
  25. Me kun tullaan Suomen puolelle, on heti saatava suomen radiokanavat auki..nostalgiaa!!
    Ihailen kesäisiä kuviasi täällä "harmaan" keskellä...no, onneksi ei tänään sada!
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  26. Käyhän kurkkaamassa arvonnan tulokset blogistani...:)

    VastaaPoista
  27. Kiitokset kaikille ihanista kommenteista.

    VastaaPoista
  28. Kiva pöytä! En ole ikinä kuullut uusienperunoiden pakastuksesta, aina siis oppii jotain uuttakin :) Mehua pitäisi itsekin keitellä, vaan marjavarannot ovat ihan surkeat. Pitää mennä naapurin puskiin :)

    VastaaPoista